Sulfina Barbu: Pactul USL cu societatile civile, un document rusinos. Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a criticat pactul USL cu societatea civila si a cerut retragerea "acestui document rusinos". "PDL considera ca acest Pact este un afront fara margini la adresa societatii civile si, in acest sens, cerem USL retragerea publica a acestui document rusinos, atat pentru semnatarii lui, cat si pentru clasa politica in ansamblu. Este nedemn pentru o societate democratica, in plina reformare, sa mai fie martora unor astfel de practici renascute, parca, din epoca neagra a guvernarii Nastase", a sustinut Sulfina Barbu. Potrivit acesteia, socialistii Ponta si Antonescu au pus, inainte de toate, banii publici pe masa dialogului. "Consideram ca societatea civila, prin toate interventiile publice ale reprezentantilor sai, a cerut, intai de toate, reformarea reala a clasei politice. (...) Raspunsul USL este simplu si regretabil: bani de la buget si subordonare politica", a mai aratat Sulfina Barbu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Flutur: Dusul rece la minus 17 grade face bine PDL. Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, vineri, ca este sigur ca "dusul rece la minus 15, minus 17 grade Celsius face bine PDL", spunand ca "partidul trebuie sa inteleaga ca exista o realitate romaneasca la care trebuie sa se raporteze". Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca PDL urmeaza sa-si pregateasca strategia pentru viitoarele alegeri. "Am iesit din situatii mult mai grele. Asumandu-ne responsabilitati vom iesi si din asta", a spus liderul democrat-liberal. El a aratat ca in actuala perioada, cand exista o "voce a strazii", cand sunt exprimate nemultumiri, solicitari de transparenta, se impune ca membrii partidului sa acorde mai mult timp pentru a vorbi cu oamenii. "E un dus rece, dar nu inchidem obloanele. Vom gasi kerosenul sa intram in logica de alegeri", a mai declarat Flutur. El a anuntat ca din acest moment incepe pregatirea pentru alegeri si ca el este pregatit si nu ar avea nicio problema nici daca alegerile locale ar fi organizate la 1 februarie, anunta Gandul.

Marko Bela n-ar zice "nu" anticipatelor: Este util sa organizam cat mai repede alegeri.Dar aceasta solutie este doar o posibilitate. Presedintele onorific al UDMR, Marko Bela, spune ca ar putea accepta ca alegerile parlamentare sa aiba loc la scurta vreme dupa cele locale, potrivit HotNews.ro. "Acest fapt este posibil doar prin alegerile anticipate, pentru aceasta toate partidele trebuie sa fie de acord in acest sens, ar trebui sa ne intelegem in aceasta chestiune", a declarat Marko Bela pentru Televiziunea Transilvania, aratand ca in UDMR inca nu a avut loc o consultare si nu s-a luat o decizie in chestiunea alegerilor anticipate. "Motivul pentru care cred ca putem sa pornim pe o astfel de solutie este gradul mare de nemultumire din jurul nostru, multi contesta activitatea, solutiile, ideile si comportamentul liderilor politici iar in astfel de momente este util sa organizam cat mai repede alegeri pentru ca societatea sa-si exprime opinia: pe cine doreste si pe cine nu. Dar aceasta solutie este doar o posibilitate", a mai spus Marko Bela, informeaza Romania Libera.

Nichita (PSD), contra demisiei in bloc: "Daca plecam din Parlament, Puterea poate sa modifice si Constitutia". Vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita, a ajuns la concluzia ca ideea demisiilor in masa din Parlament, propusa de Crin Antonescu, nu este una buna. Odata ramasi singuri, reprezentantii Puterii vor putea vota inclusiv modificarea Constitutiei, avertizeaza liderul PSD Iasi. "Analizand legislatia in vigoare si Constitutia inseamna ca, daca am pleca din Parlament, cu numarul de parlamentari prezenti, ei ar putea sa modifice si Constitutia pentru ca au doua treimi din cei care sunt in functie. In aceste conditii, ar fi fost aberant sa fim atat de caraghiosi incat sa plecam din Parlament si sa-i lasam sa faca ce vor in tara", a declarat Gheorghe Nichita. Nichita a spus ca USL nu se agata de putere, nu vrea sa fie in Parlament pentru ca nu este o institutie care in clipa de fata functioneaza dupa principii democratice, dar ca trebuie sa apere acest simbol al democratiei Romaniei prin ramanerea in plen, scrie EVZ.

Oltean: Daca opozitia pleaca din Parlament, PDL nu va desemna candidati in colegiile vacantate. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, ca este gata sa propuna partidului ca, in situatia in care parlamentarii opozitiei vor demisiona din Parlament, PDL sa nu desemneze candidati in colegiile lor, dar sa sustina, in schimb, reprezentanti ai societatii civile. Ioan Oltean a declarat, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca are de gand sa propuna mai intai opozitiei si apoi PDL acest lucru. "Eu sunt gata sa spun opozitiei urmatorul lucru: daca vor pleca din Parlament prin demisie, as fi de acord ca PDL sa nu participe la alegerile partiale, sa dea posibilitatea societatii civile sa participe cu sprijinul total al PDL. Sunt gata sa propun partidului un asemenea lucru", a spus Oltean. El a tinut insa sa precizeze ca este convins ca nu va pleca nimeni din Parlament, anunta Gandul.