Crin Antonescu a facut la nervi teoria "trezitului": "Nu te poti trezi de mai multe ori in aceeasi zi". Presedintele PNL Crin Antonescu nu mai suporta sa auda pronuntandu-se anumite cuvinte. Nu, nu este vorba de "Basescu" sau "Boc". Nici de "Evenimentul zilei", la care reactioneaza de fiecare data cu ironii. Cuvantul care il deranjeaza pe Antonescu este "trezire". A fost suficienta o simpla propozitie care a continut si acest cuvant ca liderul PNL sa reactioneze iritat luand-o ca pe un afront personal. Asa s-a intamplat si ieri, la o conferinta de presa, a liderilor USL. Cand un jurnalist i-a adresat o intrebare, Antonescu, auzind ca este de la "Evenimnetul zilei" a tinut sa faca o ironie. "Oooooooo", a exclamat Antonescu dandu-si coate cu Victor Ponta. "Dumneavostra de obicei aveti toate raspunsurile fara sa ma intrebati pe mine", a continuat liderul PNL pe tonul "la misto". Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mai e posibila o schimbare in politica externa? Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca schimbarea ministrului nu va antrena si o schimbare de politica. Dar faptul ca politica externa a Romaniei va ramane aceeasi nu e deloc ceva linistitor, nici pentru partenerii europeni si cu atat mai putin pentru cetatenii Romaniei, care, dintr-o alta perspectiva, asteapta mai multa eficacitate. Din fericire insa primele declaratii ale noului ministru Cristian Diaconescu marcheaza, in mod cert, o schimbare de ton. Cu privire la Olanda, tara care a fost tinta criticilor lipsite de tact ale fostului ministru Teodor Baconschi, Diaconescu a spus in cadrul unor declaratii la RFI: "N-as spune ca Olanda blocheaza. Olanda este o tara care citeste cu foarte mare scrupulozitate raportul Comisiei Europene in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar in Romania. Deci nu numai o convingere retorica este necesara, ci si progrese interne si pe de alta parte demersuri cat se poate de clare, pentru a explica ireversibilitatea acestor progrese". Continuarea pe DeutscheWelle.

Antonescu roteste mogulii: SOV bate cu Rosca in poarta PNL. A beneficiat de influenta unuia pentru a ajunge presedintele PNL, s-a folosit de trustul de presa al altuia pentru propria sa imagine, iar acum nu ar zice nu nici celui de-al treilea mogul care-i face curte prin interpusi si care i-ar putea oferi cheia usii sindicatelor, o importanta masa de manevra in jocurile politice. Liberalul Crin Antonescu aproape ca i-a deschis lui Sorin Ovidiu Vintu usa din spate: deocamdata pe cea din fata a intrat Sorin Rosca Stanescu, un colaborator al fostei Securitati si al lui SOV, jurnalist cu vise parlamentare si chiar ministeriale, sustin unele surse liberale, relateaza EVZ.

Romania si duhul prostiei. Un duh al prostiei, gangav, razbunator si violent s-a abatut brutal si agresiv asupra unei Romanii care, desi e departe de realizarea promisiunilor de odinioara ale guvernantilor ei, arata mai bine decat o infatiseaza zgomotoasele proteste din ultima vreme. Repetate pana la satietate, prejudecatile curente vor sa ma faca sa cred ca Basescu ar fi un dictator. Ca el si Boc ar contraveni intereselor Romaniei. Ca tradeaza tarisoara, neamul, raul, ramul. Ca ne-a luat painea de la gura, ca el si Udrea sunt vanduti coruptiei. Ca premierul maghiar Orban e un mic copil pe langa Matrozu' chior. "Doar ai vazut ce i-a facut lu' Arafat". Si cate si mai cate, relateaza Deutsche Welle.

Cum pot fi declansate alegerile anticipate. Declansarea alegerilor anticipate, care este ceruta atat de opozitie cat si de protestatarii care au manifestat in ultimele doua saptamani pe strazi, este un proces "greoi si foarte complicat", in opinia expertilor in drept, contactati de Gandul. Exista doua cai pentru a declansa anticipatele, una prevazuta de Constitutie si alta provocata de un "pact politic" intre toate partidele. Demiterea Guvernului si respingerea de Parlament a doi premieri propusi de presedinte, in termen de 60 de zile. Constitutia prevede ca dizolvarea Parlamentului se poate face de catre Presedinte numai in anumite conditii: el se intelege cu sefii celor doua Camere, cu sefii grupurilor parlamentare si, numai dupa ce Parlamentul esueaza de doua ori in termen de 60 de zile sa ratifice un nou guvern, Presedintele poate cere dizolvarea Parlamentului. Acest lucru duce la declansarea alegerilor anticipate, informeaza Gandul.

Theodor Paleologu, despre discursul presedintelui: Magistral. Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a declarat, miercuri, ca discursul presedintelui Traian Basescu a fost "magistral". "Magistral", a spus Theodor Paleologu, despre interventia presedintelui Traian Basescu adresata romanilor. Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca si-a creat impresia ca pentru o parte din romani s-a creat o "ruptura" cu presedintele, el precizand ca prima sa obligatie este de a restabili "legatura de incredere" cu aceia care si-au pierdut-o, scrie Gandul.