PSD ar sparge greva la un semn al lui Ungureanu. Parlamentarii social-democrati sunt dispusi sa renunte la protest daca noul premier va promite ca nu va apela la procedura angajarii raspunderii pentru aprobarea de legi. Pretextul renuntarii la greva l-ar putea constitui decretarea starii de urgenta in judetele afectate de caderile masive de zapada. Presedintele PSD Victor Ponta a cerut premierului Ungureanu acest lucru si a anuntat ca social-democratii se vor prezenta in parlament pentru un vot prin care starea de urgenta sa fie instituita. Pana sa apara aceasta conditie, pesedistii sustineau ca ar fi dispusi sa renunte la protestul parlamentar daca noul guvern le va face niste promisiuni, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cristoiu contra Cristoiu: Conflictul Ponta-Antonescu dincolo de istericale. In 1954, cand s-a dorit reintroducerea lui George Topirceanu in circuitul editorial si publicistic, pentru a face din opera poetului o gazeta de perete bolsevica, presa literara s-a grabit sa vada in Rapsodii de toamna o "critica virulenta a vietii politice din regimul burghezo-mosieresc". Asa s-a facut ca nevinovatele versuri despre "lastunul, in frac", "insultat in pauze de broscoii din rastoaca" sa fie infatisate drept o satira la adresa Parlamentului interbelic, "eretele", drept ticaloasa Siguranta burgheza, si, in general, atmosfera vesela din Rapsodii, drept crunta denuntare a atmosferei de pe scena politica burghezo-mosiereasca. Integral in EVZ.

Ca-ntre premieri: mesajul pe care Victor Ponta i l-a transmis lui Mihai Razvan Ungureanu. Plus: cerere catre Basescu. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Brasov, ca Guvernul ar trebui sa foloseasca fondul de rezerva al premierului pentru a-i salva pe oamenii afectati de ninsori din judetele Buzau, Vrancea si Constanta si sa nu mai foloseasca aceste fonduri pentru interese politice. "Banii din fondul de rezerva ai primului-ministru ar trebui sa nu mai fie folositi pentru interese politice, si ma aflu in municipiul Brasov, unde primarul PDL cred ca este unul dintre principalii beneficiari ai fondului de rezerva al primului-ministru, alaturi de primarul arestat al Clujului si de primarul trimis in judecata al Aradului. Banii ar trebui sa fie folositi pentru asemenea situatii de urgenta cum sunt in cele trei judete (n. r. - Buzau, Vrancea si Constanta)", a declarat Ponta. Continuarea in Gandul.

Ponta, o noua declaratie despre Ungureanu: "Nu cred ca trebuie sa-l tratez ca pe Boc, dar mi-e adversar". Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Brasov, ca nu crede ca noul premier Traian Ungureanu este la fel ca fostul prim-ministru Emil Boc si nu il va trata in acelasi mod, insa ii este "la fel de adversar politic". "Domnul Ungureanu este adversarul meu politic, de ieri, si nu cred ca trebuie sa il tratez asa cum l-am tratat pe domnul Boc. E un alt tip de adversar, sunt doua persoane diferite. Eu nu cred ca domnul Ungureanu este la fel ca domnul Boc, dar cred ca imi este la fel de adversasr politic", a declarat, intr-o conferinta de presa, la Brasov, Ponta, potrivit Gandul.

Mihai Razvan Ungureanu fisureaza USL: Victor Ponta a dat semnalul desprinderii socialistilor de liberali. O data cu venirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Guvernului, PSD si PDL vor putea in sfarsit sa negocieze, eliminandu-l din ecuatia formala pe Traian Basescu. Deja, discursul binevoitor al liderului PSD la sedinta de investitura a Cabinetului Ungureanu sugereaza o schimbare de strategie a socialistilor atat fata de aliatii lor din USL, cat si fata de noul guvern. Victor Ponta a fost prezent in Parlament nu doar pentru a reprezenta Opozitia la instalarea guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu (MRU) sau pentru a-i transmite noului premier in ce conditii va fi sprijinit de colegii sai, ci mai ales pentru a transmite un mesaj politic: alianta dintre PSD si PNL nu este definitiva, scrie Romania Libera.

Misiunea guvernului Ungureanu. "Alo, alo...Tovarasi, asezati-va linistiti... Alo, alo..." Este fascinant cata forta au si astazi cuvintele lui Nicolae Ceausescu. Cat de bine descriu cateva vorbe repetate mecanic, nauceala unui om care, desi vede cum istoria vine ca un tavalug peste el, este incapabil sa mai faca vreo miscare. Ultimul organ care se impotriveste paraliziei totale sunt buzele. "Alo, alo...". Acelasi spectacol tragi-comic a putut fi vazut joi, in jurul 14.00, tot la televizor, pe postul Antena 3. Moderatorul si invitatii tocmai primisera in moalele capului discursul lui Victor Ponta, care anunta practic incheierea parteneriatului cu tandemul Antonescu-Voiculescu si iesirea oficiala a PSD din razboiul impotriva lui Traian Basescu. Integral in Romania Libera.