Scrisoare deschisa Domnului Crin Antonescu, Presedintele PNL si candidat desemnat la Presedintia Romaniei. "Evenimentul zilei" pare sa fie un cotidian care va obsedeaza atat in aparitiile dumneavoastra televizate cat si in conferintele de presa sustinute la Parlament. Fara incetare faceti aluzii in legatura cu disparitia cotidianului nostru de pe piata, sau cu soarta ziaristilor. Chiar marti seara, cand Victor Ponta a anuntat componenta noului Guvern, nu v-ati putut stapani si ati recidivat. In calitate de presedinte al PNL si candidat desemnat la Presedintia Romaniei v-ati mirat ca "Evenimentul zilei" mai apare la chioscuri. In Constitutia Romaniei articolul 30 din Drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale prevede faptul ca "Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile". Aliniatul 4 din cadrul acestui articol mai prevede ca "nici o publicatie nu poate fi suprimata". Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cat isi va apara USL "dalmatienii"? Urmariri penale si incompatibilitati. Acesta este bagajul unora dintre cei care vor sa devina ministri in Guvernul Ponta. Dupa cum arata acum calculele parlamentare, cu mai bine de 40 de voturi peste minimul necesar aprobarii echipei si programului de guvernare, Cabinetul Ponta este ca si investit. O singura piedica mai poate exista: presedintele Traian Basescu. Dupa precedentul Norica Nicolai, seful statului are, teoretic, dreptul sa refuze numirea unui ministru. Un astfel de gest ar putea constitui insa declansatorul pentru implinirea unui alt vis al liderilor USL: o noua suspendare si, apoi, demiterea presedintelui Traian Basescu, scrie Romania Libera.

Iritare in USL: Voiculescu, un risc pentru Guvernul Ponta. Dan Voiculescu a reusit sa-i scoata din pepeni si pe aliatii liberali, nu numai pe social-democratul Victor Ponta. Liderul PNL, Crin Antonescu a avut de infruntat, la Comitetul National Executiv de ieri, reprosurile unor colegi care i-au cerut sa-l puna la punct pe Voiculescu si sa nu i se mai permita sa faca agenda de lucru a USL dupa capul sau. Iritarea liderilor liberali a fost provocata de anuntul lui Voiculescu la propria televiziune: Traian Basescu va pleca de la Cotroceni, fie demisionand, fie prin demitere. In ultimul caz, Voiculescu a fixat si teremenul in numele USL: 60 de zile pentru demiterea sefului statului, scrie EVZ.

Cazul Alistar: o frauda intelectuala. Pentru un om pus responsabil pe transparenta, Victor Alistar dovedeste o remarcabila lipsa de transparenta. Destule sprancene s-au ridicat la nominalizarea lui Victor Alistar pentru functia de ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenta si relatia cu societatea civila. Nu cunosc filiera politica sau personala prin care s-a ajuns la aceasta nominalizare. Dar pentru un om pus responsabil pe transparenta actiunilor guvernamentale, Victor Alistar dovedeste o remarcabila lipsa de transparenta in ceea ce priveste situatia sa juridica, relateaza Adevarul.

Va rog domnule Antonescu, lasati-ma sa mai fiu ziarist! Acum, cand diktatorul Basescu a ramas fara guvern si majoritate, iar Dan Voiculescu ii promite ca nu mai prinde Revelionul, sunt unul din numerosii ziaristi care asteapta sa vada ce va face Crin Antonescu dupa ce "a intarcat balaia". Mircea Marian. Poate va mai amintiti ce a spus presedintele PNL, in momentul in care acest ziar a scris despre aventurile sale imobiliare: "Spuneti si celor de la "Evenimentul zilei" ca, dupa ce se termina, dupa ce intarca balaia, cum se zice in popor, s-ar putea sa mai vrea sa mai fie ziaristi". Continuarea in EVZ.

Ponta imbratiseaza "tradatorii'' si "ofiterii acoperiti'' de la UNPR. Dupa doi ani in care s-au acuzat reciproc de tradare, Victor Ponta si Gabriel Oprea au semnat ieri un protocol pentru sustinerea guvernului USL si "de colaborare intre grupurile parlamentare ale PSD si UNPR", consfiintind revenirea traseistilor de la UNPR in curtea partidului din care au plecat in 2009. Ponta si-a motivat decizia prin necesitatea de a forma "o majoritate confortabila" pentru guvernul pe care il conduce, iar Oprea a vorbit, asa cum a facut-o inca de vinerea trecuta, despre nevoia de "a asigura stabilitatea guvernamentala", un imperativ care pare mai presus de loialitatile politice, informeaza Romania Libera.