Jocurile de putere ale locotenentilor lui Crin. Crin Antonescu incearca sa tina din scurt PNL cu ajutorul secretarului general Eduard Hellvig. El isi disputa influenta cu Mihai Voicu si Rares Manescu. Evaluarea filialelor pe mai multe niveluri, efectuata in prezent de oamenii secretarului general al PNL, Eduard Hellvig, va constitui baza pentru deciziile de "mobilizare" care vor fi adoptate de conducerea liberalilor in perspectiva alegerilor. Principalii castigatori: partidul, Hellvig si Crin Antonescu. Printre posibilii perdanti: Mihai Voicu, despre care surse liberale au declarat, pentru EVZ, ca va fi treptat tras pe linie moarta, si actualul trezorier Rares Manescu, cel care are influenta tocmai in filialele mai mici si mai neperformante. Ciclul de evaluari la care sunt supuse filialele liberale pe mai multe paliere, de la cel organizatoric, la cel privind cheltuielile si comunicarea publica, servesc si intentiei lui Antonescu de a face din Hellvig un pol de putere, prin consolidarea influentei acestuia in teritoriu, in contrapondere la eventualele tendinte centrifuge ale unor lideri locali liberali, cum ar fi Relu Fenechiu, Romeo Stavarache si Radu Rusanu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Angajamentul de la Cluj al lui Victor Ponta si Crin Antonescu: "USL nu va colabora cu Traian Basescu si PDL". Candidatii USL se angajeaza sa nu colaboreze cu Traian Basescu si PDL, sustin liderii Opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, intr-un document intitulat "Angajamentul pentru Romania" pe care il vor lansa astazi la Cluj. "Prin acest nou contract politic, candidatii USL se angajeaza sa nu colaboreze cu Traian Basescu si PDL, care trebuie sa plateasca pentru dezastrul in care se afla Romania", se arata in documentul USL, care vorbeste despre "Romania unui nou inceput, o Romanie corecta, O Romanie reasezata pe repere morale". Angajamentul Opozitiei este grupat in zece teme majore. La primul punct se regaseste mesajul "muncim impreuna pentru a iesi din criza". "Dupa trei ani de masuri aberante, care au distrus economia, va fi nevoie de cel putin trei ani ca rezultatele sa fie simtite de fiecare roman", scriu liderii USL, anunta Gandul.

USL face lista viitorilor condamnati. Adunati, simbolic, la Cluj-Napoca, liderii USL au vorbit despre "o justitie independenta", care sa nu mai depinda de banii de la Ministerul Justitiei. Cum se va ajunge la acest ideal? Un indiciu gasim in declaratia lui Victor Ponta: "O sa-i bagam in inchisoare (...). Macar la asta ma pricep". Promisiunea catre membrii PDL ca vor ajunge in inchisoare dupa ce USL va castiga alegerile a fost facuta de Victor Ponta cu doar o zi inainte ca el si Crin Antonescu sa dezvaluie cateva elemente ale "viziunii USL despre justitie". Una din concluziile dezbaterii lansate ieri? Ca exista pericolul ca procurorii sa cheltuiasca "banii contribuabilului" si sa afecteze "drepturile unor cetateni nevinovati", in conditiile in care cercetarile penale dureaza chiar si trei-patru ani. Solutia USL? Cand va ajunge presedinte Crin Antonescu si cand va fi numit un nou procuror-sef, procurorii care pierd procesele vor raspunde, informeaza Romania Libera.

Mircea Geoana, despre USL: "Este ca o ciorba fara identitate care deruteaza electoratul". Dupa ce a fost dat afara din PSD si a ramas fara sefia Senatului, independentul Mircea Geoana a declarat, aseara, la RTV, ca USL este ca o camasa de forta care constrange electoratul si a comparat alianta dintre PSD si PNL cu "o ciorba fara identitate". Senatorul independent a mai precizat ca PNL si PSD "nu au nicidecum in sondaje suma procentelor celor doua partide, asa cum sustinea liderul liberal, Crin Antonescu. Nu poti sa spui ca PSD e egal cu PNL. Mai mult decat Ponta si Antonescu, eu sunt cel mai in masura care stie relatiile cu liberalii. Din punct de vedere al constructiei, USL nu trebuia formata in acest mod. Daca ne uitam la DA (Alianta Dreptate si Adevar - n.r.), cele doua partide au candidat cu politicieni proprii si au insumat voturile totale, scrie EVZ.

Marga: Basescu nu are prestigiul unui lider de tara, a dus la deteriorarea unor sectoare intregi. Rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, Andrei Marga, afirma ca presedintele Traian Basescu nu are "prestigiul unui lider de tara" si ca nu este de asteptat o solutie la problemele Romaniei de la acesta intrucat "a lasat in urma lui, oriunde a fost (...), deteriorarea de sectoare intregi". Rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, Andrei Marga, a declarat, miercuri, la lansarea "Angajamentului pentru Romania" al USL, ca s-a instalat in Romania o "presedintie africana", scrie Mediafax. "Basescu se flateaza cu stabilitatea politica, dar aceasta este fortata, fiind ca la nimeni, in conditii de declin sau stagnare. Democratia este desfigurata, pana la furtul voturilor si falsificarea rezultatelor alegerilor. Institutiile se degradeaza sub pretextul unei reforme care nu e gandita de nimeni si de care nimeni nu raspunde. S-a instalat in Romania o presedintie africana, ocupata sa demanteleze partidele rezultate din alegeri si sa confectioneze majoritati aritmetice, cu care se incearca sa se guverneze. Nu este de asteptat vreo solutie la problemele Romaniei de la Basescu; acesta a lasat in urma lui, oriunde a fost - la nave, la transporturi, la gestiunea Capitalei - deteriorarea de sectoare intregi. El nu are nici cunostintele minimale, nici prestigiul unui lider de tara. Cel care a promis lupta impotriva coruptiei patroneaza cea mai mare extindere a coruptiei din istoria recenta. Cel care clama "sa traiti bine" a dus la cea mai grava saracie materiala si morala din viata cetatenilor tarii in conditii de pace", a spus Andrei Marga, anunta Romania Libera.