Cezar Preda, autopropus candidat PDL la sefia CJ Buzau. Liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda, si-a anuntat, astazi, candidatura la Consiliul Judetean Buzau. Parlamentarul mai are de obtinut acordul conducerii centrale pentru aceasta candidatura. El sustine ca s-a simtit incurajat sa faca acest pas pe "fondul balbaielilor din USL" si ca urmare a cererilor venite de la membrii Organizatiei PDL Buzau si a primarilor din judet. "Sunt decis sa-mi asum o candidatura la CJ din partea PDL. Vine pe fondul balbaielilor din USL, a traseismului practicat de mult timp de unii politicieni buzoieni pentru a-si atinge interesele personale. Am sa anunt colegiu director al partidului ca-mi asum aceasta candidatura, urmand ca acest for sa ia decizia finala. Voi face ce imi cere partidul. Primarii mei ma vor pentru a intra in batalie. Ei nu admit, ei sunt curtati zilnic si invitati cu bani de ceilalti contracandidati. Singura ratiune ca sa-i tina uniti e sa candideze seful PDL", a afirmat deputatul Cezar Preda, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Mircea Geoana lanseaza o platforma apolitica. Fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, isi lanseaza vineri o platforma apolitica prin care doreste sa reuneasca intr-un singur for specialisti care sa-si ofere expertiza in ceea ce priveste problemele cu care se confrunta societatea romaneasca. Evenimentul va avea loc la Romexpo, potrivit RTV.net. Geoana pare sa fi renuntat la crearea unei noi formatiuni politice, deoarece miscarea se doreste a fi una politica, una care sa fie doar un rezervor de solutii. Pe de alta parte, nu este exclusa a priori o implicare in politica prin sustinerea candidatilor in alegeri care isi asuma scopurile miscarii. La inceputul anului, fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana, anunta ca noua formatiune politica pe care a promis-o va fi lansata in cateva saptamani. El a facut acest anunt pe Youtube si pe blogul personal, anunta Romania Libera.

Udrea: Am avut un mandat de reforme, am impus standarde de cost si am redus cheltuielile ministerului. Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea considera ca a avut un mandat cu reforme si cresteri economice si ca a reusit, totodata, sa impuna standarde de cost si sa taie din cheltuielile ministerului, iar in 2011, in turism s-au inregistrat cresteri de 16%. "Sigur, opozitia incearca sa critice guvernul Boc. Sunt unii care spun ca sunt lucruri care nu s-au facut sau nu s-au facut bine in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. As spune ca, per ansamblu, mandatul asta a fost un mandat de reforme si un mandat de cresteri economice. Cresteri economice pentru ca, si in turism, domeniul principal al MDRT si domeniul care m-a si atras cel mai mult, am avut o crestere in 2011 de 16%, in conditiile economice pe care le stim", afirma Udrea. Ea a adaugat ca au fost cresteri si in constructii, dar cel mai important lucru este ca a incercat sa reformeze si institutia, si programele pe care ministerul le gestiona, informeaza Gandul.

Tokes: Liderii UDMR sunt caraghiosi cand imi cer demisia. Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, astazi, ca cei care sustin ca dupa demisia din UDMR ar trebui sa plece si din Parlamentul European sunt "caraghiosi", deoarece ei au insistat sa candideze pentru "a le salva lista". "Sunt caraghiosi (liderii UDMR - n.r.). Nu ei m-au trimis in Parlamentul European. Eu am candidat intr-o coalitie, dupa ce ei m-au rugat respectuos sa le salvez lista, iar eu, in spiritul unitatii nationale, am acceptat aceasta oferta. Ulterior, ei interpreteaza ca ar fi meritul lor ca eu sunt in Parlamentul European, dar sunt acolo pentru ca m-au trimis maghiarii din Transilvania", a declarat Tokes. Presedintele de onoare al UDMR Marko Bela a sustinut, ca Laszlo Tokes ar fi trebuit sa demisioneze nu doar din UDMR, ci si din Parlamentul European, daca era corect, deoarece a fost ales in Legislativul european pe listele Uniunii, scrie Adevarul.

Victor Ciutacu: Ponta e duplicitar. Intr-o postare pe blog, jurnalistul Victor Ciutacu a analizat pe blog editia de marti a emisiunii "Sinteza zilei" in care invitat a fost prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu. Printre altele, Victor Ciutacu il ataca dur pe presedintele PSD, pe care il acuza de duplicitate, sustinand ca pune la cale o alianta postelectorala impreuna cu premierul Ungureanu. "Apropo de continut, n-am vazut ca vreunul dintre toti vigilentii astia sa se scandalizeze de atitudinea de securist a lui MRU, care azi vorbeste cu tine la telefon si seara te da in gat la televizor. Nici de perpetuarea duplicitatii lui Ponta, care ziua face conferinte cu Antonescu si seara tainuie cu Ungureanu o alianta politica postelectorala", scrie Victor Ciutacu pe blog, anunta EVZ.

Cate semnaturi a strans USL pentru suspendarea lui Traian Basescu si de cate mai are nevoie. In decembrie anul trecut, liderii USL au anuntat demararea unei campanii de strangere de semnaturi pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Tinta stabilita? 5,2 milioane de semnaturi, adica, numarul de voturi obtinut de seful statului in al doilea tur de scrutin al alegerilor din 2009. In acest scop, opozitia a creat si o pagina de internet unde, sub sloganul "O Romanie corecta, o Romanie de bun-simt incepe cu acest pas!", romanii care sprijina demersul USL sa poata "semna" electronic. Pana acum, s-au centralizat 108.320 de semnaturi, de unde rezulta ca USL ar mai avea nevoie de peste 5 milioane. Oricum, ideea suspendarii presedintelui Traian Basescu pare sa fi fost abandonata, cel putin deocamdata, de opozitie. Este de asteptat, insa, ca subiectul sa fie reinviat dupa alegerile parlamentare, in cazul in care USL ar castiga peste 50% din voturile romanilor prezenti la urne, iar presedintele Basescu nu-l va nominaliza pentru functia de premier pe liderul PSD, Victor Ponta, informeaza Romania Libera.