Negoita contra Negoita. PSD vrea sa-l bata pe Liviu Negoita cu un candidat cu acelasi nume: Robert Negoita. Analistii politici nu cred ca un truc care are la baza confuzia de nume poate sa aiba succes. In tentativa de a bate PDL in fiefurile lor electorale, PSD nu pregeta sa apeleze la artificii neortodoxe. Transplantat in fruntea filialei de sector 3, deputatul Robert Negoita este candidatul PSD impotriva primarului in exercitiu, Liviu Negoita. Coincidenta de nume nu este intamplatoare. Tactica a fost testata in trecut in mediul rural pentru primariile unor comune, dar fara rezultatele scontate, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Trei metode de a insela folosite de Boldea. Deputatul era urmarit in baza unui mandat international de arestare pentru constituirea a doua grupuri infractionale pe care le-a folosit pentru inselaciuni imobiliare grave, prejudiciile fiind de 895.000 euro si 590.000 lei. Deputatul Mihail Boldea va fi adus in tara de politistii romani aflati in Kenya special pentru preluarea sa. De pe aeroport, Boldea va fi dus spre arest. De mentionat ca lui Boldea nu i se poate imputa fuga din tara, el parasind legal Romania, sambata, 17 martie. Pana la inchiderea editiei, autoritatile romane nu ne-au confirmat ca ar fi fost instiintate de predarea deputatului roman, informeaza Romania Libera.

De ce ar candida Prigoana la Primaria Capitalei: Nu vreau sa mai despart de familie. Ce carente vede la sistemul scolar. Un Bucuresti cu scoli mai bune, mai sigur pentru copii ar vrea deputatul PDL Silviu Prigoana. Intrebat in cadrul unei emisiuni televizate ce-l recomanda pentru Primaria Generala el a facut referire la trecutul lui si nevoia de a fi mai aproape de familie. Sistemul scolar incepe sa se regleze singur si sa ofere securitate copiilor. Nici un ministru al Educatiei dupa decembrie '89 nu a avut nici o treaba sau contributie la acest fenomen, a declarat Silviu Prigoana. Deputatul PDL l-a inclus in categorie si pe colegul sau Daniel Funeriu, informeaza EVZ.

Consiliera lui Boc, sotia lui Negoita si o apropiata a lui Udrea, instalate de PDL in functii cheie din institutiile publice. Pe cine a propus opozitia. Sotia primarului sectorul 3, Liviu Negoita, fosta sefa de cabinet a lui Emil Boc si o apropiata a Elenei Udrea au fost propuse de PDL in functii cheie la institutiile publice subordonate parlamentului. Asttfel, Carmen Negoita ar urma sa preia sefia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), institutie in cadrul careia activeaza ca vicepresedinte. Venita de la Cluj cu fostul premier, Stefaniei Ferencz i s-a rezervat un post de comisar al Valorilor Mobiliare, pentru un post similar fiind propus si deputatul PDL Alin Albu, trezorieul neoficial al democrat liberalilor, anunta Gandul.

Blair nu-i poate oferi lui Ponta mai mult decat un show privat. PSD-ul nu e de condamnat. Aducerea lui Tony Blair la Bucuresti, pentru a participa la o conferinta alaturi de Ponta e o practica des intalnita in lumea politica. Pe sistemul party-urilor private, Blair a avut rolul animatorului menit sa-l detensioneze pe liderul PSD, cu un numar bine pus la punct. Regula de baza? Nu te atasa de client. Ponta tocmai a incalcat-o, relateaza EVZ.

Udrea si Ponta, englezitii de pe Dambovita. Hai ca ne-am dat fetele la-ntors, pe sistem. Nu mai trece unul prin politica damboviteana, ca sa nu-si faca freza in oglinda garlii, trezindu-se pe Tamisa. Acuma ce si-a zis Ponta: daca poate Udrea, eu de ce sa nu pot?! Pai, Elena Udrea, ca orice doamna situata corespunzator in "high", si care tine la imaginea ei, se analizeaza, prin reducerea la absurd, cu o alta doamna, la tocuri, posete si pastel. Asa e la dansele; si daca lui Margaret Thatcher i se spunea "Doamna de fier", atunci si doamna Udrea s-a comparat ca intre doamne: "Ce porti, fata?!", "Pastel, fata!". "Lasa, tu! Tocurile, le porti de fier?!", "Nu. De 12!?". Continuarea in Gandul.

Demonstratie concreta de forta. Cat va rezista MRU? Respingerea de catre premier a solicitarilor Coalitiei reprezinta, practic, o materializare a avertismentelor repetate, lansate de Mihai Razvan Ungureanu partidelor la putere, ca nu va accepta orice propunere cu iz electoral. Ramane de vazut pozitionarea presedintelui Basescu intr-un viitor conflict Ungureanu-coalitie. Informatia ca sedinta coalitiei s-a incheiat brusc, cu plecarea premierului Ungureanu suparat ca liderii coalitiei il preseaza sa aloce fonduri catre primarii lor, a ajuns doar pe surse la presa. Deloc intamplator, liderii PDL chestionati pe acest subiect au fredonat acelasi refren: nu exista tensiuni intre coalitie si premier, nu a plecat nimeni trantind usa etc. De ce ezita democrat-liberalii sa admita eventuale disensiuni de opinie intre ei si Ungureanu? Pentru imagine, in primul rand. Integral in Romania Libera.

Relatia Ungureanu - PDL incepe sa scartaie. Premierul Mihai Ungureanu a plecat de la reuniunea Coalitiei flancat de ministrii Justitiei, Catalin Predoiu, si cel al Finantelor, Bogdan Dragoi, au afirmat surse politice. Seful Executivului a fost nemultumit de faptul ca liderii partidelor de la Putere au spus ca vor veni la vot in Parlament doar daca Guvernul decide alocari bugetare catre anumite circumscriptii electorale. Premierul le-a spus acestora ca nu trebuie efectuate cheltuieli care nu se justifica si ca solicitarile nu pot fi indeplinite, dar liderii Coalitiei ar fi replicat ca "pe vremea fostului Guvern se putea", sustin sursele citate. Mai multe detalii in Adevarul.