Pe hartie, motiunea trece! Zestrea de 224 de parlamentari USL, anuntata de Victor Ponta ieri dimineata, a sporit, in cursul dupa-amiezii, cu un nou deputat, Marian Avram, care a trecut de la PDL la PSD. Alti doi deputati PDL, Catalin Croitoru si Daniel Borza, au anuntat ca vor sustine motiunea USL. In culise, liderii grupurilor PSD si PNL negociaza individual cu alti parlamentari independenti si din grupul minoritatilor nationale, sustin surse din USL. Mai au nevoie de cateva voturi pana la pragul de 231 si sunt convinsi ca le vor aduna pana vineri, scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Motiunea care l-ar putea suspenda pe Basescu. Daca Opozitia preia conducerea in Parlament, Traian Basescu isi pierde fotoliul de presedinte fie printr-o demisie de onoare, fie prin procedura complicata a suspendarii. Presedintele ii numara cu sufletul la gura pe parlamentarii PDL care pleaca spre USL, iar primul semn ca Traian Basescu este pe cale sa accepte inevitabilului se gaseste in discutia avuta cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy. Dupa ce seful statului roman l-a felicitat pe oficialul european pentru obtinerea celui de-al doilea mandat, acesta a replicat timid, fara sa stie ca subiectul il afecteaza direct pe Traian Basescu. Continuarea in Romania Libera.

Mazare, de 1 Mai muncitoresc: Aduce negrese din Madagascar la festivitatile estivale. Braziliencele s-au scumpit. Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare a renuntat la folosirea de brazilience pentru deschiderea evenimentelor estivale pe care are de gand sa le patroneze in an electoral. Criza l-a ajuns la buzunar si pe edilul constantean care, dupa un sejur de Pasti petrecut in Madagascar, a avut timp sa constate ca localnicele de acolo sunt mai ieftine ca mana de munca decat cele aduse de peste Atlantic. Aflat la Curtea de Apel Bucuresti, unde instanta urmeaza sa il audieze in dosarul in care edilul este acuzat, alaturi de Cristi Borcea, de fapte de coruptie in legatura cu unele terenuri, Mazare si-a facut publicitate in fata camerelor, amintind de evenimentele pregatite pentru tineri de 1 Mai, anunta EVZ.

Mugur Mihaescu se bate cu Marian Vanghelie pentru primaria sectorului 5. Mugur Mihaescu, alias Garcea din Vacanta Mare, vrea sa se bata cu Marian Vanghelie pentru primaria sectorului 5. "Voi candida pentru primaria sectorului 5 ca independent. Am strans semnaturile, iar vineri imi depun candidatura", a declarat Mihaescu, pentru Gandul. Intre cei care vor sa incheie cariera lui Vanghelie de primar la 5 se numara Mihai Atanasoaiei, din partea PDL si Corin Romanescu, din partea UNPR, informeaza Gandul.

"Oprescu, fa-te ca lucrezi!". Ieri, inainte sa ploua niste "martieni", au inceput sa stropesca parcurile. Probabil, foarte curand, se vor lua si niste masuri pentru starpirea cainilor vagabonzi. Se apropie campania electorala si alegerile bat la usa. In acest gen de perioade, Primarul General da un randament maxim. Atunci, mai ales atunci, el rezolva probleme, sau ne da impresia ca o face. Altfel, de ani de zile Sorin Oprescu amana finalizarea investitiilor din Bucuresti dand vina pe altii. Integral in EVZ.

Razboi total intre Ponta si Anastase. Disputa a fost deschisa de Victor Ponta, care a criticat faptul ca PDL nu vrea sa returneze banii pensionarilor. "Ganditi-va ca am pierdut cinci luni. In luna noiembrie aceste Comisii (de Sanatate si de Munca, n.r.) prin votul majoritatii lor, au dorit sa rezolve problema si Anastase nu a vrut. Deci ce raspundere? Ce sa spun? Nici daca-i impusti nu e suficient", a spus Ponta. Intrebat daca ar putea exista o raspundere penala, Ponta a replicat: "Cate penale mai are Roberta Anastase? Ce sa facem? Celor 2,2 milioane de pensionari trebuie sa li se ceara scuze, sa li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenta si ticalosie. Pentru ca retrimiterea de doua ori la Comisie e mai mult decat incompetenta, e ticalosie", relateaza Adevarul.