Antonescu, mai "Che Guevara" decat Ponta. Crin Antonescu anunta implicarea USL-ului in protestele de strada indreptate impotriva guvernului Boc prin organizarea unui miting la care sa ia parte activistii celor trei partide. Mai reticent, un Victor Ponta prins la Strasbourg intre aniversarea de nastere a sotiei si alegerea presedintelui Parlamentului European, ii transmite, pe ocolite, colegului de alianta sa o lase mai moale cu zelul pentru astfel de manifestari publice. Riscul de care se teme Ponta priveste asocierea Opozitiei cu manifestarile violente care au pigmentat in ultimele trei zile protestele de strada din Capitala, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boc a facut terapie de grup cu pedelistii. "Nu poti sa-ti dai demisia pentru niste ciumpalaci". Fara un plan concret de a iesi din criza provocata de protestele de strada din ultimele zile, Emil Boc face terapie de grup cu pedelistii. Dupa ce au cautat aproape trei ore solutii pentru a gestiona criza de imagine in care a intrat partidul, democrat-liberalii au plecat acasa fara nicio decizie concreta. Mai ales ca o parte a liderilor de la centru nici macar nu au participat la sedinta care fusese initial convocata pentru a pune la cale planul de bataie pentru alegeri. Vasile Blaga a fost plecat din tara, Elena Udrea si Roberta Anastase se aflau in Modrogan la o intalnire cu revolutionarii, iar secretarul general al partidului Ioan Oltean a lipsit aproape la trei sferturi din sedinta Colegiului Director, informeaza Gandul.

"Pisica" sanatatii, pasata la UDMR. "Ministrul Sanatatii a fost mandatat sa formeze o echipa care sa redacteze un nou proiect de lege a sanatatii, o echipa din care sa nu lipseasca reprezentantii asociatiilor de pacienti, ai medicilor, ai sindicatelor, ai patronatelor, Colegiul Medicilor, ai societatii civile", a aratat premierul Emil Boc, la finalul sedintei coalitiei. Nici o precizare, insa, despre calendar sau despre liniile directoare ale viitorului proiect. "El (ministrul Ritli Ladislau - n.r.) sa vina si sa ne propuna, pentru ca stie cel mai bine", s-a multumit sa spuna seful Executivului, scrie Romania Libera.

Reuniune fara decizii importante la PDL. Greii partidului au facut sedinta separata in biroul Robertei Anastase. Democrat-liberalii convocati la Palatul Parlamentului pentru sedinta Colegiului Director al PDL au plecat inapoi acasa fara sa ia vreo decizie importanta. Desi au fost voci care au cerut o remaniere a guvernului, acestea nu au primit raspuns. Nici in privinta alegerilor nu s-a luat nicio decizie, intrucat Curtea Constitutionala nu s-a pronuntat inca in privinta comasarii acestora. In timp ce liderii din teritoriu isi spuneau pasurile, o sedinta paralela avea loc in biroul Robertei Anastase, pe unde s-au perindat de-a lungul zilei mai toti liderii importanti ai partidului. Integral in EVZ.

PDL fata cu reactiunea: multe critici, nicio solutie. Nicio idee concreta pentru rezolvarea situatiei tensionate, derivata din scandalul pe Sanatate, nu s-a desprins din sedinta conducerii PDL, la care nu a participat nici presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, care a facut strategii in biroul sau cu ministrul Turismului, Elena Udrea, nici seful Senatului, Vasile Blaga. Seful deputatilor PDL, Mircea Toader, le-a "scuzat", ulterior, pe Udrea si pe Anastase, afirmand ca au fost la o "intalnire cu revolutionarii", relateaza Adevarul.

Familia Ponta face petitie anti-Basescu. Familia Ponta a gasit in protestele populatiei in care se cere demisia lui Basescu momentul oportun pentru a strange semnaturi pentru alungarea presedintelui din functie. Concret, este vorba despre o petitie online numita "Vrei ca Traian Basescu sa plece?", care trebuie semnata de catre utilizatorii de pe internet. Petitia este dipsonibila pe www.uslonline.ro si contine urmatorul text: "USL strange semnaturi pentru inlaturarea lui Traian Basescu! Primul pas - online, alaturi de cei care deja sustin ca Traian Basescu este principalul vinovat pentru starea Romaniei de azi. Inscrie-te pe aceasta lista, iar USL va tine cont de mesajul tau! Nu trebuie sa iti dai toate datele online, pentru ca nu este sigur, dar echipele noastre te vor contacta, anunta Puterea.