Candidatii fac promisiuni trasnite. Inghesuiala mare pentru alegerile locale in Bucuresti. Sunt, in total, 109 candidati pentru primariile celor sase sectoare si 18 pentru Primaria Capitalei. Cei care au in spate motorase de reclama si-au permis sa exagereze si sa "vanda" promisiuni de genul autostrazii suspendate a primarului Sorin Oprescu. Adrian Edu, candidatul Romilor Crestini la primaria sectorului 5, a promis ca va planta in statiile RATB pomi fructiferi! Pentru cartierul Ferentari, a pus pe hartie un alt plan: sa sadeasca pepeni pe maidane. "Pe mine nu ma intereseaza reabilitarea termica a blocurilor si infrastructura. Foamea este principala problema! Cat despre mine, daca o sa castig primaria, o sa-mi iau un BMW. Doamne ajuta!", s-a rugat pios Adrian Edu. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

De ce disputa de acum dintre Ponta si Basescu este un deja vu. Ce miza are Romania. Cat de stupida trebuie sa li se fi parut oficialilor de la Bruxelles disputa damboviteana dintre premier si presedinte, in legatura cu reprezentarea Romaniei la summitul de miercuri, in conditiile in care purtatorul de cuvant al Consiliului European a ajuns sa explice, ca la prosti, ca exista doar un scaun rezervat Romaniei in sala de sedinte, deci, clar, unul dintre cei doi trebuie sa stea acasa! De cateva zile, viata politica s-a redus la un razboi de cartier intre liderii USL si Traian Basescu pe tema reprezentarii externe a Romaniei. Integral in Romania Libera.

Uninominalul pentru linistea USL. Prin legea "uninominalului pur", aprobata ieri de noua majoritate parlamentara formata din PSD, PNL UNPR si grupul minoritatilor nationale, USL si-a asigurat conditiile pentru a obtine controlul absolut asupra mandatelor de parlamentari rezultate la alegerile din toamna. "Conform simularilor noastre (ale USL - n.r.), chiar si cu 45% din voturi, putem lua 60-65% din mandate", ne-a dezvaluit un lider PSD din culisele socotelilor facute de initiatorii legii, Victor Ponta si Crin Antonescu, relateaza EVZ.

Noua majoritate parlamentara ingroapa rezultatele referendumului din 2009. USL in opozitie: vrem 312 parlamentari. USL la putere: vrem peste 480 parlamentari. Au spus ca nu sunt de acord cu desfiintarea unei Camere a Parlamentului, dar ca sustin reducerea numarului de alesi de la 471 la 312. Au mai spus ca legislatia electorala nu poate fi modificata cu mai putin de un an inaintea alegerilor. Ieri insa, parlamentarii USL si liderii lor au votat altceva. Asa cum democrat-liberalii au renuntat sa mai sustina sistemul de vot majoritar pentru simplul motiv ca au picat vertiginos in sondaje, asa liderii USL au uitat cu desavarsire ce sustineau cand inca nu ajunsesera la putere, informeaza Romania Libera.

Care sunt efectele votului uninominal "pur". Legea privind introducerea uninominalului "pur", in care mandatele de senator si deputat vor fi atribuite candidatilor care obtin cel mai mare numar de voturi, a fost adoptata, ieri, de Camera Deputatilor, cu 180 de voturi pentru, 30 impotriva si 26 de abtineri. PSD, PNL si UNPR au fost in favoarea proiectului de lege, PDL s-a opus iar deputatii UDMR s-au abtinut, scrie Adevarul.