Pastele, ultimul respiro inainte de alegeri. Vezi unde petrec politicienii sarbatorile. Si politicienii vor sa uite de politica de sarbatori. Majoritatea vor petrece Pastele acasa, alaturi de familie. Unii isi vor exersa si talentele culinare, iar altii vor schimba decorul bancilor Parlamentului cu un petec de natura. Isi vor incarca toti bateriile pentru lupta electorala ce va lua startul imediat dupa sarbatori. Presedintele Traian Basescu a ales sa petreaca Pastele pe malul marii. Seful statului se va afla in acest week-end la vila de protocol de la Neptun. Intors dintr-o vacanta de lux in Emiratele Arabe Unite, liderul PSD Victor Ponta va fi in zilele de Paste la Cornu, dupa cum a declarat socrul sau, senatorul Ilie Sarbu, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

"Procurorul" Antonescu n-are probe. O scrisoare pe care Andrei Chiliman i-a trimis-o lui Crin Antonescu la sfarsitul lunii martie anuleaza "rechizitoriul" intocmit de presedintele PNL pentru mazilirea sefului filialei Bucuresti. Din scrisoarea, publicata pe blogul jurnalistului Alecu Racoviceanu, reiese clar ca "acuzatul" nu a negociat candidaturile in sectoare peste capul sefului de partid. Din contra, Chiliman ii cerea lui Antonescu sa aiba grija cum negociaza si il sfatuia sa nu accepte paritatea de 1 la 1 in Capitala. In aceste conditii, cu greu poate fi acuzat ca a cedat in fata pretentiilor PSD, informeaza EVZ.

Batalia pentru Bucuresti si "Grupul de la Monaco". Primarul Bucurestiului este ales de peste jumatate de milion de oameni, cel mai reprezentativ om politic dupa presedintele Romaniei. Dupa exemplul lui Traian Basescu, o cariera politica de succes poate incepe dintr-un fotoliu de Primar General, ceea ce face ca postul sa-i faca pe multi sa viseze la Dealul Cotrocenilor. Dar nu numai Primaria Capitalei conteaza, caci si sectoarele au sex-appealul lor. Integral in EVZ.

De la Gheorghiu-Dej la Adrian Nastase. Cum era si de asteptat, sindrofia USL de la Romexpo a intrat in atentia presei aproape exclusiv prin momentele sale de montaj literar-artistic, banale deja intr-o istorie postdecembrista dominata de nostalgia politicienilor dupa grandomania de tip ceausist. Concentrarea pe ruperea Scrisorii lui Traian Basescu (moment care nu e nici macar original, ceva asemanator comitand, in 11 mai 2001, Valeriu Stan, presedintele PNL cu Protocolul incheiat cu PSD in 27 decembrie 2000!), pe sunete si lumini si pe catavencismele pupaturi, a impins in plan secund discursurile tinute de liderii USL. Continuarea in EVZ.