Mircea Geoana: "Ponta merge singur in America". Formatiunea politica pe care o va lansa Mircea Geoana poate duce cu gandul la Alba ca Zapada. Liderul ei nu pare prea convins. Mircea Geoana are birourile la etajul VI, intr-un bloc de lux de pe str. Mihai Eminescu, din centrul Capitalei. Este inconjurat de multi consilieri tineri. Tot timpul vin sau pleaca grupuri de oameni de la el. Multi par veniti din provincie. Ai zice ca se afla in campanie electorala. Este evident ca pregateste ceva. EVZ: Cand v-ati intors din America? Mircea Geoana: Dupa peripetii, luni seara. S-a anulat o cursa de la New York la Londra si am ajuns tarziu la Bucuresti. Bagajele nu au venit... Nici acum? Au venit dupa asta. Aveati ceva important in bagaje? Nu stiu. Ce a cumparat nevasta-mea, daca a cumparat ceva. Carti, ca de fiecare data, carti. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum s-a auzit discursul lui Ponta printre pesedisti. Nicusor Constantinescu: "Este o mare gafa si o deziluzie". Social-democratii au pareri impartite in ceea ce priveste discursul lui Victor Ponta din Parlament, unii opinand ca a fost "o mare gafa", in timp ce altii sustin ca a fost "foarte bun". Printre cei dezamagiti de discursul lui Victor Ponta a fost presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. "Este o mare gafa si o deziluzie", a declarat pentru gandul presedintele Consiliului Judetean Constanta. Marian Oprisan nu a fost prea receptiv la discursul presedintelui PSD. "Nu ma intereseaza Ponta, ci zapada si vrancenii", a sustinut pentru gandul presedintele CJ Vrancea. Vicepresedintele PSD, Robert Negoita, nu a ascultat intreg discursul, dar considera ca l-a reprezentat "intr-o oarecare masura". El a precizat ca nu vrea sa se amestece lucrurile intre mesajul unui partid si alocutiunea tinuta de Victor Ponta in plenul Parlamentului. "Discursurile nu sunt verificate de partid, dar mi s-a parut echilibrat si constructiv. A fost curajos pentru ca a iesit cumva din tonul general al USL", a subliniat pentru Gandul Negoita.

Elena Basescu ironizeaza opozitia pe Twitter. Cu ocazia investirii noului guvern, europarlamentara PDL Elena Basescu a postat pe contul sau de Twitter o imagine care ironizeaza liderii opozitiei. Imaginea postata de fiica prseedintelui este o caricatura care infatiseaza patru membri-cheie ai Uniunii Social-Liberale. Chipul liderului PNL Crin Antonescu a fost suprapus unui corp de mireasa. Rolul mirelui i-a revenit lui Victor Ponta. In imagine mai pot fi observati doi cunoscuti politicieni: Ion Iliescu, care pare fericit sa vada "cuplul" asezat la casa lor, si Viorel Hrebenciuc, care nu stie cu cat sa cotizeze la "nunta". Postarea Elenei Baescu a fost insotita de un simplu zambet. Tot pe Twitter, mezina familiei Basescu si-a exprimat bucuria fata de votul de investitura a noului guvern, "cel mai tanar de dupa 1989", informeaza Adevarul.

Cristian Preda: Prin MRU, dreapta liberala e in fine la putere. Aici e dificultatea PNL. Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca, numindu-l pe Mihai Razvan Ungureanu premier, Traian Basescu a dat sah USL si, in primul rand, penelistilor, pentru ca, "prin MRU, dreapta liberala e in fine la putere" si "aici e dificultatea PNL", potrivit Mediafax. "Multi speculeaza diferenta dintre atitudinile imbratisate de Victor Ponta si respectiv Crin Antonescu, la investirea guvernului MRU. E vorba, cred eu, mai degraba de strategii retorice decat de optiuni politice, de vreme ce PSD - la fel ca si PNL - nu a venit la vot", scrie Preda pe blogul sau. El considera ca, in pofida acestui fapt, "penelistii au de ce sa fie ingrijorati". "Motivul e mai profund decat o lasa sa se intrevada invectivele lansate de PNL in spatiul public. E vorba despre miza guvernarii actuale. Iar miza e construirea unor politici liberale consistente, asa cum o vadeste programul prezentat public ieri", adauga Preda. Eurodeputatul mentioneaza ca premierul si-a declarat de la bun inceput identitatea de dreapta, scrie Romania Libera.

Greva parlamentara ar putea fi sparta de PSD. Parlamentarilor social-democrati le-a cam trecut cheful de greva. De fapt, nici nu l-au avut. Impinsi de la spate de liberalii lui Crin Antonescu, sa faca acest gest, cei mai multi dintre ei sunt nemultumiti ca au ajuns sa urmareasca sedintele la televizor si se gandesc sa faca ceva in sensul asta. Sedinta senatorilor si deputatilor de ieri, nu a fost un test doar pentru guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu ci si pentru PSD. In plen si-au facut aparitia liderul PSD, Victor Ponta, pentru a tine un discurs, Georgian Pop, in calitate de secretar de sedinta, insarcinat sa-i numere pe parlamentarii prezenti pentru ca nu cumva Puterea sa tina sedinta fara cvorum, si chestorul Nicolae Banicioiu, care a impartit bilele la momentul votului secret. In afara de acestia, in sala au mai fost prezenti doar Mircea Dusa, liderul deputatilor PSD, si Ilie Sarbu, liderul senatorilor social-democrati, anunta EVZ.

Crin Antonescu, raspuns dur dat lui Victor Ponta: "Discursul lui de astazi foloseste actualei puteri". Presedintele PNL, Crin Antonescu, a adancit in aceasta seara ruptura dintre el si Victor Ponta dupa discursul tinut de dimineata de presedintele PSD in Parlament. Intr-o interventie TV, la Antena 3, Crin Antonescu a declarat ca "astazi este o zi trista", pentru ca "discursul domnului Ponta foloseste actualei puteri". Dupa ce, la pranz, anuntase ca intre el si celalalt presedinte al USL s-a produs o ruptura "stilistica", Crin Antonescu a explicat in ce consta aceasta: Victor Ponta ar fi incercat sa se poarte "normal, ca un om de stat", spre deosebire de el, Crin Antonescu, un politician cu "discurs rigid, inchistat". "Uneori sunt brutal in discurs, dar ce se intampla in tara asta milioanelor de oameni este brutal. Nu pot sa-mi imaginez ca joc intr-un film real, ci intr-un film de groaza", a declarat Antonescu, informeaza Gandul.