Locale 2012: Razboiul de o zi. Pe 10 iunie, data oficiala a alegerilor locale, partidele vor juca, pentru prima data in istoria electorala postdecembrista, totul pe o carte. Pentru prima oara, primarii vor fi alesi dintr-un singur tur, la fel ca presedintii de Consilii Judetene. Castigatorul si invinsul in aceste alegeri va fi asadar stabilit dintr-o lovitura, in data de 10 iunie. In plus, primarii sunt un vehicul electoral important si in campania pentru parlamentare, asa ca rezultatele de la locale sunt cu bataie mai ampla, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Un deputat PDL propune retragerea licentei de emisie a televiziunilor care instiga la revolta impotriva institutiilor statului. Retragerea licentei de emisie sau penalizare cu 15% din cifra de afaceri pentru posturile care instiga la revolta impotriva institutiilor statului, sunt masurile propuse de democrat-liberalul Marius Spanu drept o solutie pentru evitarea derapajelor din spatiul audio-vizual. Deputatul PDL propune trei masuri care sa fie aplicate de CNA impotriva posturile de televiziune. Pentru sanctiunile minore, dar repetate, Spanu vrea cresterea cuantumului amenzilor, scrie Gandul.

Nebunilor, nu va jucati cu nationalismul! Antena 3 a difuzat luni imagini de la violentele inter-etnice din martie 1990 de la Targu Mures pentru a "ilustra" asa-zisa controversa legata de crearea unei facultati de medicina in limba maghiara in acelasi oras in 2012. Asistam la o instigare la acte xenofobe care ameninta substanta nationala pentru interese meschine electorale. In ce fel ameninta crearea unei facultati de medicina in limba maghiara unitatea nationala a Romaniei? Pentru ca asta ni se spune de cateva zile pe la televiziunile isterice: ca daca secuii vor avea o facultate de medicina in ungureste, atunci drumul spre autonomie pe criterii etnice este ireversibil si, desigur, de la autonomie la ruperea Ardealului nu mai este decat un pas. Integral in Romania Libera.

Situatie exploziva in USL Buzau: Iliescu si Ponta se contrazic pe tema candidaturilor. "De cinci luni este intrerupta orice comunicare intre PNL si PSD". Cea mai grava problema in USL se inregistreaza la Buzau, unde filiala PSD ameninta ca va pleca din partid daca candidatura pentru sefia CJ va fi cedata liberalilor. Cu doar o saptamana inainte ca Opozitia sa-si prezinte lista de candidati pentru alegerile locale, situatia de la Buzau genereaza tensiuni in interiorul USL, dar si al PSD. Potrivit intelegerii dintre Victor Ponta si Crin Antonescu, pentru sefia Consiliului Judetean candidatura a fost repartizata Aliantei de Centru Dreapta (PNL - PC), desi actualul sef al CJ, Victor Mocanu (PSD) a spus ca vrea sa candideze pentru un nou mandat, anunta Gandul.

Bursa zvonurilor pentru cuplul Mizil-Vanghelie. La doar doua zile de la demisia deputatului Oana Niculescu Mizil din PSD, sunt creditate pe scena politica doua variante privind partidul in care aceasta se va inrola, dar este vehiculata tot mai insistent si posibilitatea ca Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, sa o urmeze. Cel mai bine cotat la bursa zvonurilor este, in acest moment, Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu. Marian Vanghelie - candidat al PPDD la Primaria Capitalei, iar Oana Niculescu Mizil - candidat la Primaria sectorului 5, din partea aceluiasi partid, este ultimul scenariu aruncat pe piata, la doar o zi dupa ce presedintele UNPR, Marian Sarbu, declara ca ar primi-o "cu entuziasm" in partid pe iubita liderului PSD. Ramane de vazut daca este un simplu balon de incercare, ca multe altele, sau chiar va pleca Vanghelie din PSD, relateaza Romania Libera.

Ungureanu, in limba maghiara. Care ar trebui sa fie scopul unei facultati de medicina? Sa produca doctori competenti. In Romania, UMF Targu-Mures are cu totul alta intrebuintare. De pilda, sa asigure supravietuirea guvernarii PDL prin pastrarea cu orice pret a UDMR in coalitie. PDL si Guvernul Ungureanu au cedat in mai putin de 24 de ore santajului UDMR acceptand sa imparta studentii in functie de limba materna. Continuarea in Adevarul.