Sondaj: Ponta- 23%, Antonescu- 21%, Basescu- 18%. Un sondaj de opinie releva faptul ca presedintele PSD, Victor Ponta, are o cota de incredere mai mare decat partenerul sau din conducerea USL, liberalul Crin Antonescu. Acest lucru nu are insa de ce sa constituie un motiv de bucurie pentru presedintele PSD, pentru ca numai 23% dintre repondenti declara ca au incredere in el. Presedintele PNL, Crin Antonescu, inspira incredere numai unui procent de 21% dintre cei chestionati. Adversarul si permanenta tinta a celor doi, Traian Basescu, se claseza pe locul trei, cu 18%. Distanta dintre principalii lideri ai opozitiei si seful statului este surprinzator de mica - 5% in cazul lui Ponta si 3% in cazul lui Antonescu - tinand cont de faptul ca acesta sufera efectele a sapte ani de mandat si a o serie de masuri impopulare pe fundalul crizei economice, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Unde crede Boc ca a gresit Basescu. Premierul Emil Boc admite inadvertente de comunicare si faptul ca, din cauza crizei, nu a existat timp suficient pentru analiza in detaliu a fiecarei masuri adoptate, aratand ca si lui ii pot fi reprosate probleme de comunicare, dar ca nici presedintele nu este "perfect" din acest punct de vedere. El a aratat ca nu intotdeauna s-a comunicat cel mai bine in relatia dintre Guvern si cetatean. "Chiar daca omul nu spune lucruri corecte, stai si il asculti in primul rand. Iar aici trebuie sa recunosc ca toate autoritatile statului nu au fost atat de comunicative cum ar fi trebuit in aceasta perioada de criza, pentru ca multi nu au avut disponibilitatea sa stea in primul rand sa il asculte pe om", a spus Boc. Intrebat daca admite ca nu a facut acest lucru, premierul a raspuns pozitiv, anunta Gandul.

Cum se poate dezamorsa politic criza din strada. Demisia presedintelui Traian Basescu, plecarea lui Emil Boc de la Palatul Victoria sau organizarea de alegeri anticipate sunt extrem de greu de acceptat de catre actuala Putere. Manifestatiile de strada din ultimele zile nu au primit un raspuns coerent din partea Puterii. Presedintele Traian Basescu nu a avut nicio iesire publica, iar premierul Emil Boc le-a oferit protestatarilor doar revenirea lui Raed Arafat in Ministerul Sanatatii. Deocamdata, posibilele solutii pentru iesirea din criza au fost avansate fie de USL, fie de nemultumitii din PDL. "Adevarul" a centralizat variantele de calmare a spiritelor pe baza discutiilor din partide si a prevederilor constitutionale. Demisia presedintelui Traian Basescu. Aceasta a fost principala solicitare a manifestantilor din strada. Presedintele Traian Basescu a afirmat, insa, de mai multa vreme, ca nu ar demisiona decat daca ar fi contestat in strada de cinci milioane de oameni, echivalent cu numarul celor care l-au votat in 2009. In cazul demisiei, alegerile prezidentiale ar avea loc anul acesta in loc de 2014, cand expira mandatul lui Traian Basescu, informeaza Adevarul.

Harta conflictelor mocnite din PDL Arad. Socrul Gheorghe Seculici si ginerele Gheorghe Falca fac parte din tabere diferite. PDL Arad si-a conturat in ultimii ani imaginea de partid puternic si unit. Judetul dominat de PDL, unde partidul obtine de ani buni cele mai mari scoruri dintre toate organizatiile PDL din tara, este macinat insa de lupte interne. Pentru prima data, aceste conflicte care mocneau in interior au ajuns si in atentia opiniei publice, dupa ce unul dintre liderii partidului, Gheorghe Falca, a iesit in presa impotriva sefului de partid la nivel judetean, Gheorghe Seculici, care este totodata si socrul sau. radul este judetul dominat, politic, de PDL, partid care a obtinut aici, la ultimele alegeri, cel mai mare scor al partidului din tara. Democrat-liberalii domina consiliile local municipal si judetean, au castigat fara probleme, in 2008, posturile de primar al Aradului, prin Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu, si pe cel de presedinte al Consiliului Judetean, prin Nicolae Iotcu, fost senator, sef al grupului PDL din Senat. Ei au trimis in Parlament sapte din cei zece parlamentari din judetul Arad. Reprezentantii PDL au castigat, insa, cel mai mare scor in fiecare din colegiile electorale ale judetului, chiar si acolo unde parlamentarii au fost stabiliti dupa redistribuire si au revenit PSD, respectiv PNL. Si la europarlamentare si prezidentiale Aradul s-a aflat in topul alcatuit dupa numarul de voturi adunate de candidatii PDL, scrie Romania Libera.

Cu masterul la Cotroceni. Cum arata CV-ul unui pretendent la postul de consilier al lui Basescu. Doua tinere absolvente de studii in strainatate au povestit pentru EVZ ce asteptari au si de ce si-au depus CV-ul la Cotroceni pentru a fi consilierii presedintelui Traian Basescu. Anuntul ca presedintele Traian Basescu ii invita pe tinerii absolventi de facultate din strainatate sa isi depuna CV-urile pentru cele trei posturi de consilier de stat disponibile la Administratia Prezidentiala a suscitat interesul a aproape 300 de tineri, care, luni, au avut prima intalnire cu seful statului. "Evenimentul Zilei" a stat de vorba cu doua tinere care au aplicat pentru pozitiile disponibile la Cotroceni, pentru a afla ce le-a determinat. Victoria Baltag are 26 de ani si a absolvit in Romania Jurnalismul si Sociologia. Ulterior, a facut un master in Marketing si Management International la Academia de Studii Economice din Bucuresti, anunta EVZ.

PNL vrea sa scoata 10.000 de oameni la miting antiBasescu in Piata Universitatii.Radu Mazare: "Vin cu oameni la Bucuresti". Conducerea PNL a cerut primarului Oprescu autorizatie pentru un mars si un miting de 10.000 de oameni, punctul de plecare fiind Arcul de Triumf. Protestul ar urma sa aiba loc joi in Piata Universitatii, de la 15.30. "Chemam pe bucuresteni sa vina alaturi de noi la o demonstratie pasnica impotriva actualei puteri care atenteaza la libertatea romanilor. Miting pentru libertate", se arata in afisele distribuite de membrii PNL prin intermediul retelelor de socializare. Cererea de la Primarie pentru marsul si mitingul de protest a fost facuta de PNL si in ea se prevede ca protestarii urmeaza sa se intalneasca la Arcul de Triumf, langa sediul USL, dupa care se vor deplasa in coloana spre Piata Universitatii. Liberalii au aproximat la zece mii de oameni numarul celor care vor fi prezenti la aceasta prima actiune de strada a Opozitiei, lucru specificat in solicitarea trimisa spre aprobare lui Sorin Oprescu, informeaza Gandul.