Victor Ponta sau "Sa nu crezi ce-ti spun acum". Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a depasit in cursul acestei saptamani propriul record in materie de razgandiri, reusind sa se contrazica uneori chiar intr-un interval mai mic de 24 de ore. Luni dimineata, liderii USL anuntau ca ei nu mai sunt dispusi sa onoreze vreo invitatie la consultarile organizate de Traian Basescu. "Pe cei de la guvernare poate sa-i cheme cand vrea. Pe noi, sa ne chemi ca dupa aia sa zici ca v-am chemat degeaba? (-) Sunt momente care nu-si au sensul in 2012", a declarat Ponta. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Traian Basescu a gatit sub privirile Elenei Udrea, purtand un sort "sweet taste". Cu ocazia Anului Nou chinezesc, presedintele Traian Basescu si-a pus sortul "Sweet taste" si, alaturi de gazdele de la Ambasada Chineza, a pregatit, marti seara, preparate specifice bucatariei asiatice. Daca in perioada sarbatorilor de Craciun, Elena Udrea a gatit sarmale si salata de boeuf, ieri a fost randul lui Traian Basescu sa intre in rolul bucatarului. Presedintele a fost invitat alaturi de ministrul Dezvoltarii, cel de Externe si cel al Culturii la Ambasada Chineza cu ocazia ceremoniei organizate pentru a marca intrarea, la 23 ianuarie, in noul an care va corespunde, potrivit traditiei chineze, anului Dragonului de apa, relateaza Gandul.

PCM: UDMR, ca fetele rele din Cenusareasa. Incearca, dar nu reuseste sa reprezinte maghiarimea. UDMR seamana cu "fetele rele din Cenusareasa, care nu au reusit sa incalte pantoful din sticla", si anume incearca sa reprezinte maghiarii, dar fara succes, a sustinut, astazi, liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, in replica la unele declaratii ale liderului Uniunii, Kelemen Hunor. Presedintele organizatiei judetene a Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a criticat afirmatiile liderului UDMR Kelemen Hunor, care a sustinut ca statutul minoritatilor si obtinerea autonomiei culturale raman prioritatea legislativa a Uniunii in acest an, fara a mentiona autonomia teritoriala, scrie EVZ.

Cat va mai rezista USL? Se anunta un nou scandal al candidaturilor intre PSD si PNL. Declaratiile presedintelui PSD, Victor Ponta, cum ca in mai-iunie va avea loc un "proces deschis de validare" a candidatilor USL la functiile locale, dar si la cele de senator si deputat, starnesc haos in Uniune. In timp ce nici macar vicepresedintii PSD si PNL nu stiu ce va fi, cei deja desemnati candidati nu-si ascund nemultumirea. Ideea desfasurarii unor "alegeri preliminare deschise" a fost vehiculata, pentru prima data, luni, dupa sedinta USL. Victor Ponta a vorbit, atunci, de un proces de validare "nu in interiorul partidelor, ci cu toti cetatenii". Inclusiv unii dintre membrii conducerilor celor doua partide au crezut ca liderul PSD se refera doar la candidatii pentru Parlament, fiindca de abia s-a asternut linistea peste scandalurile din USL din toamna anului trecut, scandaluri generate de impartirea, intre PSD, PNL si PC, a candidaturilor pentru primariile resedinta de judet si pentru sefia consiliilor judetene, informeaza Romania Libera.

Basescu si PDL, tinuti la bariera de UDMR. Opozitia UDMR in privinta posibilitatii asumarii raspunderii pe legea sanatatii, idee discutata neoficial in PDL, a "cantarit greu" si in abandonarea definitiva a acestei solutii. "Nu se poate ajunge la asumarea raspunderii pe legea sanatatii in acest moment, cunoscand foarte bine proiectul, cunoscand foarte bine retinerile colegilor si discutiile pe care le-am avut in grup si pe care urmeaza sa le avem in continuare si cu specialistii. Asumarea pe acest proiect nu este posibila", a insistat presedintele UDMR, Kelemen Hunor. El a mentionat ca UDMR va sustine o dezbatere parlamentara foarte serioasa pe marginea prevederilor care au facut ca medicul Raed Arafat sa-si dea demisia din functia de subsecretar de stat de la Sanatate, dupa o cearta televizata cu seful statului, scrie Adevarul.

Alegeri interne cu probleme la USL. Liderul PSD isi propune ca, in perioada mai-iunie, candidatii propusi de USL sa iasa in teritoriu pentru a strange semnaturi de la cetateni, menite sa le valideze candidatura pentru postul de la alegerile parlamentare si locale. Daca numarul de semnaturi este suficient de mare, respectivul candidat va avea aprobarea USL pentru a intra in cursa electorala. Posturile sunt: primar, presedinte de consiliu judetean, consilier local, deputat sau senator. Ziarul "Puterea" a luat cateva puncte de vedere unor membri USL, pentru a vedea cat de utila vad ei aceasta masura. Declaratiile au fost surprinzatoare. Continuarea in Puterea.