Vicepresedintele CJ Ilfov si primarii din Snagov si Jilava, arestati. Vezi declaratia lui Musat, in exclusivitate. Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Gigi Roman, Apostol Musat si Adrian Mladin sa fie arestati preventiv. EVZ a discutat cu primarul Apostol Musat cu doar cateva minute inainte de a fi arestat preventiv. Cititi amanunte in exclusivitate. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au emis mandate de arestare preventiva pe numele a patru dintre cele sapte persoane implicate in "Dosarul Snagov", printre care primarul acestei localitati, Apostol Musat, cel din Jilava, Adrian Mladin, vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov, Gigi Roman. Primarul Snagovului sustine ca nu a luat niciun leu mita si ca tot ceea ce a facut a fost sa-l roage pe omologul sau din Jilava sa primeasca in audienta un posibil sponsor al echipei locale de fotbal, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Hrebenciuc: Guvernul va cadea in martie, e o previziune. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, joi, ca previziunea sa este ca Guvernul va cadea in luna martie, aratand ca USL impreuna cu USP o sa faca acest lucru. "Guvernul va cadea in luna martie, de Martisor, este o previziune. Impreuna cu USP o sa facem treaba aceasta. De ce va mirati? Nu sunt de stanga? Nu trebuie sa revina la matca? Cel putin asta simt eu ca se va intampla", a precizat Viorel Hrebenciuc, la intrebarile repetate ale ziaristilor pe aceasta tema. Intrebat daca au inceput negocierile cu USP, Viorel Hrebenciuc a spus: "Nu inca, incepem saptamana viitoare. Era o chestiune veche. Nu stiu cum nu ati aflat dumneavoastra". Intrebat daca Garbiel Oprea si Victor Ponta se vor impaca, Hrebenciuc a raspuns: "Poate nici nu s-au certat. De unde stiti? In politica sunt normale acuzatiile de acest gen". Viorel Hrebenciuc a facut aceste previziuni dupa respingerea motiunii de cenzura in Parlament, anunta Gandul.

Basescu l-a invitat pe Constantinescu in aeronava prezidentiala pentru a zbura impreuna la Praga. Desi sunt vechi inamici, presedintele Traian Basescu l-a invitat pe fostul sef al statului, Emil Constantinescu, in aeronava prezidentiala pentru a se deplasa, la Praga, la funeraliile fostului presedinte ceh Vaclav Havel. Presedintele Traian Basescu si fostul sef al statului, Emil Constantinescu, vor participa, astazi, la funeraliile fostului presedinte ceh Vaclav Havel. Ei vor calatori impreuna, cu aeronava prezidentiala. Emil Constantinescu a fost invitat sa se deplaseze cu aeronava prezidentiala de actualul sef al statului Traian Basescu. "In vederea participarii la acest trist eveniment, presedintele Constantinescu a acceptat invitatia presedintelui Romaniei, Traian Basescu, de a calatori cu aeronava prezidentiala cu care domnia sa se va deplasa la Praga in cursul zilei de vineri", mentioneaza comunicatul emis de fostul presedinte Emil Constantinescu. "Este un gest de normalitate, o respectare a protocolului", a explicat pentru "Adevarul", Adina Bara, purtatorul de cuvant al fostului presedinte Emil Constiantinescu. Invitatia a fost confirmata si de Administratia Prezidentiala, informeaza Adevarul.

Traseu de politician: demis ca prefect PSD, numit subprefect UNPR. Valeriu Ungureanu (UNPR), fost prefect al judetului Buzau din partea PSD si schimbat din functie in urma cu doi ani, a fost numit in postul de subprefect prin hotarare de guvern. Ungureanu a condus Prefectura Buzau in intervalul martie-octombrie 2009 ca membru PSD, fiind schimbat din functie de Guvern odata cu retragerea social-democratilor din Executiv. Ulterior, Ungureanu s-a inscris in UNPR si a fost acum numit subprefect al judetului Buzau, scrie Romania Libera.

William Brinza: Diaspora are nevoie de mai multi parlamentari. Presedintele PDL diaspora, William Brinza, propune ca in viitorul legislativ numarul parlamentarilor care ii va reprezenta pe romanii din strainatate sa fie mult mai mare decat in prezent, respectiv 25 - 30. Mai mult, presedintele comisiei pentru romanii din afara granitelor tarii spune ca majoritatea candidatilor trebuie sa provina din randul romanilor care locuiesc in strainatate sau care au cel putin cinci ani de rezidenta. "Avem romani valorosi care conduc institutii reprezentative in strainatate sau fac cinste Romaniei prin diversele lor activitati si ei trebuie sa faca parte din legislativul Romaniei in perioada 2012 - 2016", a aratat William Brinza. Colegiile electorale vor fi redesenate, anul viitor, in functie de rezultatul recensamantului realizat de Institul National de Statistica (INS) in luna octombrie. Pentru ca foarte multi romani au plecat in strainatate, in anumite zone numarul colegiilor va fi redus, si implicit al parlamentarilor, anunta EVZ.