Silviu Prigoana vrea sa reconstruiasca bisericile demolate de comunisti. Candidatul PDL la Primaria Capitalei, deputatul Silviu Prigoana, a anuntat ca lucreaza in aceasta perioada, impreuna cu mai multi arhitecti, la elaborarea unui proiect pentru reconstructia monumentelor care au fost bombardate in razboi sau demolate de comunisti. "Vom face un catalog al tuturor edificiilor distruse de bombardament, buldozerele comunismului sau dezvoltatorii imobiliari", a declarat Prigoana. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cristian Tudor Popescu: Sfarsitul lumii - pe 10 iunie a.c. Multi n-au inteles calendarul in care Iisus, senin si pus la patru ace, troneaza deasupra inscriptiei "Te astept la vot!" si emblemei PRM, ca un presedinte de onoare al partidului lui C.V. Tudor. Si e atat de simplu!...Iisus nu te poate astepta decat la Judecata de Apoi. Atat. Prin urmare, Mantuitorul, ca un bun roman, ne informeaza ca pe 10 iunie 2012 vor avea loc nu numai alegerile locale, dar si sfarsitul lumii. De aici se degaja urmatoarea intrebare. Continuarea in Gandul.

USL castiga alegerile: 10 motive de divort. Pentru a castiga alegerile generale PSD si PNL ar trebui doar sa nu faca prea multe greseli si sa nu-si demobilizeze activul de partid. Pana acum, insa, Victor Ponta si Crin Antonescu s-au ocupat de constructia Uniunii Social-Liberale, ca si cum ar fi un experiment de laborator, nu un proiect care ar trebui sa functioneze in practica, iar oamenii celor doua partide nu impartasesc entuziasmul celor doi lideri. Discursurile tinute de fruntasii Opozitiei inainte de depunerea motiunii de cenzura, dar si miza nationalist-populista a acestei incercari prin care PSD si PNL vrea sa darame guvernul, arata ca exista mai multe motive care impiedica USL sa devina o adevarata forta politica. Integral in Romania Libera.

Primarul comunei prahovene Gorgota s-a inscris in PNL si va candida la alegeri din partea USL. Primarul comunei prahovene Gorgota, Veronica Diaconu, a anuntat, miercuri, ca s-a inscris in PNL si va candida pentru un nou mandat din partea USL, anuntul fiind facut la cateva saptamani dupa ce PDL o prezentase pe Diaconu drept candidatul partidului la alegerile din 10 iunie. Presedintele PNL Prahova, Mircea Rosca, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca primarul comunei Gorgota, Veronica Diaconu (fosta Ionita), va candida pentru un nou mandat sub sigla USL, intrucat a demisionat din PDL si s-a inscris in PNL, informeaza Gandul.

Motiune de cenzura cu repetitie. USL a depus, ieri, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu, iar votul pe acest subiect va fi dat, probabil, saptamana viitoare. Dezavantajati de aritmetica parlamentara, liderii USL au anuntat o noua motiune dupa alegerile locale, pentru care au nevoie de un nou lot de dezertari din tabara Puterii. Depunerea motiunii de cenzura este insotita si de alte actiuni ale USL la nivelul Senatului si al Camerei, ceea ce echivaleaza cu renuntarea la greva parlamentara, scrie Adevarul.

Culisele negocierilor dure dintre Antonescu si Ponta pentru Bucuresti. Calcule ascunse ale PSD si de ce se teme PNL. Crin Antonescu a dat un ultimatum partenerilor din USL: fie accepta candidatul PNL pentru Sectorul 6, fie in toate Sectoarele din Capitala vor exista liste separate de candidati. "Nu vrem sa impunem pe nimeni, dar nici nu putem accepta sa ni se impuna. Daca nu ne intelegem, mergem pe liste separate in Bucuresti", a declarat, pentru gandul, presedintele PNL Crin Antonescu. Liberalii il sprijina pentru Primaria Sectorului 6 pe Rares Manescu, in timp ce social-democratii si conservatorii mizeaza pe Stefan Florescu (PC), relateaza Gandul.