"Demisia lui Basescu", un scenariu tip Fratii Grimm. Scenariul prezentat de Sebastian Lazaroiu, fostul consilier prezidential, care a prognozat demisia presedintelui Traian Basescu pentru a se organiza alegeri prezidentiale anticipate in acelasi timp cu cele parlamentare, nu are legatura cu realitatea politica. Asta sustin atat liderii democrat-liberali, cat si analistii consultati de EVZ. Pareri si scenarii demne de "o Lady Gaga deliranta", a reactionat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, la asertiunile sociologului privind o eventuala retragere de la Cotroceni a presedintelui Traian Basescu, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cristian Preda: O alianta politica de succes nu poate cuprinde guralivi gen Becali, Dan Diaconescu. Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine, pe blog, ca o alianta politica de succes, indiferent ca se va numi Miscarea Populara sau altfel, nu va putea include traseisti, corupti sau "guralivi de tipul Becali, Dan Diaconescu si altii, care nu au nicio idee despre guvernarea contemporana". Potrivit lui Preda, o alianta politica de succes, indiferent ca se va numi Miscarea Populara sau altfel, nu va putea include "supravietuitori cu un parcurs mai lung sau mai scurt (asa-numitii traseisti), corupti sau discreditati de acuzatii de coruptie, adapostiti acum in spatele unor forte politice auto-intituate responsabile, progresiste etc". Integral in Gandul.

Ce nu se spune despre vizita lui Ponta in America? SUA au realizat mai demult un parteneriat strategic cu Romania. Ce nu se spune, dar se stie prin culisele politicii, e ca Administratia de la Washington vrea cooabitare si la Bucuresti. Dupa alegerile americane din 2010, republicanii au majoritatea in Camera Reprezentantilor. Integral in EVZ.

Prioritatile 1, 2 si 3: Coruptia, domnule prim-ministru! Cine, dintre Razvan Ungureanu si Crin Antonescu, pare mai apt sa reprezinte valorile liberale? Cine, dintre Razvan Ungureanu si Crin Antonescu, este mai prezidentiabil? Simplu, primul. Gata, a fost usor! Sau poate nu e chiar asa usor cum pare la prima vedere. Pentru a-si construi o cariera politica solida, Ungureanu nu se poate bizui numai pe inconsistenta evidenta a po(n)tentialului sau contracandidat. El trebuie sa aduca un plus de valoare atat in plan politic cat si in actul guvernarii, iar prioritatile 1,2 si 3 sunt combaterea coruptiei. Continuarea in Romania Libera.

Victor Ponta: Nu vad niciun motiv pentru care USL sa mearga in Parlament pentru a-l asculta pe Traian Basescu. Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat ca nu considera ca este nevoie ca parlamentarii USL sa asiste la discursul presedintelui Traian Basescu in Parlamentul Romaniei, ce va avea loc pe 7 martie. "Nu are rost sa mergem acum in Parlament, din cauza lipsei totale de dialog din partea puterii, care a urmat dupa votul de investitura al Guvernului Ungureanu. Eu am intins atunci o mana, pentru care am primit multe critici chiar din opozitie, iar in schimb nu am primit decat insulte si atacuri", a sustinut liderul PSD, scrie EVZ.