Lupta lui Ponta pentru banii dati de Ungureanu. Guvernul USL incearca sa recupereze sumele alocare primarilor de Guvernul PDL-UDMR. "Adevarul" a facut radiografia luptei politice din spatele finantarii administratiei locale. Alocarea banilor pentru administratia locala este un subiect permanent de disputa intre partidele politice. Sumele de bani sunt stabilite de Guvern, prin hotarare, iar premierii care s-au perindat pe la Palatul Victoria si-au favorizat propriul partid si aliatii politici, informeaza Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Atac dur al lui Ponta la adresa lui Flutur. Victor Ponta si-a lasat, la sfarsitul saptamanii, hainele de premier acasa si s-a "deghizat", pentru scurt timp, in Corneliu Vadim Tudor. Impreuna cu liderii PNL si PC, Crin Antonescu si Daniel Constantin, el a participat sambata, la Falticeni si Suceava, la doua mitinguri electorale, unde seful PSD s-a dezlantuit impotriva liderului PDL Suceava, Gheorghe Flutur, dar si a primarului Ion Lungu, informeaza EVZ.

Candidatii la Primaria Capitalei, putred de bogati. Vezi in ce le place sa-si bage banii. Oprescu are leafa de 2100 euro pe luna, in timp ce Prigoana face de 98.000 euro lunar, fiind de 45 de ori mai performant in "acumularea banilor". Nici unul din membrii familiei Becali n-a avut venituri in 2011. Omul lui DD, n-are casa, are masina si e dator "Ministerului Educatiei" din SUA, Anghel Iordanescu are bijuterii "inestimabile". Cel mai sarman candidat e Nicusor Dan, cu 7500 mp de teren la Predel. Sorin Oprescu nu-i doar un candidat "independent politic" (sub umbrela PSD-PNL-PC), ci si unul independent financiar. Integral in Romania Libera.

Oprescu "a controlat" inundatiile pe Facebook. O ploaie torentiala de 40 de minute a transformat , vineri seara, mai multe zone ale Bucurestiului in peisaje apocaliptice. Reprezentantii de la Apa Nova ii acuzau pe meteorologi ca nu i-au avertizat din timp. In replica, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au spus ca au respectat intocmai protocolul. Primarul General Sorin Oprescu n-a intervenit, avea situatia sub control, dar pe Facebook, scrie EVZ.

Premierul Pietei Universitatii. "Ma astept la demisia lui Traian Basescu, asa cum a fost cu Hosni Mubarak in Egipt. N-are cum sa mai scape prea mult, acum doar trage de timp. Asta e singura cale in democratii sau in semidictaturi, cand te confrunti cu proteste populare." Asta spunea Victor Ponta in luna ianuarie, entuziasmat ca nemultumirea unei bune parti a societatii fata de lipsa de moralitate si performanta a intregii clase politice se spargea numai in capul adversarilor. Astazi, liderul PSD are de ce sa le fie recunoscator celor ce au infruntat frigul pentru a-si exprima revolta fata de regimul portocaliu, scrie Romania Libera.

Andrei Marga, ironizat in Der Spiegel. Ispravile noului ministru de Externe de la Bucuresti nu au intarziat sa atraga atentia presei internationale. Numarul din 21 mai al revistei "Der Spiegel" ii dedica o notita intepatoare: "Andrei Marga, 65 de ani, ministrul roman al Afacerilor Externe in proaspatul guvern de centru-stanga, s-a pus deja in mai multe situatii penibile." Revista aminteste de episodul de la audieri, in care Marga l-a comparat pe Basescu cu Mussolini si pe cel imediat urmator, cand, la investire, seful statului a refuzat initial sa-i stranga mana lui Marga, dar in final, s-a razgandit, dupa ce i-a administrat ministrului un perdaf, relateaza EVZ.