Crin Antonescu, liderul ezoteric al USL: Eu si Victor Ponta nu suntem un personaj colectiv. Omul se naste si moare singur. Deplasat la Buzau pentru a lua pulsul USL-ului local, care se cearta pe candidatura la sefia Consiliului Judetean, liderul liberal Crin Antonescu a sarit din formatia sa de istoric pentru a se referi la relatiile politice actuale in termini ezoterici. Intrebat de jurnalisti daca nu era mai normal sa vina insotit si de colegul sau de alianta, Victor Ponta pentru a gasi impreuna o solutie la disputele interne din USL Buzau, Crin Antonescu a replicat ca omul se naste si moare singur, de aceea el si liderul PSD nu pot fi asociati unui personaj colectiv, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Macovei, despre decizia in cazul Nastase: Raman cel putin doua necunoscute; astept solutia finala. Eurodeputatul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, afirma, pe blog, ca asteapta solutia finala in dosarul "Matusa Tamara", mentionand ca Adrian Nastase are inca de dat explicatii despre milionul de euro despre care presa a scris ca a fost trecut de premier in declaratia de avere din 2005. Macovei noteaza ca "inculpatul" Adrian Nastase a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara". "Nu comentez deciziile instantelor. Astept motivarea judecatorilor si, desigur, solutia definitiva din recurs. Remarc insa cat de mult timp le-a luat judecatorilor sa ia o decizie: mai mult de patru ani si jumatate, perioada in care am asistat si la aplicarea retroactiva a unei decizii a CC, care a determinat plimbarea dosarului intre judecatori si procurori. Dosarul Matusa Tamara nu a fost dosar politic, cum nu sunt dosare politice nici cele trimise in judecata recent de DNA cu politicieni aflati la putere". Integral in Gandul.

Romanii prefera demiterea Guvernului de catre Parlament si mai putina putere pentru presedinte. Peste jumatate dintre romani sunt de acord cu demiterea Guvernului de catre Parlament, releva datele unei cercetari realizate de Fundatia Soros Romania in cadrul programului Studii Electorale Romanesti. In prezent, 46% dintre romani sunt de parere ca Parlamentul trebuie sa aiba mai multa putere si doar 28% cred ca Presedintele ar trebui sa fie mai puternic. In urma cu patru ani, trendul era inversat: 48% dintre respondenti credeau ca presedintele ar trebui sa aiba mai multa putere, comparativ cu 26% care vedeau legislativul ca cea mai important putere in stat. In ceea ce priveste demiterea Guvernului, romanii sustin mai degraba demiterea lui de catre Parlament, nu de presedinte: 54% dintre romani sunt de acord cu demiterea Guvernului de catre Parlament, fata de 27% care prefera demiterea Guvernului de catre presedinte, informeaza EVZ.

Ce citeste Elena Udrea: Scriitorul meu preferat este CAMIL PETRESCU; am citit Garcia Marquez cand era o moda. Liderul PDL Elena Udrea a declarat, joi, ca scriitorul ei preferat este Camil Petrescu si ca a citit Garcia Marquez cand "era o moda", iar ultima carte pe care a "frunzarit-o" este "Patru femei, patru povesti", a Aurorei Liiceanu. Elena Udrea a facut aceste precizari raspunzand unor intrebari, dupa ce a inmanat unor tineri studenti 80 de abonamente la Biblioteca Centrala Universitara. "Camil Petrescu este autorul meu preferat", a spus Udrea, aratand ca i-au placut "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", "Patul lui Procust" si "Jocul ieleilor", relateaza Gandul.

Achitarea lui Nastase schimba raportul de forte in opozitie. Decizia de ieri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de achitare in dosarul de coruptie "Matusa Tamara", consolideaza pozitia lui Adrian Nastase in PSD si va determina schimbari majore in raportul de forte din interiorul opozitiei, in general. Totodata, ii ofera acestuia munitia necesara pentru a-si plati politele fata de colegii care l-au "mazilit" in 2006, in asa-numita "noapte a cutitelor lungi" de la hotelul Confort. Asta, in conditiile in care fostul premier le poate reprosa acum colegilor ca detronarea de la conducerea Camerei Deputatilor, din cauza declansarii scandalului "Matusa Tamara", a avut la baza temeiuri false. In alta ordine de idei, doi dintre judecatorii care l-au achitat ieri pe Adrian Nastase au devenit cunoscuti dupa ce au luat decizii controversate in alte doua cazuri celebre. Continuarea in Romania Libera.

Soarta lui Boc se decide pe 22 decembrie. Pe 22 decembrie 2011 se implinesc 22 de ani de la caderea regimului comunist in Romania. Pentru parlamentarii Opozitiei, 22 decembrie poate fi considerata o zi cu dubla rezonanta, fiindca in acea zi plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului va vota o motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc. Iar daca aceasta motiune de cenzura ar fi aprobata, asta ar duce in mod automat la demiterea actualului Guvern si la declansarea procedurilor constitutionale pentru formarea unui nou Executiv condus de o persoana desemnata de presedintele Basescu. Teoretic, reprezentantii Opozitiei nu au majoritatea necesara votarii unei astfel de motiuni de cenzura, insa jocul majoratatilor in Parlament a fost, cel putin in acest mandat legislativ, unul foarte divers. Pe de alta parte, n-ar fi prima oara cand un guvern condus de Emil Boc ar cadea la vot in Parlament in urma unei motiuni de cenzura. S-a mai intamplat pe 13 octombrie 2009, atunci cand o motiune de cenzura initiata de PNL si UDMR a fost adoptata cu 254 de voturi pentru si 176 impotriva, anunta Puterea.