Cristian Preda, "maturat" din PDL. Conducerea PDL a hotarat, ieri, cu 30 de voturi "pentru" si doua "impotriva", ca europarlamentarul Cristian Preda sa fie exclus din partid. Decizia urmeaza sa fie supusa validarii Consiliului National al PDL. Sanctiunea vine ca urmare a declaratiilor critice facute de Preda la adresa candidatului PDL la Primaria Capitalei, Silviu Prigoana. Europarlamentarul era insa un critic traditional al PDL, declaratiile sale din ultimii doi ani, inclusiv cele prin care cerea schimbarea lui Emil Boc de la Guvern, facand deseori valuri, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Va revolta Dan Diaconescu? Uitati-va in oglinda! Multi dintre cei care se declara acum revoltati de ascensiunea incredibila a partidului lui Dan Diaconescu ar trebui sa se uite in oglinda: poate vor identifica o asemanare cu lumea nebuna care se dezlantuie, seara de seara, din studiourile OTV si care, iata, are mari sanse sa ajunga la putere. Daca nu ar fi existat, mai mult ca sigur, undeva, in laboratoarele politice, s-ar fi pus la cale inventarea unei formatiuni cu aspiratiile si profilul Partidului Poporului Dan Diaconescu. Iar daca intr-adevar cineva dirijeaza din spate aceasta constructie acum si-a atins scopul, scrie Romania Libera.

Ponta se joaca de-a IMGB-istul care nu-si vinde tara. Presedintele PSD, Victor Ponta, a tinut duminica o conferinta de presa in care a avertizat ca guvernul Ungureanu cedeaza strainilor resursele energetice ale Romaniei si a sustinut ca vanzarea pe bursa a 15% din actiunile Transelectrica a fost facuta "in mod conspirativ". "Este un mandat care are legatura cu interese externe Romaniei si care trebuie sa se finalizeze (...) prin transferul unei importante parti din ceea ce a mai ramas - resursa naturala si resursa energetica a Romaniei - in maini necunoscute", a spus Ponta. Aflat alaturi de liderul PSD, presedintele PC, Daniel Constantin, a vorbit despre impactul exploatarii gazelor de sist asupra "sigurantei nationale" si a cerut suspendarea acordurilor care permit Chevron sa exploreze aceasta resursa, relateaza EVZ.

Preda: Decizia BPN nu respecta Statutul; Nu am avut niciun mijloc la dispozitie pentru a ma apara. Cristian Preda scrie pe blog ca decizia BPN al PDL "nu respecta Statutul", el mentionand ca nu a fost anuntat asupra dezbaterilor in Biroul Permanent National si nu a avut niciun mijloc la dispozitie pentru a se apara, in opinia sa fiind vorba de "un abuz sustinut de un calcul politic eronat". "Intrucat sunt in Islanda si trebuie sa particip la mai multe reuniuni in calitate de membru al Parlamentului European, nu pot face multe comentarii referitoare la decizia BPN de astazi. Ma multumesc sa citez urmatoarele: "Membrii luati in discutie spre a fi sanctionati vor fi anuntati cu cel putin 3 zile inainte de data intrunirii organismului care dezbate cauza lor si au dreptul sa foloseasca in apararea lor toate mijloacele de proba". Acesta este continutul articolului 29 din Statutul PDL", noteaza europarlamentarul pe blogul personal. Integral in Gandul.

PDL se pregateste de alegeri: Un caporal in plus, un reformist in minus. Intr-o singura sedinta, democrat-liberalii au dat reformarea partidului si discutiile despre integritate morala pe pragmatism si organizare militareasca: au inchis gura reformistilor prin excluderea lui Cristian Preda si l-au repus la butoane pe Vasile Blaga. Nu s-a implinit inca un an de la Conventia Nationala din mai 2011, care a consemnat victoria taberei Boc in razboiul cu "greii" PDL, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu si Cezar Preda. Tot atunci, pentru ca dadea bine la public sa vorbeasca despre reformarea partidului, in echipa castigatoare s-au gasit functii de conducere si pentru unii reformisti (Teodor Baconschi - prim-vicepresedinte, Monica Macovei si Sever Voinescu - vicepresedinti), informeaza Romania Libera.

Plici! Cine nu voteaza nu conteaza, iesi la vot, exercita-ti dreptul fundamental, ai puterea sa schimbi lucrurile. Am pe dracu'. Ca sa schimb trebuie sa am de unde alege. De ce as schimba tusea cu junghiul? Partidele fac nominalizari pentru Primaria Capitalei la misto iar alegatorii ar trebui sa fie responsabili si sa se duca la vot. De cand in relatia ales-alegator doar ultimul trebuie sa fie responsabil? Primul are nu doar dreptul, ci si obligatia sa fie iresponsabil, mincinos, ticalos, prost sau penal de-a dreptul. Continuarea in Gandul.