Ungureanu cat Ponta, increderea in Guvern creste. Mihai Razvan Ungureanu a adus PDL-ului si Guvernului bula de oxigen sperata. Increderea in premier a trecut de la votul emotional la cel rational. Guvernul, ca institutie, si PDL, ca partid, continua sa beneficieze de imaginea noului premier instalat Mihai Razvan Ungureanu, la aproape o luna de la validarea sa in Parlament. Datele ultimului sondaj CSOP, realizat in perioada 11-19 februarie, releva faptul ca romanii au trecut de la votul emotional la cel rational, atunci cand vine vorba despre noul Guvern. Institutia este perceputa mult mai capabila in a-si ajuta cetatenii sa treaca cu bine de efectele crizei, iar numarul romanilor care cred intr-o evolutie mai buna a lucrurilor a crescut. Aportul adus de Ungureanu imaginii Guvernului are si un revers: cota de incredere in noul premier a scazut de la 29%, la 20% in a doua jumatate a lunii februarie, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Boagiu: Inca suntem o coalitie, nu va pleca nimeni. Vom gasi solutiile inclusiv pentru UMF Tg. Mures. Vicepresedintele PDL Anca Boagiu a asigurat, miercuri seara, ca "nu va pleca nimeni din coalitie", referindu-se la nemultumirea UDMR fata de situatia de la UMF Targu Mures, potrivit realitatea.net. Boagiu a fost intrebata, la TVR Info, despre informatiile ca exista tensiuni majore in interiorul coalitiei, intre UDMR si PDL, udemeristii amenintand chiar cu iesirea de la guvernare daca nu se reglemeteaza situatia liniei maghiare din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie de la Targu Mures. "Suntem in aceasta coalitie de trei ani de zile. Intr-o coalitie de guvernare, si intr-o familie, exista puncte de vedere divergente, esential e ca intr-un final sa se gaseasca solutiile, iar eu am convingerea ferma ca la nivelul coalitiei si al guvernului va fi gasita solutia care sa conduca la continuarea programului de guvernare comun", a spus Boagiu. Ea a precizat ca solutiile vor fi negociate, pentru a fi gasita cea mai buna. "Inca suntem in aceasta coalitie, n-a plecat nimeni, nu va pleca nimeni si sunt sigura ca vom gasi solutiile", a asigurat vicepresedintele PDL, anunta Romania Libera.

Vanghelie s-a dus sa afle de ce a schimbat-o Ponta pe Oana Mizil de la Calarasi. Marian Vanghelie a declarat ca va trebui sa afle de la Victor Ponta de ce s-a decis schimbarea Oanei Niculescu-Mizil din functia de presedinte al PSD Calarasi. Primarul Sectorului 5 a recunoscut ca este pus intr-o situatie dificila, cunoscandu-se relatia pe care o are cu Oana Mizil si ii este teama de anumite interpretari. "Este o situatie putin mai complexa, trebuie sa vedem ce avem de facut. Jocurile politice sunt multiple. Nu trebuie sa ne intereseze unele rautati pe care unii le pot avea intr-o anumita perioada, perioadele astea sunt trecatoare, iar timpul rezolva toate problemele in viata", a declarat Vanghelie. Conducerea PSD a decis luni, cu unanimitate de voturi, dar in lipsa lui Vanghelie, schimbarea Oanei Niculescu Mizil din functia de presedinte al PSD Calarasi, informeaza Gandul.

Dan Diaconescu sufla in ceafa PDL. Partidul Poporului are un scor aproape egal cu cel al PDL, potrivit barometrului "Adevarul", realizat de IMAS in luna februarie. USL conduce in preferintele romanilor, intrunind 49,2% din intentiile de vot ale alegatorilor care s-ar prezenta la urne, potrivit sondajului realizat de IMAS in luna februarie, la comanda ziarului "Adevarul". Alianta dintre PSD si PNL a revenit, practic, la scorul pe care il avea in decembrie 2011, dupa ce in ianuarie anul acesta ajunsese la 53,4%. USL nu a reusit sa pastreze trendul crescator inregistrat pe fondul manifestatiilor populare din ianuarie. Greva parlamentara, anuntata la finalul lunii ianuarie, nu pare sa fie un succes de imagine pentru Opozitie. Liderii USL au actionat contradictoriu: initial au anuntat ca nu vor incasa deloc indemnizatiile, dupa care au sustinut ca le vor dona, scrie Adevarul.

Roberta Anastase: Crin Antonescu minte. PNL a adus manifestantii din balcoane. Presedintele Camerei Deputatilor a sustint ca oamenii care au protestat in timpul discursului sustinut de presedintele Traian Basescu au fost adusi de PNL, iar deputatul Horia Uioreanu le-a impartit ,,materialele,,. ,,Domnul Antonescu a spus ca nu verifica dumnealui intrarea oamenilor in Parlament. Domnul Antonescu minte. Nu este prima oara cand o face, suntem cu totii obisnuiti. De data asta am iesit cu proba: grupul parlamentar al PNL a facut solicitarea, este inregistrata pe 28 februarie, pentru a-si aduce zece oameni in Parlament pentru a participa la lucrarile in plen,, a declarat Roberta Anastase, prezentand solicitarea facuta de deputatul PNL, Alina Gorghiu catre secretariatul general al Camerei Deputatilor privind accesul a zece persoane la plenul din data de 7 martie, anunta EVZ.

PSD Buzau risca sa arunce in aer protocolul USL cu o saptamana inainte de termenul-limita pentru definitivarea listei de candidati la locale. Social-democratii buzoieni nu vor sa renunte la postul de presedinte al Consiliului Judetean care, conform protocolului USL, revine liberalilor. Iar acesta nu este singurul judet in care partidele din Uniune se cearta pe portofoliile pentru alegerile locale. Desi liderii USL sustin ca pana la 15 martie vor definitiva lista candidatilor pentru alegerile locale si ca la Consiliile Judetene si primariile marilor orase se va merge pe candidati comuni, filiala din Buzau risca sa le strice planurile. Presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala, a transmis ieri un comunicat de presa prin care anunta ca organizatia pe care o conduce va sustine candidatul USL la sefia CJ doar daca acesta va fi actualul presedinte al Consiliului Judetean, Victor Mocanu, si ca "alta varianta nu este acceptata", informeaza Romania Libera.