Politic Show: Basescu nu trebuia sa-l trimita la plimbare pe Arafat; Cristoiu: "Ponta - prudent, Antonescu - infantil"; Deputat PDL, despre mitingul din Piata Universitatii: "Populatia da dovada de o lipsa totala de cultura"
Cristoiu: "Ponta - prudent, Antonescu - infantil". Jurnalistul Ion Cristoiu este de parere ca exista mai multe posibilitati de interpretare a manifestatiilor din ultimele zile. Prima dintre acestea ar fi interpretarea opozitiei si a televiziunilor. "Si ma refer, in primul rand, la cele care sunt in slujba opozitiei. Acestea au tendinta de a exagera, de a dramatiza si a transforma aceste miscari de protest intr-o stare revolutionara la fel ca in `89. De 20 de ani se intampla acest lucru, probabil si PDL daca ar fi fost in opozitie ar fi facut acelasi lucru", este observatia jurnalistului Cristoiu. O alta interepretare ar fi, in opinia sa, aceea ca prin intermediul reporterilor, televiziunile exagereaza. "E vorba in special de reporterite. Nu sunt manipulate, insa neavand experienta unor conflicte, mineriade, razboaie, sunt impresionate. O petarda aruncata, aparitia socanta a jandarmilor inarmati cu scuturi le impresioneaza si au momente isterice. Iar prin reactia lor creeaza aceasta imagine de revolta sangeroasa, revolutie, confruntari", mai adauga jurnalistul, anunta EVZ.
Deputat PDL, despre mitingul din Piata Universitatii: "Populatia da dovada de o lipsa totala de cultura". Deputatul PDL Carmen Axenie a declarat ca "populatia este foarte usor de manipulat" si ca "da dovada de o lipsa totala de cultura", referindu-se la miscarile de protest care au loc in Bucuresti si in mai multe orase din tara. "Se pare ca toata lumea care e in strada e multumita de sistemul nostru de sanatate, nu avem nevoie de nicio reforma", a declarat aceasta pentru gandul, mentionand ca cetatenii nu sunt informati, insa ies in strada. Ea a lansat un apel catre opozitie pentru elaborarea unui proiect pentru reformarea sistemului de sanatate. "Rog opozitia sa vina cu un proiect de lege de sanatate, iar daca va fi unul bun si serios, noi le vom fi alaturi", sustine aceasta. Mai bine de 1.000 de oameni au protestat vineri si sambata in Bucuresti si in orasele mari ale tarii impotriva proiectului de lege a sanatatii si pentru a-l sustine pe fostul subsecretar de stat, Raed Arafat. Protestele s-au transformat in manifestatii impotriva presedintelui Traian Basescu si a puterii, cetatenii cerand demisia presedintelui si organizarea de alegeri anticipate, informeaza Gandul.
PSD-istii si liberalii, chemati in strada. Liderii USL le cer membrilor de partid sa se alature "pasnic" protestelor si anunta reluarea actiunii vizand suspendarea presedintelui. Manifestatiile din ultimele zile au determinat Opozitia sa solicite convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a discuta "situatia politica actuala si tensiunile sociale fara precedent". Liderii Opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, au avansat, drept solutie, declansarea alegerilor anticipate, dar au invocat si intentia suspendarii presedintelui Traian Basescu. "In conditiile in care Romania arata astazi ca o tara neguvernata, singura solutie rationala este declansarea rapida a alegerilor anticipate, pentru a avea un nou Parlament si un nou Guvern", a afirmat liderul PSD, Victor Ponta. De asemenea, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ca va cere astazi Biroului Politic al partidului si aliatilor din USL sa aprobe strangerea de semnaturi si dezbaterea publica privind proiectul de suspendare a presedintelui, scrie Adevarul.
Ce vor schimba, concret, protestele? Sute sau mii de persoane, in functie de partea politica dinspre care vin informatiile, au protestat in mai multe orase, la sfarsitul saptamanii. Au inceput, la Targu Mures, prin a-si manifesta sprijinul pentru Raed Arafat si au sfarsit, la Bucuresti, prin a se bate cu jandarmii. Dincolo de motive si pretexte, se pune insa intrebarea: cine castiga de pe urma protestelor si, mai ales, de pe urma degenerarii acestora? Multi dintre cei adunati in Piata Universitatii admiteau, cand erau chestionati de jurnalisti, ca nu au citit proiectul legii sanatatii si ca nu prea stiu ce prevede acesta. Altii recunosteau ca nu stiu cine este Raed Arafat, desi convocarea la miscarile de protest, pe retelele de socializare sau posturile de televiziuni, se facuse invocandu-se numele acestuia. De fapt, majoritatea spuneau ca au venit in piata pentru ca sunt nemultumiti de salariile reduse, de pensii, de nivelul de trai, de lipsa locurilor de munca, de taxa auto etc. Protestatarii au cerut, prin urmare, pasnic sau cu pietre aruncate in capul jandarmilor, demisia actorilor politici pe care ei ii considera responsabili de situatie: Guvernul Boc si presedintele Traian Basescu, anunta Romania Libera.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
Cum am renunțat la viața de ONG-ist boem care credea că Bucureștiul se salvează prin povești. Interviu cu Edmond Niculușcă, primul om pe care Nicușor Dan l-a angajat când a venit la Primărie
Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă