Chiliman, sprijinit de "parintii" PNL. Campeanu, Quintus si Tariceanu vor sa repare ce a stricat Antonescu: au incercat sa-l convinga sa nu plece din partid. Andrei Chiliman a spus ca pentru prima oara in cei 23 de ani de cand este membru PNL se gandeste sa paraseasca partidul. Ultimatumul dat de Crin Antonescu lui Andrei Chiliman a expirat astazi. "Chit ca-i Saptamana Mare, cred ca in doua-trei zile ar trebui sa stim (daca primarul sectorului 1 pleaca din partid- n.red.)", declara luni seara presedintele PNL. Cu cateva ore inainte, il mazilise din fruntea filialei Bucuresti. Intre timp, "parintii fondatori" ai PNL s-au straduit sa repare o parte din stricaciunile facute de Antonescu. Radu Campeanu, Calin Popescu- Tariceanu si Mircea Ionescu- Quintus l-au rugat pe Chiliman sa nu plece din partid, relateaza EVZ.

Poltic ShowFoto: Colaj foto

Udrea: Ungureanu este, acum, cea mai buna solutie a PDL pentru prezidentialele din 2014. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, joi seara, la RTV, ca premierul Mihai Razvan Ungureanu este, in prezent, cea mai buna solutie a PDL pentru alegerile prezidentiale din 2014. "Poate fi o solutie castigatoare la alegerile prezidentiale din 2014. Daca alege sa candideze din partea PDL, este numai optiunea lui Mihai Razvan Ungureanu. Poate fi viabila aceasta alegere ca PDL sa mearga cu Mihai Razvan Ungureanu la alegerile prezidentiale. Nu avem alta optiune, astazi, cel putin nu una mai buna", a precizat Elena Udrea, dupa cum anunta Gandul.

Aurelian Pavelescu: "PNTCD a traversat desertul, in mod dureros, acum este timpul renasterii". Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, vorbeste despre politica de aliante a partidului si despre sperantele sale de a-l readuce in prima liga a politicii. EVZ: In PNTCD au existat in ultimul timp puternice confruntari interne. Care este situatia juridica in prezent? Aurelian Pavelescu: Cititorii dvs. trebuie sa cunoasca motivele acestor confruntari, cauzele care le-au generat. Pe scurt, a fost vorba despre refuzul generatiei vechi de a-si asuma esecul politic care a condus la distrugerea PNTCD si la scoaterea lui din Parlament. Aceiasi lideri doreau sa ramana si mai departe la carma partidului, folosindu-l ca pe o proprietate, pentru a-l tranzactiona in interes propriu. In aceasta lupta interna s-au folosit de arme nedemne, persoane compromise precum Ion Muresan, Radu Sarbu, Victor Ciorbea avand tupeul de a pretinde ca lor trebuie sa li se ierte totul si trebuie sa le fie permis orice. Integral in EVZ.

De ce stau asa bine in sondaje Oprescu, Ontanu si Piedone. Sondajele de opinie realizate pana acum arata ca majoritatea primarilor in functie din Bucuresti se bucura de popularitate sporita. Unii dintre ei au chiar procente suficient de mari pentru a nu-si face prea multe griji pentru alegerile din 10 iunie. Sa fi rezolvat ei toate problemele din Capitala sau exista si alti factori care contribuie la aceasta situatie? Indiferent de sondajul de opinie si perioada in care a fost el realizat, il gasim pe actualul edil general, Sorin Oprescu, drept favorit in cursa pentru Primaria Capitalei. Procentele difera, de la 55% (GeoPol, februarie) la 75% (Grupul de Studii Sociale, martie), informeaza Romania Libera.

Obligati-ma sa votez, dar spuneti-mi: cu cine!? Votul obligatoriu a trecut tacit de Senat. Exista o explicatie: pierderea majoritatii face ca arcul guvernamental sa amane deocamdata dezbaterile in acest for, lasand lucrurile serioase sa se decida in Camera Deputatilor. Mai poate fi ceva, din arsenalul teoriilor care incearca sa explice chiar si ceea ce nu exista: nevoia stringenta a PDL de a produce un scurtcircuit pe scena politica, pentru ca 60% din romanii cu drept de vot spun in sondaje ca nu se vor prezenta la urne. Cum ar arata viitorul Parlament daca acest 60% din electorat ar fi obligat sa voteze? Continuarea in EVZ.

Cristian Tudor Popescu: Zacamintele lui Basescu. Exista vreo diferenta intre atitudinea lui T. Basescu fata de dr. Raed Arafat sau fata de cetatenii romani in chestiunea legii Basescu a Sanatatii si discursul latrat pe tema Gold-Copper-Chevron? Dar in cazul alegerilor anticipate, votului uninominal, desfiintarii judetelor, taierii si apoi asa-zisei mariri a salariilor si pensiilor, revizuirii Constitutiei, T. Basescu s-a comportat altfel decat in privinta vanzarii exploatarilor de aur, cupru sau gaz? Continuarea in Gandul.

Luptele electorale din Capitala. Principalele forte politice, USL si PDL, sunt aproape gata de competitia pentru Primaria Capitalei si pentru primariile de sector. PDL si-a desemnat toti candidatii, in timp ce USL mai are de lamurit situatia de la sectoarele 2 si 6. Primarul general, Sorin Oprescu, este sustinut de USL pentru un nou mandat, in timp ce PDL l-a aruncat in lupta pe deputatul Silviu Prigoana. Potrivit sondajelor interne ale PDL, Sorin Oprescu are in jur de 51%, in timp ce Prigoana ar avea 20%. PDL a apelat la Raed Arafat, dar acesta a refuat sa candideze, relateaza Adevarul.