Prima confruntare dintre Traian Basescu si Victor Ponta. Prima confruntare constitutionala dintre premier si seful statului va privi numele noului ministru al Educatiei, pe care Victor Ponta va trebui sa-l negocieze cu Traian Basescu. Demisia ministrului Ioan Mang, provocata de scandalul de plagiat, va pune la incercare mai repede decat era de asteptat relatia institutionala dintre seful statului si cel al Executivului. Victor Ponta, in calitate de prim-ministru, va trebui sa se consulte cu presedintele Traian Basescu in privinta numelui celui pe care il va propune pentru preluarea portofoliului Educatiei. Mai mult decat atat, seful Executivului va trebui sa obtina acordul presedintelui in privinta persoanei pe care o va desemna ca ministru. Presedintele are acoperire constitutionala pentru a pretinde premierului sa decida de comun acord nominalizarea unui ministru in cazul unei remanieri, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ionescu despre inlocuirea de la Garda de Mediu: Ponta e un magar cand anunta ca m-a demis, mi-am dat demisia acum opt zile. Fostul comisar general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, a denuntat "magaria" facuta marti de premierul Ponta, care a comunicat ca l-a eliberat din functie, democrat-liberalul spunand ca si-a depus demisia la Registratura Guvernului in urma cu opt zile, relateaza Mediafax. "Ponta este un magar! A facut astazi (miercuri, n.r.) o mare magarie cand a anuntat ca m-a demis. Nu m-a demis el azi, mi-am dat demisia in urma cu opt zile si am numar de inregistrare cu care pot sa demonstrez acest lucru. Sa-i fie rusine! O mare magarie a facut!", a declarat democrat-liberalul Silvian Ionescu, fostul comisar general al Garzii Nationale de Mediu. Ionescu a precizat ca si-a depus demisia la Registratura Guvernului si la Cabinetul ministrului Mediului, Rovana Plumb, anunta Romania Libera.

Viata si moartea lui Trita Fanita. "Adevarul" va spune povestea celui care a fost controversatul om de afaceri Trita Fanita. In fapt, e si o poveste a comunismului si a tranzitiei din Romania. In zilele calde de la inceputul lui Florar, cand Romania a ramas incremenita sub fumul gros al fleicilor asternute pe gratar, a trecut neobservata o stire. La 1 mai 2012 s-a stins Trita Fanita (83 de ani), personaj complex si deloc neglijabil din istoria recenta a Romaniei. Pentru ca moartea lui Trita Fanita nu este doar simpla disparitie a unui fost senator cu nume amuzant, este sfarsitul unei lumi si al unei tipologii. Tipologia celor imbogatiti in comunism si deveniti apoi marii baroni ai tranzitiei. Fiu de jandarm, originar dintr-un sat al judetului Olt, tanarul Trita Fanita urmeaza Scoala de Horticultura de la Baneasa pe post de liceu, dupa care este trecut in productie, la IAS Ciulnita, informeaza Adevarul.

Comunistii il vor pe Valentin Ceausescu presedinte! Urmasii lui Ceausescu vor sa-l aduca pe Valentin drept candidat la urmatoarele prezidentiale. Au si un motiv clar: "Dom'le, e cel mai cinstit roman!" S-au dus vremurile plenarelor de Comitetul Central! Insa comunistii n-au disparut inca. Se inmultesc, spun ei, de la an la an. Cat sa-i vezi drept candidati la urmatoarele alegeri. Se intalnesc in fostele momente - cheie ale comunismului: 1 Mai sau 23 august. Sunt cei care se lasa filmati de televiziuni la mormantul lui Nicolae Ceausescu, in fiecare an, pe 26 ianuarie. De Craciun, se posteaza la Cimitirul Ghencea Civil. Plang si nadajduiesc vremuri cum erau odata. Daniel Dediu, capul celor 800 de comunisti din Capitala si al celor 10.000 de simpatizanti inscrisi pe liste in toata tara, e prezent la orice comemorare. Ultima oara a dat strigare printre ai lui chiar de 1 Mai, cand au convocat plenara pe anul asta. A fost frumos, spune Dediu. S-au dezbatut lucruri de interes national, precum candidatul la prezidentiale. De acord au cazut fara dezbatere: ii vor scrie lui Valentin Ceausescu si-i vor propune sa se alature Uniunii Comunistilor din Romania, scrie EVZ.

Biserica, tarata in campania electorala. In campania electorala la Arad, scandalul a inceput intre PDL si USL. Motivul a fost implicarea bisericii in campanie, de catre PDL. Insa exista precedente. In urma cu patru ani, PSD, la Arad iesea in evidenta cu un afis de campanie electorala care reprezenta Cina cea de taina. In actuala campanie, fostul primar al Aradului din perioada 2000-2004, social-democratul Dorel Popa, lider al comunitatii neoprotestante, le-a adresat o scrisoare aradenilor prin care le cerea sa nu voteze Miscarea Crestin-Liberala (MCL), alianta din care face si PDL, pentru ca liderii ei ar fi anti-crestini. USL Arad, prin consilierul municipal Ionel Ciupe, acuza "fariseismul" de care dau dovada, din nou, liderii PDL Arad. Acestia au comandat in presa scrisa locala o pagina publicitara in care au inserat o fotografie ce-l infatiseaza pe Inaltpreasfintitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul ortodox al Aradului. Langa IPS Timotei Seviciu apar liderii PDL Arad: Nicolae Iotcu, Gheorghe Falca si Gheorghe Seculici. Fotografia este de data recenta, de la Paste, atunci cand si la Arad a ajuns Lumina Sfanta de la Ierusalim, anunta Romania Libera.