Boldea isi rezolva actele la un alt parlamentar: Liviu Ciuca. Cand avea nevoie de acte, deputatul fugar apela la serviciul notarilor. La ei a apelat si inainte sa paraseasca tara, cand "a vandut" casa tatalui sau. In activitatea sa de escroc imobiliar, Boldea a apelat la cabinetul notarial al colegului sau de parlament, Liviu Bogdan Ciuca, de la Partidul Conservator. Autoritatile stiu unde se afla. Magistratii au eliberat, ieri, mandat de arestare in lipsa pe numele deputatului Mihail Boldea. Tot ieri, seful DIICOT a precizat ca Boldea a fost supravegheat de SRI. De asemenea procurorul general, Laura Codruta Kovesi a explicat ca autoritatile stiu unde se afla acesta. Amanunte interesante apar despre cazul Boldea si in materialul de urmarire penala. In act se face referire la Biroul Notarial "Ciuca & Asociati", apartinand deputatului PC Liviu Bogdan Ciuca. Boldea personal sau trimisi ai acestuia au perfectat acolo mai multe acte, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein: Monica Macovei e mentorul meu, prima pe care o sun cand vreau sa aflu ce sa zic despre justitie. Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, joi, ca Monica Macovei este "mentorul" sau si prima persoana pe care o suna atunci cand vrea sa afle pentru ce trebuie sa pledeze legat de reforma justitiei din Romania. "Monica Macovei pentru mine este inima reformei sistemului judiciar de aici, din Romania", a spus ambasadorul SUA, intr-o conferinta cu participare internationala pe teme de justitie. El a spus ca Macovei este "mentorul" sau. "A fost ministru al Justitiei aici, membru al PE, dar cel mai important lucru pentru mine este ca ea este mentorul meu", a spus Gitenstein. Ambasadorul a spus ca atunci cand vrea sa afle pentru ce este corect sa pledeze in ceea ce priveste sistemul de justitie din Romania o contacteaza in primul rand pe Monica Macovei, anunta Gandul.

Acesti politicieni care s-au aliat cu poezia. Nu v-ati astepta, dar politicienii sunt si ei oameni, ba mai mult, unii sunt chiar poeti. Le da ghes fiorul, astern versuri pe hartie, le publica, au ambitii literare, unii s-au afirmat deja, ceilalti inca mai spera, caci poezia nu cunoaste termen de valabilitate. In saptamana in care s-a aniversat Ziua Internationala a Poeziei, "Weekend Adevarul" face un scurt inventar al politicienilor cu inclinatii lirice. De la deja consacratii Radu Vasile (Radu Mischiu), Marko Bela si Valeriu Stoica la aspirantul Nicusor Paduraru, e plina politica de poeti minori publicati in volum, de oameni dedati frumosului artistic, care tresar cand aud versuri de George Bacovia sau Stefan Augustin Doinas. Suflete sensibile, inrobite de esteticul textual. Informatie: Radu Vasile, poet notoriu sub pseudonimul Radu Mischiu, a fost interpelat in calitatea de poet inclusiv pe stadionul Giulesti! Le place romanilor, le place micobistilor poezia - acesta este adevarul, informeaza Adevarul.

Ungureanu: Multumesc domnilor presedinti Iliescu si Constantinescu pentru parteneriatul cu SUA. Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, joi, ca desi declaratia de parteneriat strategic cu Statele Unite adoptata in timpul vizitei presdintelui Basescu la Washington are un singur semnatar, trebuie sa le multumeasca fostilor presedinti si ministri de externe care sunt "coautori", potrivit Mediafax. Ungureanu s-a referit in discursul sau la declaratia de parteneriat strategic dintre Romania si Statele Unite, formalizata la 13 septembrie odata cu vizita sefului statului la Washington. Ungureanu a precizat ca documentul este "prima confirmare formala a caracterului strategic al relatiei romano-americane". "Acesta este primul document politic bilateral care consacra parteneriatul strategic dintre cele doua state adoptat in 1997. El marcheaza etapa superioara atinsa in cadrul cooperarii bilaterale oferind in acelasi timp cadrul necesar extinderi, diversificarii si intensificarii colaborarii romano-americane", a spus Ungureanu, scrie Romania Libera.

Gheorghe Barbu, administratorul celei mai mari cladiri din Romania, despre secretele Parlamentului. Este administratorul celei mai mari cladiri din tara. Un Palat cu o suprafata de 330 de mii de metri patrati, iluminat de 60.000 de becuri, in care se consuma 20 de mii de topuri de hartie pe an. Secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a povestit intr-un interviu acordat Evenimentului zilei cum s-a descurcat cu intretinerea unei Case atat de mari pe perioada crizei. EVZ: Care a fost cel mai dificil moment cu care v-ati confruntat in carierea dumneavoastra de secretar general? Gheorghe Barbu: Cel mai greu moment a fost cand un angajat al TVR s-a aruncat de la balcon, pentru ca gestul sau in sine este cu totul special. Nu-l comentez, dar atunci, in situatia in care nu am fi fost in regula din punct de vedere al legitimarii, acreditarii, accesului as fi fost unul dintre principalii vinovati. Pentru ca, printre altele, raspund si de securitatea acestei cladiri, anunta EVZ.

Corina Cretu: PDL ii minte pe bucuresteni, Standard & Poor's nu a respectat legislatia. Vicepresedintele PSD Corina Cretu sustine ca PDL a lansat o propaganda toxica impotriva primarului Sorin Oprescu, eurodeputatul social-democrat afirmand ca democrat-liberalii ii mint pe bucuresteni in legatura cu ratingul si imprumuturile Capitalei. "Propaganda toxica a lui Sever Voinescu este expresia disperarii PDL. Purtatorul de cuvant al Elenei Udrea a declarat ca Sorin Oprescu se face vinovat de scaderea rating-ului Bucurestiului de catre Agentia Standard & Poor's. Situatia reala este ca S&P nu si-a facut temele. Agentia trebuia sa incheie un nou contract cu Primaria Municipiului Bucuresti. Acest lucru nu a fost posibil pentru ca S&P nu a respectat legislatia in vigoare privind achizitiile publice. Prin urmare, ratingul a fost scazut nu pentru ca Bucurestiul nu satisface criteriile, ci pentru ca agentia nu a avut acces la date. In acest caz, PDL ii minte pe bucuresteni", sustine Cretu, informeaza Gandul.