MRU, incredere in crestere. Primul-ministru l-a egalat pe Victor Ponta la capitolul incredere, amandoi beneficiind de o cota de 23%. Personalitatea in care romanii au insa cea mai mare incredere ramane guvernatorul BNR, Mugur Isarescu: 26%. Candidatul Opozitiei la viitoarele alegeri prezidentiale, liberalul Crin Antonescu a crescut la 22%. In sondajul CSOP precedent, din luna februarie, Ponta era pe primul loc, cu 22% "multa si foarte multa incredere", urmat, la egalitate, de Ungureanu si de Antonescu, cu 20%. Primarul in exercitiu al Capitalei, Sorin Oprescu a fost ajuns din urma de Dan Diaconescu, presedintele Partidului Poporului si unul dintre posibilii adversari. Ambii au o cota de incredere de 19%, anunta EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Un partid in descompunere. Migratia masiva de la PDL catre USL a devenit o problema inclusiv pentru Opozitie. In prima instanta, liberalii, mai ales, exulta, dar sunt ei pregatiti sa-i primeasca pe toti, mai ales acum cind se stabilesc candidatii in alegeri? Intr-o caricatura reusita, un persoanj intreba "Cum ar putea pedelistii sa castige alegerile?" Iar interlocutorul sau ii raspundea: "trecand cu totii la USL". Migratia politica are toate trasaturile migratiei populatiilor. Cata vreme este vorba de libera circulatie si de sansa de a calatori dintr-un loc in altul, de a investiga de a cunoaste locuri si oameni noi, de a studia si a face schimb de experienta profesionala, totul se desfasoara in deplina armonie, noteaza Deutsche Welle.

Stefan Florescu minte sa scape de un dosar penal. Stefan Florescu, candidatul PC la primaria sectorului 6 din Capitala, si-a facut reclama cu ajutorul sfintilor. El a tiparit la finalul anului trecut un calendar crestin ortodox pe care si-a imprimat, alaturi de sfinti, propriul chip ca sa fie mai usor de recunoscut de catre alegatori. Stefan Florescu a tiparit 30.000 de calendare crestin-ortodoxe cu chipul sau. Astazi, Stefan Florescu a declarat la Realitatea Tv ca "nu am nici o vina, contracandidatii mei mi-au facut acest lucru". Minciuna are picioare scurte, pentru ca Florescu a declarat la RTV, in urma cu cateva luni, ca a ales aceasta metoda de promovare, la indemnul PR-ului sau, Cristina Popa, informeaza EVZ.

Cezar Preda: USL nu vrea ca propria motiune sa fie adoptata. Deputatul PDL Cezar Preda sustine, ca Opozitia nu vrea ca propria motiune de cenzura sa fie adoptata, el precizand ca este o chestiune ce tine mai mult de verificarea unei majoritati existente. "Nu cred ca-si doreste sa treaca Opozitia aceasta motiune, pentru ca nu vad ce-ar putea aduce Romaniei, institutiei parlamentare, institutiei Guvernului o motiune care trece, in conditiile in care intr-o luna de zile ai alegeri si-n trei luni de zile ai alegeri parlamentare. Mi se pare o chestiune ce tine mai mult de verificarea unei majoritati existente", a declarat deputatul PDL. Integral in Adevarul.

De la Crin Antonescu la cateaua in calduri. Vineri, 20 aprilie 2012, televiziunile de stiri au transmis in direct o ceremonie de un fel aparte: deputatul Marius Dragulescu si-a luat zborul din PDL pentru a ateriza, viu si nevatamat, in PNL. Prin raportare la intamplarile din ultimul timp, momentul de la Timisoara nu reprezinta o noutate absoluta. El se inscrie in ceea ce am putea numi autodizolvarea treptata si tacuta a partidului de guvernamant. In mod obisnuit, dezertari spectaculoase, disensiuni vizibile cu ochiul liber, pierderea autoritatii Centrului in fata centrelor locale de putere apar intr-un partid abia dupa pierderea alegerilor. In cazul PDL se manifesta o premiera postdecembrista. Integral in EVZ.

Cum vrea sa ne scoata USL din lumea civilizata. In principiu, indiferent de cine va castiga alegerile din aceasta toamna, sarcina viitorului guvern ar trebui sa fie gasirea raspunsului la singura intrebare care conteaza daca vrem sa supravietuim in UE: Cum se pot reforma Romania si economia nationala pentru a face fata constrangerilor asumate prin Tratatul de Stabilitate Fiscala? In mod straniu, liderii USL tac asupra acestui subiect, dar vorbesc despre "patriotism economic''. Semn rau, scrie Romania Libera.

Politica e o curva! Pentru a evita eventualele pudibonderii ale celor ce se vor simti lezati de o asemenea comparatie, voi incerca sa argumentez universalitatea acesteia printr-un citat din Ronald Reagan: "Se presupune ca politica este cea de-a doua profesie a lumii, ca vechime. In timp am ajuns sa-mi dau seama ca se aseamana foarte mult cu cea mai veche profesie a lumii". Poate ca suna mult mai bine in engleza, dar exprima suficient de plastic titlul de mai sus. Am asistat, in ultimele zile, la un exod al parlamentarilor PDL, prefatat de plecarea unuia dintre greii partidului, catre Opozitie. Dupa episodul Sorin Frunzaverde, care a buimacit serios partidul de guvernamant, am asistat la plecarea altor doi deputati de Caras-Severin si a unei senatoare, relateaza EVZ.