"Copilotul" Ponta sparge zeci de mii de euro la Raliul Monte Carlo. De pe 17 pana pe 22 ianuarie, pe Victor Ponta, liderul PSD, il gasiti la Monte Carlo. Ponta isi luase adio de la lumea automobilismului in noiembrie anul trecut, dupa dezvaluirile din "Evenimentul zilei" privind sponsorizarile uriase care ii intretineau acest hobby, dar in politica orice minune tine trei zile. Zvonul ca nu-si va putea refuza acest cadou, de a participa la cea mai titrata cursa de raliu din lume, exista inca de-atunci si iata ca Victor Ponta se doveste destul de previzibil. Liderul PSD va sparge impreuna cu pilotul sau personal, Edwin Keleti, undeva intre 30.000 si 50.000 de euro la aceasta cursa si totul este distractie pura, pentru ca echipajul nu concureaza pentru puncte si nici pentru un viitor in automobilism. E doar pentru o experienta de viata exclusivista si exorbitanta, la fel cum seicii din Emirate cheltuie sume uriase concurand in Formula 1 pentru ambarcatiuni. Suma exacta nu poate fi calculata pana cand Keleti sau Ponta nu vor depune toate documentele cu cheltuielile efectuate, estimarile bazandu-se pe cifrele avansate de sportivi cu mare experienta in automobilism, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Elena Udrea pe blog: 2012 va fi un an mai bun ca 2011. Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, scrie, pe blogul personal, ca perspectivele economice ale anului 2012 sunt mai bune decat ceea ce s-a intamplat in 2011, ea afirmand ca masurile luate de Guvern "creeaza toate sansele ca 2012 sa reprezinte un nou an de crestere economica". "Masurile economice luate de Guvern, incepand cu cele de reechilibrare bugetara si continuand cu cele de stimulare a investitiilor in infrastructura, creeaza toate sansele ca 2012 sa reprezinte un nou an de crestere economica. Romania nu numai ca va trece mai usor peste tumultul crizei datoriilor suverane ale tarilor din Zona Euro, dar o va face cu o continuare a avansului economic. Poate ar merita punctat faptul ca, in primul val al crizei, doar Polonia a avut crestere economica. Ei bine, sunt convinsa ca in fata celui de-al doilea val al crizei, si Romania va avea crestere economica, infirmand astfel toti profetii economici care prognozeaza deja "revenirea recesiunii". Mai mult, perspectivele economice ale anului 2012 sunt mai bune decat ceea ce s-a intamplat in 2011. Iar asta nu e deloc putin lucru, avand in vedere ca anul trecut am avut crestere economica de 1,5%, am avut cea mai mica inflatie de dupa 1989 (de altfel, a fost pentru prima data cand BNR si-a atins tinta de inflatie), iar deficitul bugetar a fost sub 4,4% (unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeana). In conditiile acestea, un progres in 2012 va fi un lucru cu adevarat remarcabil si, fara indoiala, confirmarea muncii actualului Executiv", scrie Elena Udrea, pe blogul personal, anunta Gandul.

Votul multiplu, pedepsit. La o sesizare a Institutului pentru Politici Publice (IPP), Camera Deputatilor i-a sanctionat pe cei opt deputati care au votat de mai multe ori la dezbateri, atat cu propriile cartele, cat si cu cele ale colegilor. Sanctiunea consta in interzicerea participarii la lucrarile forului legislativ o zi si pierderea indemnizatiei aferente pentru aceasta zi. Cei sanctionati sunt urmatorii: Danut Liga, Marius Dugulescu si Valentin Rusu de la PDL, social-democratii Ciprian Luca, Ioan Stan, Gheorghe Ana si Ion Dumitru si NU in ultimul rand, liberalul Vasile Berci. IPP a elaborat o propunere legislativa prin care votul multiplu in Parlament sa fie sanctionat cu aceleasi sanctiuni aplicabile in prezent cetatenilor care voteaza de mai multe ori la alegeri, informeaza Puterea.

Irinel Columbeanu: "Voi avea o campanie cu cheltuieli minime si rezultate maxime". Nevoia de un primar independent la Primaria Capitalei si dorinta de a-i urni pe romani la vot l-au determinat pe Irinel Columbeanu sa candideze la sefia Bucurestiului. "Fara afiliere la vreuna dintre formatiunile politice ale tarii noastre, fara vreun suport favorizant din partea niciunui trust media si fara niciun fel de obligatie fata de un grup prezent sau viitor de interese private, ca simplu cetatean al Bucurestiului, fara intrerupere in ultimii 52 de ani, am curajul de a ma inscrie in competitia de a obtine din partea dumneavoastra increderea viitorului primar al Capitalei in urmatorii patru ani", si-a sustinut Columbeanu candidatura, postand un filmulet pe Youtube. Daca in 2009 afaceristul de la Izvorani a reusit sa ramana in Top 300 Capital cu o avere estimata la 35-39 de milioane de euro, in 2010 si 2011 nu a mai intrat in "clubul" bogatasilor, ajungand la doar sapte milioane de euro, conform estimarilor. Scaderea cifrei de afaceri se datoreaza scandalului mediatic in care a fost implicat. Irinel Columbeanu, care este domiciliat in Bucuresti, pe strada Uruguay, de 52 de ani, a vorbit in exclusivitate pentru EVZ despre candidatura sa.

Lazaroiu: USL va scadea in sondaje si se va rupe, iar in 2013 vom avea o coalitie PDL-PSD. Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, la RFI, ca USL va inregistra o scadere continua in sondaje si se va rupe inainte de alegeri, el adaugand ca in 2013 la putere va fi o coalitie PSD-PDL, la care va participa, probabil, UNPR. "Eu am spus de cand s-a infiintat USL ca va fi foarte greu si daca nu chiar imposibil, pentru ca nu exista un precedent ca un partid sau alianta sa ia 50%. Acum, intrebarea este cat de incet sau cat de repede o sa mai scada. Daca o sa ajunga in iunie la mult sub 50%, in mod normal ar trebui sa se rupa alianta, pentru ca practic isi rateaza obiectivul pentru care s-a infiintat. Eu cred ca asta se va intampla in final, va fi o scadere continua in sondaje si cele doua componente vor gasi un pretext sau una dintre ele va gasi un pretext sa se retraga. De aia am spus adeseori si sustin in continuare ca nu vom avea USL pe buletinul de vot", declara fostul consilier prezidential, anunta Gandul.