Crin Antonescu ii curata pe vechii liberali din PNL! Crin Antonescu, a decapitat conducerea PNL Bucuresti pregatind terenul pentru omul sau de incredere Rares Manescu. Liderii PSD nu doresc sa puna un contacandidat impotriva lui Neculai Ontanu la sectorul 2. In paralel, Cristian Popescu Piedone este recuperat de Victor Ponta si Dan Voiculescu. Conditia lui Piedone? Sustinerea unui anume Stefan Florescu la sectorul 6 candidat USL. Ponta accepta, dar cu conditia sa se inscrie in PSD. Ce legatura are trocul dintre cei doi, cu decapitarea de catre liberalul Crin Antonescu a edilului Andrei Chiliman si a apropiatilor sai din fruntea filialei de Bucuresti si a unor organizatii de sector? Trezorier al PNL, Rares Manescu are aspiratii de primar la sectorul 6 si, dupa atingerea acestui obiectiv, conducerea PNL Bucuresti in vizor. Tinta lui Manescu a fost si este, pe termen lung, si tinta lui Antonescu, satul sa se tot confrunte cu tendintele centrifuge ale tandemului Andrei Chiliman-Vlad Moisescu la Bucuresti. Potrivit unor surse liberale, liderii PNL din Capitala nu erau straini de trocul lui Ponta cu Piedone. Le convenea de minune. Un Florescu candidat la 6 sau un Gabriel Mutu, senator PSD cu aceleasi pretentii de candidatura, le serveau mai bine propriilor scopuri de prezervare a puterii, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

UDMR va desemna, marti, noul ministru al Mediului. Functia ar putea fi preluata de Korodi Attila. UDMR va desemna, marti, in sedinta Consiliului Permanent, noul ministru al Mediului, dupa ce Laszlo Borbely a demisionat din functie, surse din cadrul Uniunii afirmand ca postul ar putea fi preluat de Korodi Attila, transmite corespondentul MEDIAFAX. Surse din UDMR au declarat, luni, ca Uniunea isi doreste ca numirea noului ministru al Mediului sa fie transata marti, pentru a nu se prelungi interimatul la acest minister. "Consiliul Permanent al UDMR se va intruni marti in sedinta, de la ora 13.00, la Bucuresti, si vom desemna inlocuitorul lui Borbely la Ministerul Mediului, dupa care vom inainta propunerea premierului Ungureanu. Nu dorim sa fie prelungit interimatul la acest minister pentru ca sunt multe proiecte in derulare si decizii de luat. Sunt trei posibili inlocuitori - Tanczos Barna, Borbely Karoly si Korodi Attila. Probabil ca noul ministru va fi Korodi, care a mai detinut aceasta functie la Mediu", au spus sursele citate, anunta Gandul.

Cum a promovat consiliera lui Boc la Paris cu doar o luna experienta. Una dintre fostele consiliere ale lui Emil Boc a ajuns sa reprezinte Ministerul Muncii la Ambasada Romaniei la Paris desi are doar o luna experienta in acest minister. Mai mult chiar, exista dovezi care arata ca Elena Irofti nici nu ar fi fost angajata la Ministerul Muncii in momentul numirii in functie, asa cum cereau conditiile legale pentru acest post. Raluca Elena Irofti a fost numita la 3 martie 2009 consilier personal al premierului Emil Boc. Anterior lucrase la primaria din Cluj-Napoca unde a ocupat pozitia de inspector de specialitate la Biroul de Relatii Externe pentru Investitori (altfel spus, fusese tot subalterna a premierului Boc, pe atunci primar de Cluj - n.red.). In contextul in care, la inceputul lunii februarie, cel care a promovat-o la Bucuresti si-a inaintat demisia din functia de premier, Raluca Irofti s-ar fi putut intoarce la Cluj pe vechea functie. "Relatiile ei de munca cu institutia noastra au fost doar suspendate pe perioada detasarii la Bucuresti. Primaria are obligatia de a o primi pe functia detinuta", a precizat Oana Buzatu purtatorul de cuvant al primariei, informeaza Romania Libera.

Geoana: Basescu joaca poker politic. Senatorul independent Mircea Geoana a calificat drept "poker politic" gestul presedintelui Traian Basescu de a garanta ca demisioneaza in schimbul modificarii Constitutiei. El a mai apreciat "Este poker politic. Si daca as fi fost in locul liderilor USL as fi intrat si as fi platit cu sec si sa ne arate putin cartile, pentru ca azi e clar ca domnul presedinte Basescu nu se mai bucura de sustinerea din anii precedenti", a declarat Geoana. El a adaugat ca nu ar fi fost o idee foarte rea ca Traian Basescu sa fie vazut demisionand de Sfanta Maria, astfel incat sa fie posibila organizarea simultana a alegerilor parlamentare si prezidentiale. Fostul presedinte al PSD a apreciat ca USL ar fi trebuit sa accepte propunerea lui Basescu, desi a admis ca "evident" acesta nu avea o intentie foarte serioasa sa demisioneze. Senatorul a mentionat ca potrivit anuntului facut de opozitie ca alegerile parlamentare vor fi urmate de suspendarea presedintelui, acest scrutin va fi urmat de sase luni in care Romania "va sta in suspendarea presedintelui, in modificarea legislatiei care in prezent face aproape imposibila schimbarea presedintelui, o luna pentru referendum si, daca acesta trece, inca trei luni pentru organizarea de alegeri prezidentiale anticipate", scrie EVZ.

Elena Udrea: USL se dezintegreaza la Bucuresti. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, considera ca USL "se dezintegreaza si dispare la umbra marilor si ilustrilor sai conducatori" si ca scandalurile care "se tin lant" arata "de ce bucurestenii nu trebuie sa-si puna sperantele si increderea intr-o constructie politica de tip Frankenstein". In opinia Elenei Udrea, USL este "o constructie politica artificiala, conjuncturala", creata cu un singur scop, acela al castigarii alegerilor. "Nu are absolut nicio legatura cu ce inseamna cetateanul si nevoile sale. De altfel, reprezentantii sai nici nu mimeaza vreo solutie, ci doar incearca, in fiecare seara, pe toate posturile de televiziune, sa ii convinga pe romani ca responsabilitatea politica e o greseala. E un mod superficial de-a face politica, la ciupeala, care nu imbunatateste deloc viata romanilor, ci incearca sa satisfaca doar pretentiile de putere ale PSD-istilor si PNL-istilor", scrie Udrea pe blogul personal. Potrivit Elenei Udrea, ceea ce s-a intamplat in Capitala cu "eliminarea" lui Andrei Chiliman de la conducerea PNL Bucuresti este "dovada cea mai clara a faptului ca, in acest moment, in interiorul USL se duce o batalie pe viata si pe moarte privind candidaturile pe care opozitia le va depune", anunta Gandul.

Alianta PRM-PNG a durat doar trei saptamani. Afla de ce nu s-au inteles Vadim Tudor si Becali. PRM a rupt alianta cu Partidul Noua Generatie condus de Gigi Becali, din cauza neintelegerilor care au aparut la stabilirea candidatilor pentru alegeri. Presedintele PNG, George Becali, a anuntat, in 16 martie, ca partidul pe care il conduce va participa la alegerile locale si generale in alianta cu Partidul Romania Mare. "Vom merge in coalitie impreuna cu PRM. Aceasta este hotararea Consiliului National si este si vointa mea alaturi de vointa lor", declara liderul PNG in 16 martie. De-a lungul timpului, Becali si Vadim au avut o relatie tensionata. Nu de putine ori si-au adresat cuvinte grele. Cu toate acestea, in primavara lui 2009, cand Becali era arestat, Vadim Tudor l-a sustinut la inclus pe listele PRM pentru europarlamentare, iar impreuna cei doi au intrat in Parlamentul European, informeaza Romania Libera.