Boldea, primul parlamentar dat in urmarire internationala. Mihail Boldea devine primul parlamentar dat in urmarire internationala si va aparea, in curand, pe lista celor mai cautati infractori romani. Procurorii DIICOT au anuntat ca solicita Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva in lipsa a parlamentarului. Anchetatorii au recunoscut aseara, dupa ce in cursul zilei de ieri l-au citat oficial de mai multe ori, ca Boldea a fugit din tara. DIICOT sustine ca deputatul ar fi parasit tara inainte ca Parlamentul sa-i ridice imunitatea. Si anume sambata, 17 martie, pe frontiera terestra, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Salarii negociate la Cotroceni. Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, ieri, la Palatul Cotroceni cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, unul dintre subiectele de discutie fiind preconizata recuperare a salariilor pentru sectorul bugetar, dar si posibilitatea de reducere a CAS, au declarat surse guvernamentale. "Presedintele si premierul s-au intalnit, miercuri, la Controceni, iar unul dintre subiectele de discutie a vizat recuperarea salariilor pentru bugetari. Cei doi au analizat insa si daca este posibila o reducere a contributiilor de asigurari sociale, impreuna cu aceasta recuperare salariala", au aratat sursele citate. Integral in Adevarul.

Oferta populista pentru Capitala: Gigi, Iri si DD. Competitia pentru Primaria Capitalei risca sa fie monopolizata de discursul extremist populist. Personaje "exotice" precum Irinel Columbeanu, Dan Diaconescu si, mai nou Gigi Becali si-au anuntat intentia de a-l concura pe Sorin Oprescu. Pentru primarul Capitalei se mai intrevede un rival serios: deputatul PDL Siviu Prigoana, cu mari sanse de a fi desemnat candidat. Sociologic, toti au acelasi profil si se adreseaza aceleiasi zone electorale: patura mai saraca si mai putin educata, gata sa cada in plasa promisiunilor de tip populist, anunta EVZ.

Pe cine va scoate PDL din joben pentru a-l contracandida pe Sorin Oprescu? Anuntul deputatului Silviu Prigoana, ca nu mai vrea sa intre in cursa pentru Primaria Capitalei, creeaza o problema suplimentara PDL. Mai ales ca exista riscul ca alianta pe care democrat-liberalii o pregatesc pentru Capitala sa mai piarda ceva procente din cauza lui Gigi Becali si a aliantei PNG-PRM. Cu mai putin de trei luni inainte de alegerile locale, democrat-liberalii sunt, practic, in aceeasi situatie ca acum doua luni sau ca acum trei luni. Adica, au doua categorii de potentiali candidati: unii care stau bine in sondaje, dar care nu vor sa candideze (gen Vasile Blaga si Monica Macovei), si unii care vor sa candideze, dar nu stau bine in preferintele alegatorilor (gen Theodor Paleologu, Cristian Preda si Costica Canacheu), informeaza Romania Libera.

Ia de la Basescu! Ma incearca o banuiala. Aceea ca nici dusmanii lui Basescu nu vor sa scape de Basescu. Sunt momente in care iti vine sa strigi din toti rarunchii "Ho!", de sa inghete toata lumea si sa se potoleasca, macar pentru cateva secunde, harmalaia politica. Si in linistea care se lasa sa spui: voi chiar nu auziti ce oferta face Traian Basescu? Nu, nu e vorba de oferta pe care i-ar fi facut-o lui Victor Ponta, de a prelua postul de prim-ministru. Continuarea in Adevarul.