Iliescu cere zid in jurul lui Nastase. PSD e precaut. Fostul presedinte crede ca Adrian Nastase n-ar trebui indepartat din partid, daca va fi condamnat de justitie. Unii lideri PSD evita sa se solidarizeze. Cu suspansul verdictului in dosarul "Matusa Tamara" mentinut de instanta, social-democratii sunt in expectativa in ceea ce priveste eventuala sanctionare politica a lui Adrian Nastase. Apelul la mobilizare lansat, ieri, de presedintele de onoare Ion Iliescu in favoarea sa nu a impresionat prea multi colegi de partid. Numai Marian Vanghelie s-a pronuntat deschis pentru mentinerea lui Nastase in partid in cazul unei condamnari. Restul PSD-istilor contactati de EVZ prefera pozitia de expectativa si mai ridica o spranceana critica la adresa lui Iliescu. "E clar ca e o facatura acest proces. Noi trebuie sa fim solidari cu el, chiar daca va fi condamnat", a declarat Iliescu, intr-un interviu acordat pentru ziare.com, apreciind ca nu ar trebui sa i se ceara lui Nastase sa se autosuspende, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum a fost intampinat reprezentantul guvernului in parlament: "Ce-i cu omul asta aici? Nu exista institutie care sa nu-l fi reclamat". Secretarul de stat Eugen Georgescu, desemnat din partea Secretariatului General al Guvernului (SGG) sa sustina bugetul institutiei in cadrul Comisiei de Buget a Parlamentului a avut parte de o primire inedita in cadrul legislativului. "Unde-i doamna Andreescu (n.r. fostul sef al SGG)? Ce-i cu omul asta aici?", a strigat revoltat deputatul PSD Petre Petrescu, adresandu-i-se oficialului guvernului: "Omul asta, nu a existat institutie in judetul Dolj care sa n-o fi reclamat la alta institutie. Pe asta l-ati pus la SGG? Sarmana tara!". Exclamatiile deputatului social-democrat au fost primite cu rasete de membrii comisiei. "Sunt siderat de faptul ca secretarul de stat este cel care si-a dat prima 300 de milioane de lei intr-un an. El a semnat, el a aprobat si acum a venit sa imparta fondurile pe OG 7. Domnule, este ceva incredibil. Eu vreau sa-l intreb si o sa vina cei de la A.N.I. daca dansul crede ca este in incompatibilitate avand un proces pentru cateva sute de milioane pe care si le-a dat ca prima", a spus in prima interventie deputatul PSD, anunta Gandul.

Viceprimarul din Ploiesti si un director de regie, membri PNL, au demisionat din functii. Viceprimarul municipiului Ploiesti, Catalina Bozianu (PNL) si Razvan Lungu, membru PNL si director al Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploiesti, institutie aflata in subordinea Consiliului Local Ploiesti, au demisionat, joi, din functii, in urma unei decizii politice a USL Prahova. Presedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa organizata de USL Prahova ca viceprimarul municipiului Ploiesti, Catalina Bozianu, membru PNL, dar si directorul RASP Ploiesti, Razvan Lungu si el membru PNL, au demisionat din functii ca urmare a unei decizii politice luate in cadrul USL Prahova, in conditiile in care PDL detine majoritatea in Consiliul Local Ploiesti. Semcu a precizat ca in cadrul sedintei Biroului Judetean al PNL Prahova care va avea loc joi seara va recomanda tuturor membrilor PNL care detin functii de conducere in diverse institutii publice sau in consiliile de administratie si in adunarile generale ale actionarilor sa-si depuna demisiile de onoare. Intrebat ce se va intampla in cazul in care vor exista membri PNL care vor refuza sa demisioneze din aceste functii, Semcu a spus ca acestia vor pierde sprijinul politic din partea PNL si ca risca sa fie exclusi din partid, informeaza Romania Libera.

Ponta despre Basescu: Iresponsabil si rupt de realitate. Presedintele PSD Victor Ponta il critica dur pe seful statului roman pentru ca merge sa reprezinte Romania la Consiliul European fara macar "un simulacru de consultare". Ponta precizeaza ca, spre deosebire de Basescu, cancelarul Germaniei a cerut, prin vot, mandat de la Bundestag si a negociat cu Opozitia sustinerea acestuia. La fel au facut si presedintele Frantei, respectiv actualul si viitorul premier spaniol - unul socialist, altul popular - "merg impreuna sa prezinte pozitia tarii lor", spune Victor Ponta, intr-o postare pe blogul personal, scrie Puterea.

PSD, dupa voturi prin secuime. Zgonea: Partenerii USL sunt maghiarii, nu UDMR. PSD si-a trimis viceliderii sa-i faca campanie prin tara, inclusiv prin regiunile dominate de comunitatea maghiara. Partenerii USL pentru viitoarea guvernare nu vor fi cei de la UDMR, ci cetatenii de etnie maghiara din Romania, intrucat sunt la fel de saraci si sufera la fel de mult ca si romanii, a tinurt sa dea asigurari astazi, vicepresedintele Valeriu Zgonea. "Institutul National de Statistica a aratat ca printre cele mai sarace comunitati din Romania sunt comunitatile majoritare de etnie maghiara. De foarte multe ori acest argument a fost prezentat de liderii UDMR. PSD a inteles ca un dialog cu UDMR este un dialog doar cu liderii UDMR si nu cu cetatenii de etnie maghiara. In ultimii 20 de ani aceste comunitati nu au simtit evolutia societatii romanesti si atunci partenerii nostri pentru viitoarea guvernare vor fi cetatenii de etnie maghiara din Romania si nu UDMR. Maghiarii din Romania sunt la fel de saraci si sufera la fel de mult ca si cetatenii romani datorita regimului Basescu-UDMR", a declarat Zgonea, la Targu Mures, anunta EVZ.