Greva parlamentara a la USL: "Timpul trece, leafa merge". Alesii Opozitiei cauta sa boicoteze activitatea legislativului, pentru o eventuala fortare a anticipatelor, dar sa-si pastreze, in paralel, intacte privilegiile de demnitari: functii, salarii, diurne, secretare, masini, birouri. O solutie, in special pentru liberalii si social-democratii care au ca unica sursa de venit mandatul de parlamentar, ar fi lasarea la libera lor alegere a modului in care vor renunta la propriile indemnizatii: cei cu stare vor putea opta pentru donarea lor catre unele ONG-uri de genul SMURD, ceilalti, pentru transferul de pe card in propriul lor buzunar, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

UDMR pune conditii PDL. Kelemen: Problema anticipatelor nu se inchide. Alegerile anticipate raman varianta de lucru pentru UDMR, in conditiile in care aceasta este singura varianta ca localele si parlamentarele sa aiba loc la aceeasi data. Pozitia Uniunii a fost prezentata astazi in Coalitie de vicepremierul Marko Bela care, potrivit unor surse participante, i-a avertizat pe democrat-liberali ca, daca in motivarea Curtii Constitutionale privind comasarea alegerilor se va face referire la neconstitutionalitatea prelungirii mandatelor alesilor locali, conditia UDMR va fi ca parlamentarele sa se desfasoare inainte de termen. Acest lucru ar inseamna ca premierul Emil Boc sa demisioneze, iar parlamentul sa fie dizolvat dupa doua incercari esuate de investire a unui nou cabinet, in termen de 60 de zile, informeaza Gandul.

USL, Alistar si Pirvulescu critica democratia romaneasca la Bruxelles. La nici doua saptamani dupa ce Victor Ponta si Crin Antonescu au propus mai multor ONG-uri un pact care include si prevederi de finantare din bani publici, USL organizeaza astazi o audiere in Parlamentul European dedicata sanctionarii "derapajelor democratiei din Romania". Printre invitati, doi reprezentanti de marca ai societatii civile: Cristian Pirvulescu (Pro Democratia) si Victor Alistar (Transparency International-Romania). Integral in Romania Libera.

Lupul o invita pe Scufita Rosie la masa. Puterea invita Opozitia la dialog. PDL a transmis ieri, la finalul sedintei conducerii de partid, o invitatie publica adresata USL in vederea gasirii celor mai bune solutii de stabilitate economico-sociala. Anuntul a fost facut de prim-vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur. "PDL, ca principal partid de guvernamant, face un apel la USL si liderii USL pentru acel pact de stabilitate economico-sociala. Sa-si desemneze reprezentanti in acea comisie Putere-Opozitie, tocmai pentru a gasi solutii in continuare de stabilitate politica si economica pentru Romania", a afirmat Gheorghe Flutur. Continuarea in Puterea.ro

Statutul PSD il salveaza pe "condamnatul" Adrian Nastase. Cand si-au gandit Statutul, adica "legea" de functionare a partidului, social-democratii nu s-au gandit sa includa si metode de sanctionare a membrilor care sunt condamnati pentru fapte de coruptie sau care, prin fapte de o gravitate similara, afecteaza imaginea formatiunii. Mai exact, la sectiunea "Incetarea sau pierderea calitatii de membru al partidului" sunt prevazute doar demisia, radierea (in caz de deces, de pierdere a drepturilor electorale sau a cetateniei romane), excluderea sau inscrierea intr-un alt partid, anunta Romania Libera.

Seful PSD nu renunta la mentorul sau politic. Recursul ar putea sa fie salvator pentru Adrian Nastase, in opinia sefului social-democratilor, Victor Ponta, convins ca presedintele Consiliului National al PSD va ataca decizia si "isi va putea demonstra nevinovatia". "Personal, sunt dezamagit de acest verdict. Cunosc dosarul si stiu cat de multe presiuni politice s-au facut in constructia sa. Sunt insa convins ca domnul Nastase va face recurs, si cu acest prilej isi va putea demonstra nevinovatia. Pana la un verdict definitiv, nu vreau sa comentez mai mult. Si cred ca nu este cazul ca noi, politicienii, sa comentam prea mult un verdict inainte ca el sa fie definitiv", a comentat Victor Ponta, intr-o declaratie, scrie Adevarul.