Ludovic Orban: "O participare separata de PSD la alegerile din Bucuresti ar face bine PNL". Deputatul PNL, Ludovic Orban, nu vede niciun pericol intr-o participare a PNL separat de PSD la alegerile locale din Bucuresti. "Orice candidatura a PNL sub brandul PNL face bine atat PNL, cat mai ales reprezentarii corpului electoral care simpatizeaza si are incredere in PNL". Crin Antonescu a purtat aceste negocieri care avantajeaza PNL? Rezultatele vor demonstra cat de bine a negociat. Care este cauza principala a tensiunilor izbucnite in USL in Bucuresti? Nu s-au stabilit candidatii la primariile de sector, existand un litigiu la sectorul 6. Personal nu inteleg de ce domnul Ponta se erijeaza in arbitru intre PNL si PC, atata timp cat nu revendica sectorul 6, candidatul la Primaria sectorului 6 trebuie stabilit de PNL si PC, nu de PSD, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Batalia din USL pentru Sectorul 6. Florescu mizeaza pe sprijinul lui Ponta: "Nu stiu cine este Manescu, nu am auzit de el". Stefan Florescu, candidat PC pentru Primaria Sectorului 6, a declarat, duminica, in Parcul Moghioros, ca este convins de faptul ca va fi numit candidat al USL, el mizand pe sprijin din partea liderului PSD Victor Ponta. Florescu a fost prezent, duminica, in Parcul Moghioros, unde democrat-liberalii desfasurau actiunea "Bucurestiul recicleaza", fiind insotit de familie si mai multi simpatizanti. In acelasi timp, in zona se aflau mai multi voluntari care purtau tricouri cu numele lui Rares Manescu si care strangeau semnaturi pentru candidatura liberalului la Sectorul 6. Intrebat in ce calitate se afla la eveniment, Stefan Florescu a declarat ca se afla cu fiicele sale in parc, dar ca va candida la Primaria Sectorului 6. Despre Rares Manescu, el a afirmat: "Nu stiu cine este Manescu. Eu nu am auzit de el. Am auzit de numele lui, dar nu stiu ce face si ce a facut in ultimii patru ani de zile. Eu sunt Stefan Florescu si stiu ce am facut in ultimii patru ani pentru Sectorul 6 si voi candida la Primaria Sectorului 6", anunta Gandul.

Furt la startul campaniei. Candidatii la alegerile locale au profitat de faptul ca legea electorala nu prevede sanctiuni pentru perioada din precampanie si au inceput sa-si promoveze imaginea. Desi data oficiala a inceperii campaniei electorale este 10 mai, unii candidati au furat startul, sub pretextul informarii cetatenilor. Stefan Florescu, candidatul PC la Primaria Sectorului 6 din Capitala, si-a facut reclama apeland la ajutorul lui Dumnezeu. El a tiparit la finalul anului trecut un calendar crestin-ortodox pe care si-a imprimat propriul chip, alaturi de sfinti. Numarul de calendare bisericesti cu chipul candidatului PC se ridica la 30.000 de exemplare. Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane au trimis, vineri, o plangere la Parchet, in care reclama faptul ca Stefan Florescu si-a facut campanie cu ajutorul celor sfinte. Prelatii ortodocsi spun ca politicianul a incurcat sfintii, iar calendarul nu respecta canoanele bisericesti. Stefan Florescu a incercat sa se disculpe, aruncand vina in curtea rivalilor politici, informeaza Adevarul.

Daniel Savu (PSD) sustine ca cinci parlamentari din Prahova ai puterii vor vota motiunea de cenzura. Senatorul PSD Daniel Savu sustine ca cinci parlamentari din judetul Prahova, membri ai arcului guvernamental, vor vota motiunea de cenzura depusa de USL, nemultumirile acestora fiind legate de modul in care au fost tratati de Roberta Anastase in judet. "Pot spune ca cinci parlamentari ai puterii vor vota motiunea de cenzura pe care a depus-o USL. Nemultumirile acestora sunt legate de modul in care au fost tratati de Roberta Anastase in judet, dar si de lipsa de ajutor pentru cetatenii pe care ii reprezinta. In aceste conditii, tind sa cred ca motiunea noastra de cenzura va trece si va marca, astfel, un mandat scurt si rusinos al lui Mihai Razvan Ungureanu. Se pare ca guvernarea de taraba pe care premierul Ungureanu a practicat-o din momentul in care a fost numit de Traian Basescu a nemultumit nu doar cetatenii si parlamentarii opozitiei, ci si pe cei ai Puterii. Este un semn important ca Executivul trebuie sa plece", a declarat senatorul Daniel Savu, scrie Romania Libera.

Ce scoli de top prefera politicienii romani. Pedelistii, buni militari. Daca acum cativa ani buni era la moda sa urmezi o facultate de drept sau de economie, mai nou a aparut o alta tendinta in randul politicienilor de top - de a urma un masterat sau un doctorat la SNSPA sau la Universitatea Nationala de Aparare,,Carol I", sau macar un curs postuniversitar la Colegiul National de Aparare ,,Carol I". Asta ne-o spun CV-urile politicienilor romani, nu noi. Ca sa va convingem, vom face un top 5 al politicienilor PDL-isti care au urmat sau urmeaza acum asemenea cursuri. Recordul la acest capitol (cursuri la ,,Carol I"), de departe il detine Elena Udrea pentru ca aceasta, dupa ce si-a luat licenta in Drept la Universitatea ,,Dimitrie Cantemir", a perseverat urmand doua cursuri postuniversitare la Colegiul National de Aparare ,,Carol I", unul dintre ele fiind un masterat in Securitate si Aparare Nationala si chiar daca nu va vine sa credeti, Elena Udrea si-a propus sa patrunda si in tainele ,,militariei", probabil de asta a decis sa urmeze un doctorat in Stiinte Militare la aceeasi facultate, anunta VerticalNews.

Vasile Blaga, presedinte la Senat cu complicitatea PNL. "Evenimentul zilei" a analizat motivele pentru care liberalii nu ar dori schimbarea acestuia. Desi in acest moment USL poate face legea la Senat, presedintele acestei institutii, democrat-liberalul Vasile Blaga, nu pare sa aiba motive de ingrijorare. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fluturat stindardul schimbarii acestuia din functie, dar liberalii nu par inclinati sa dea curs ideii. "Domnul Vasile Blaga este un presedinte bun, este un om onest, corect si in niciun caz PNL nu are de gand sa-l schimbe din functie, chiar daca acum avem majoritate in Senat. Un presedinte ca Vasile Blaga arata ca in partide pot sa existe si oameni competenti si cu echidistanta politica", a declarat vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu. Recuperarea de catre USL a sefiei Senatului ar fi o lovitura de imagine. De ce, asadar, nu ar dori PNL schimbarea lui Blaga? Regulamentul nu permite. Conform Regulamentului, presedintele Senatului nu poate fi revocat din functie decat de grupul parlamentar care l-a propus, adica, in acest caz, cel al PDL. O fortare a Regulamentului ar duce la contestatii in instanta si ar provoca scandal, informeaza EVZ.