Garda de fier a lui Ponta: Dan Sova si Radu Mazare. "Nu s-a petrecut niciodata in Romania ce se spunea ca s-ar fi petrecut. Nu au fost ucisi evreii. Datele istorice arata ca, la Iasi, au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana. Ceea ce este o pata pe istoria militara a poporului roman, este comportamentul ostasilor la cucerirea Odesei", a declarat, luni, senatorul PSD Dan Sova. Acesta a mai spus ca evreii au fost unii dintre cei care au suferit cel mai mult in al Doilea Razboi Mondial insa, datorita maresalului Antonescu, ei s-au simtit in siguranta pe pamant romanesc, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum se bat parlamentarii pe pensionari. Cu gandul la alegerile care se apropie si cu ochii pe sondajele de opinie care se incapataneaza sa plaseze PDL sub pragul de 20%, parlamentarii democrat-liberali se intrec in a depune proiecte de legi privind drepturile pensionarilor si extinderea acestei categorii de beneficiari. Voturile celor peste 4,7 milioane de pensionari sunt insa vanate asiduu, mai nou, si de udemeristi. Calculul alesilor este simplu: daca proiectele respective sunt aprobate din neatentie sau pentru ca si alti colegi vad in ele un potential beneficiu electoral, foarte bine, relateaza Romania Libera.

Procurorul general al Romaniei: "Presiunile politice raman o amintire". Anul trecut se aflau in cercetare, in Romania 1,7 milioane de dosare penale, cel mai mare volum de activitate din istoria Parchetului General. Procurorul general Laura Kovesi a aratat, ieri, in cadrul sedintei de bilant a Ministerului Public, ca viteza de reactie si cresterea transparentei in ceea ce fac procurorii au condus la cresterea numarului de persoane care prind incredere in sistem si denunta fapte grave, scrie EVZ.

Pedelistii maresc si pensiile dupa ce Basescu a reintregit salariile. Flutur: Sunt convins ca vom gasi o solutie. Dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat "reintregirea" salariilor bugetarilor, in prag de campanie pedelistii isi fac planul si pentru marirea pensiilor. "Am anuntat din timp. Daca economia ne permite sa ne gandim la o crestere a salariilor si pensiilor, o vom face. Lucru pe care l-am sustinut si daca economia o permite sigur ca vom face acest lucru'', a declarat, joi, prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, informeaza Gandul.

Ouale lui Nastase de la Cornu - numaratoarea fara sfarsit. Romania libera a dezvaluit in articolul "Ouale lui Nastase nu ies la socoteala. Lipsa: 150.000 euro", publicat ieri, ca declaratia de avere a fostului premier mentioneaza venituri pe care familia Nastase nu le poate justifica. Astazi, revenim cu raspunsurile pe care RL le-a primit la intrebarile adresate pe acest subiect de la cativa specialisti, dar si de la doi dintre liderii marcanti ai PSD, scrie Romania Libera.

Cum arata conturile premierului Ungureanu: a strans in noua luni aproximativ 8000 de euro. Premierul Mihai Razvan Ungureanu a strans in conturile bancare, in ultimele noua luni, incluzand si ultima parte a mandatului la conducerea SIE, peste 3.000 euro si 21.000 lei, banii in valuta fiind pastrati la Bank Austria Creditanstalt, in contul deschis in 2003, cand lucra la Viena. Intre 2001 si 2003, Ungureanu a fost emisar special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est, iar ulterior, pana in 2004, a ocupat postul de coordonator adjunct la Initiativa de Cooperare pentru Europa de Sud-Est, anunta Gandul.