Ce nu-l prea imbie pe Ponta sa mearga la Washington: ninsoarea si lista saraca de intalniri peste ocean. Crin Antonescu a spus Pas, iar pentru social-democratul Victor Ponta vizita peste ocean nu-l mai imbie ca odinioara. Lucrul este de inteles de altfel: lobby-ul pentru o vizita stralucitoare, de imagine, presarata cu intalniri la cel mai inalt nivel s-a soldat cu un esec. Confruntat cu lista anemica cu vizitele si discutiile programate, liderul liberal a zis pas. Conform unor surse din cadrul USL, interlocutorii lui Ponta urmeaza a fi doar politicieni din esaloanele inferioare ale Partidului Democrat sau ale Casei Albe sau sefi de cabinet trimisi politicos la intalniri de Hillary Cliton sau Joe Biden, anunta EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

USL pe doua voci. Ce isi reproseaza Victor Ponta si Crin Antonescu. Armonia in cadrul Opozitiei a inceput sa dispara la un an dupa formarea USL, colaborarea intre Crin Antonescu si Victor Ponta incepand sa scartaie. Chiar daca in public cei doi se feresc sa-si prezinte deschis nemultumirile, liderii PNL si PSD au fiecare ce-si reprosa unul altuia. Discursul din Parlament al lui Victor Ponta a fost picatura care a umplut paharul. Imediat, Crin Antonescu a convocat de urgenta conducerea PNL pentru a discuta despre declaratiile facute de presedintele PSD. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a luat apararea lui Ponta, in timp ce secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, a catalogat discursul sau drept "o greseala care trebuie asumata", relateaza Gandul.

Provocare pentru USL: se aseaza la masa dialogului sau doar il mimeaza? In absenta opozitiei, puterea a decis sa semneze un protocol prin care sa-si arate angajamentul pentru ratificarea acordului european de guvernanta fiscala. O alta concluzie a consultarilor de la Cotroceni se refera la demararea de negocieri cu opozitia, pentru incetarea protestului parlamentar. Toate partidele participante la consultarile de la Cotroceni sustin semnarea de catre Romania a tratatului prin care statele membre UE vor fi obligate sa se incadreze in niste limite de deficit si datorie publica (deficit bugetar de maximum 3% din PIB si cel mult 60% din PIB datorie publica). In acest scop, liderii coalitiei vor semna un protocol prin care isi iau angajamentul ca vor sustine ratificarea tratatului, scrie Romania Libera.

Basescu l-a pus pe Boc sa negocieze cu Ponta. Liderii partidelor din arcul guvernamental s-au prezentat la consultarile cu presedintele Traian Basescu, de la Palatul Cotroceni, in timp ce Opozitia le-a boicotat. La finalul discutiilor, atat Traian Basescu, cat si liderul PDL, Emil Boc, au anuntat disponibilitatea partidelor din Coalitie de a negocia cu Opozitia, inclusiv pe marginea cerintelor formulate de catre Victor Ponta la investitura Guvernului Ungureanu. Dialogul ar urma sa se petreaca odata cu invitarea Opozitiei la semnarea unui protocol privind ratificarea Tratatului de stabilitate pana la 1 martie, informeaza Adevarul.

Limitele morale ale guvernului. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, luni, ca greva parlamentarilor USL nu va inceta decat in cazul in care majoritatea va indeplini patru conditii: sa renunte la angajarea raspunderii si la ordonantele de urgenta, sa participe la vot in cazul motiunilor de cenzura, sa-i sanctioneze pe Roberta Anastase si Sever Voinescu, autorii fraudarii votului in cazul legii pensiilor si sa denunte migratia politica. Cu exceptia celei din urma, aceste conditii ar fi realizabile si ar relansa cu adevarat imaginea partidului. E adevarat ca a cere sanctionarea unui prim-vicepresedinte al partidului de guvernamant si a unui vicepresedinte nu este putin lucru. Dar fostul ministru de externe (el insusi prim-vicepresedinte) a platit cu functia pentru mult mai putin decat atat, scrie Deutsche Welle.

Liderul deputatilor PDL, despre oamenii morti din cauza gerului: "Au baut si au adormit acolo". Liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a declarat, in aceasta seara, la Realitatea TV, ca majoritatea celor care au murit in ultimele zile din cauza gerului "au baut si au adormit acolo". Potrivit informatiilor oferite de Ministerul Sanatatii, pana in acest moment, s-au inregistrat 74 de decese din cauza hipotermiei severe. "Din 80 de oameni sau 64, cati au murit, unul singur a murit in masina, restul au baut si au adormit acolo", a declarat Toader in cadrul emisiunii "Deschide Lumea" de la Realitatea TV. Integral in Adevarul.