Balet politic cu Aura Vasile. Aura Vasile, mana dreapta a lui Marian Vanghelie, a demisionat, ieri la pranz, din PSD si a trecut la UNPR. Aura Vasile era vicelider al grupului PSD din Camera Deputatilor si secretar executiv al organizatiei PSD Bucuresti. Ieri-seara insa, Marian Vanghelie sustinea ca a avut o discutie cu Aura Vasile in urma careia aceasta i-ar fi spus ca e dispusa sa revina in PSD. "Recunostea ca nu e o decizie buna si ii parea rau la un moment dat", a mai afirmat Vanghelie. Primarul sectorului 5 a sustinut ca a avut o discutie de cateva minute cu Aura Vasile, intrerupta de faptul ca deputatul a inceput sa se simta rau, fiind apoi dusa la Spitalul Universitar, in urma unui puseu de tensiune. Ieri la pranz, dupa ce a depus hartia de transfer" la UNPR, Aura Vasile a evitat sa dea ochii cu presa si si-a motivat decizia printr-un comunicat: "Am hotarat sa vin alaturi de fostii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de altii, ca au valori si principii solide", scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Aura Vasile, mana dreapta a lui Vanghelie, a trecut la UNPR. Mana dreapta a lui Marian Vanghelie, responsabila cu mobilizarea activistilor PSD pe Bucuresti, deputata Aura Vasile a demisionat ieri din partid si a trecut la UNPR. Plecarea acesteia ar putea fi semnalul altor viitoare demisii ale unor apropiati ai lui Vanghelie, care nu se afla in gratiile lui Victor Ponta si risca sa nu prinda Parlamentul viitor. Demisia Aurei Vasile a avut nota ei de dramatism, aceasta ajungand spre seara la spital, victima a unui puseu de tensiune. Cu cateva ore mai inainte, ea isi depusese demisia la grupul parlamentar al PSD de la Camera Deputatilor, anuntand in aceasta si ca va activa in cadrul grupului UNPR, informeaza EVZ.

Aura Vasile a demisionat din PSD si s-a inscris in UNPR. Vanghelie, pentru Gandul: "Sunt stresat". Aura Vasile a lesinat in timpul unei discutii cu Vanghelie. Surpriza de proportii la PSD Bucuresti. Mana dreapta a lui Marian Vanghelie, deputatul Aura Vasile a demisionat din PSD si s-a incris in UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Oficializarea "transferului" a avut loc astazi, cand la Biroul permanent al Camerei Deputatilor a ajuns cererea deputatului de a activa in cadrul grupului progresist. "Am hotarat sa vin alaturi de fostii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de altii, ca au valori si principii solide. Sunt un om de stanga si impartasesc valorile UNPR, singurul partid care mai reprezinta astazi stanga romaneasca. Dupa cum spun si colegii mei din UNPR, nu plec din Kiseleff si raman mai departe asa cum ma stiti, razboinica si dedicata cauzei in care cred, aceea de a-i sprijini pe oamenii care muncesc, pe pensionari si pe tineri, pe toti cei care au de suferit in aceste vremuri grele", sustine Aura Vasile, potrivit unui comunicat al UNPR, relateaza Gandul.

UNPR se intareste cu oamenii lui Vanghelie. Rasturnare de situatie in cazul Aura Vasile. Anuntul trecerii deputatului Aura Vasile in barca Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei a fost facut de presedintele UNPR, ex-ministrul Muncii Marian Sarbu, si i-a luat prin surprindere pe unii social-democrati, chiar daca tensiunile din PSD din ultima vreme au pregatit terenul pentru miscari de amploare in partid. Totusi, pentru multi este greu de imaginat cum va reusi Aura Vasile sa treaca de la partituri de genul "Guvernul batjocoreste demnitatea si inteligenta romanilor" sau "Boc nu a fost barbat niciodata" la aprecierea deciziilor luate in coalitie si la sustinerea lor in Parlament. Demisia Aurei Vasile din PSD si, mai ales, inrolarea ei in trupa ministrului Gabriel Oprea reprezinta o grea lovitura pentru social-democrati, anunta Romania Libera.

Pariati pe creiere! Pariati pe Steve Jobs de Romania! Nu vreau sa-mi amintesc de subiectele cenusii pentru care avem la dispozitie fiecare zi din an. Vreau sa propun partidelor un proiect pe care indraznesc sa-l consider salvator pentru aceasta tara. Asta cred si unii politicieni cu care am vorbit despre el. Poate parea utopic doar daca nu exista vointa politica suficienta pentru a-i da viata. Stiu ca pare o blasfemie sa ceri unui partid sa-si extermine clientela politica si sa parieze pe romanii de succes, din tara si din strainatate. Si totusi, toate partidele vorbesc, demagogic, de interesele noastre, ale romanilor, se zbat sa acceada sau sa ramana la putere, dar ignora adevarata bogatie a Romaniei, inteligentele risipite, aici si aiurea. Tocmai aceste minti pot spori decisiv productivitatea economiei, pot genera o crestere economica substantiala, pot salva si relansa Romania. Integral in EVZ.