Dan Pavel, despre discursul presedintelui: Basescu greseste cand ataca protestele. "Deocamdata Traian Basescu, cu mare intarziere, a tinut cont de sfaturile care i s-au dat, chiar si de catre opozitie, ca trebuie sa ia o pozitie. Pozitia sa este eronata politic deoarece a atacat protestele desi el trebuia sa fie un arbitru si sa medieze. El nu mai este arbitru, el isi apara mandatul. Numai ca prin aceasta atitudine compromite si ce a facut in primul mandat. Miscarea de protest este mult mai larga decat opozitia, asta nu intelege Traian Basescu. Ea atinge categorii sociale care nu se identifica cu partidele. Oameni care pana acum nu erau interesati de alegeri cer acum alegeri anticipate", a spus politologul Dan Pavel, pentru evz.ro, despre discursul presedintelui din aceasta seara. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ponta, pentru Gandul: Am vazut un dictator in delir. Basescu a fost obligat sa se inchida la Cotroceni cu toate paiatele sale. Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, pentru Gandul, ca atacul presedintelui Traian Basescu la adresa USL este al unui "dictator in delir", care, in timp ce liderii opozitiei au mers in strada, el "a fost obligat sa se inchida la Cotroceni" alaturi de "paiatele din jurul sau". "Eu am vazut un dictator in delir, un om total rupt de realitate, un om probabil innebunit ca noi, liderii opozitiei, am fost in strada. Cand toata lumea il contesta, el a fost obligat sa se inchida la Cotroceni cu toate paiatele acelea din jurul sau", a declarat Ponta.

Ion Cristoiu: "Vom vedea maine daca Traian Basescu a facut o greseala". Analistul Ion Cristoiu spune ca presedintele Traian Basescu trebuia sa aiba o interventie in contextul protestelor, iar momentul ales a fost unul bun. Potrivit acestuia, prin reactia din aceasta seara, seful statului a vrut sa demonstreze ca este inca la carma vasului. "Pentru imaginea formata pana acum a lui Traian Basescu de capitan de vas neinfricat in fata icebergului, tacerea prelungita constituia o primejdie mortala. Electoratul lui, oricat de mic ar fi, astepta sa-l vada iesit la atac (...)Prin aceasta interventie, foarte dura, Traian Basescu a vrut sa demonstreze ca este inca la carma vasului", a spus analistul Ion Cristoiu. Continuarea in EVZ.

Ce "interventie" pregateste Basescu. "Interventia maine cu romanii" pe care a anuntat-o presedintele Traian Basescu va consta, cel mai probabil, intr-o conferinta de presa pe care seful statului o va sustine, au declarat, pentru gandul, surse din PDL. Potrivit acestora, dupa ceremonia de depunere a juramantului a noului ministru de externe, liderii democrat-liberali au ramas, la Cotroceni, sa discute cu Basescu despre actuala situatie politica. O eventuala remaniere sau o demisie in bloc a Cabinetului nu ar avea loc, sustin aceleasi surse, decat dupa incheierea misiunii de evaluare a Fondului Monetar International, informeaza Gandul.

Se teme Boc de un vot in Parlament? Coalitia la putere a rezolvat rapid "problema" locului liber de la Externe, generata de revocarea, prin sms, a lui Teodor Baconschi. Ceea ce nu inseamna ca Emil Boc si partenerii sai au scapat de batai de cap, deoarece opozitia ar putea cere un vot de incredere. Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a fost acceptat si de formatiunile care formeaza coalitia si de presedintele Traian Basescu, fiind programata cu repeziciune si depunerea juramantului la Palatul Cotroceni. Este de asteptat, insa, ca predarea de stafeta, asa cum a fost ea facuta, sa nasca noi discutii si sa ofere munitie proaspata opozitiei, care poate sustine ca ar fi fost nevoie ca Parlamentul sa acorde un nou vot de incredere, informeaza Romania Libera.

Demisia din Parlament, pariu riscant. Parlamentarii liberali sunt gata sa demisioneze din Parlament. 20 dintre ei i-au inmanat deja demisiile presedintelui Crin Antonescu, iar restul si-au afirmat disponibilitatea pentru un asemenea gest. Ideea a fost discutata de liberali in cadrul unei intalniri informale, iar liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca va discuta propunerea cu partenerii din USL, pentru o demisie in comun a parlamentarilor Opozitiei. Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a aratat rezervat fata de ideea liberalilor, insistand pe faptul ca Opozitia trebuie sa ia o decizie comuna, relateaza Adevarul.