Batalia pentru Sectorul 6: Independentul Florescu (28%) s-a apropiat de primarul Poteras (35%). Divergentele dintre Victor Ponta si Crin Antonescu privind insistenta liderului liberal de a-l impune candidat la Primaria sectorului 6 din partea USL pe Rares Manescu, prietenul sau de casa, mocnesc in continuare la nivel inalt. Mai mult, in filialele locale ale celor doua partide, candidatul liberal, care a cheluit deja peste 2 milioane de dolari pe publicitatea electorala, conform monitorizarilor specialistilor de media, nu se bucura de sustinere. Aripa social- democratului Adrian Mutu boicoteaza campania din interior. Practic, voluntarii PSD lipsesc de la evenimente in mod ostentativ, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

De ce nu s-a intalnit Victor Ponta cu premierul ungar Viktor Orban? Premierul Victor Ponta nu s-a mai intalnit cu omologul sau ungar, Viktor Orban, desi acum cateva zile Ponta a anuntat intalnirea in care ar fi urmat sa se discute subiectul inmormantarii controversatului poet Jozsef Nyiro. In schimb, Orban, aflat in Romania pentru o reuniune internationala, s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu. Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca va discuta cu prima ocazie cu omologul sau ungar, Viktor Orban, despre unele probleme aflate in litigiu intre Romania si Ungaria, iar Guvernul de la Bucuresti isi mentine pozitia impotriva inhumarii ramasitelor pamantesti ale scriitorului maghiar Nyiro Jozsef la Odorheiu Secuiesc, relateaza Adevarul.

Ponta nu vrea sa fie incurcat de FMI in campania electorala. PSD vrea sa devanseze alegerile parlamentare, din noiembrie in octombrie. PNL nu are nimic impotriva. Singurul lucru care le sta in cale este Constitutia Romaniei, dar, prin negocieri, Victor Ponta spera sa depaseasca acest impediment. Premierul si-a anuntat intentia de a obtine un consens pe devansarea alegerilor, motivand ca "e in interesul tuturor ca prin octombrie sa avem alegeri, pana sa vina zapada, iar noul guvern sa aiba timp sa-si adopte, in luna noiembrie, bugetul", relateaza EVZ.

Minciunile guvernului Ponta. Pretentiile actualului guvern ca va readuce bunastarea si buna guvernare in Romania nu sunt decat niste minciuni. Situatia economica a Europei si/sau a Romaniei este pe cale sa se inrautateasca si toate discutiile despre cresterea salariilor sunt, pur si simplu, nebunesti. De aceea veti auzi din ce in ce mai multe discutii despre cresterea taxelor si impozitelor. Citeste integral editorialul in Romania Libera.

Diplomatia dupa ureche a lui Marga. Diplomatia romaneasca s-a simtit, probabil, obligata sa se plieze pe deciziile luate de cancelariile occidentale saptamana aceasta prin care erau expulzati sefii misiunilor diplomatice siriene ca raspuns la masacrul de la Hula. Daca in SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Italia si Bulgaria anuntul a venit ca o concluzie ferma si ireversibila a principalilor decidenti in materia de politica externa, la Bucuresti seful diplomatiei romanesti a facut doar o propunere de expulzare a ambasadorului sirian, insa fara niciun fel de consultare prealabila cu Presedintia si ignorand o serie de aspecte sensibile din relatia bilaterala cu tara araba, scrie EVZ.

Iliescu: Trebuie sa se poata face devansarea alegerilor parlamentare. Constitutia e opera oamenilor. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, ca ar fi bine ca alegerile parlamentare sa fie organizate mai devreme, in luna octombrie, el apreciind ca acest lucru "trebuie sa se poata" din punct de vedere constitutional, potrivit Mediafax. Intrebat in legatura cu constitutionalitatea devansarii alegerilor parlamentare, Ion Iliescu a raspuns: "Nu stiu. Trebuie sa se poata. Constitutia este opera oamenilor si daca exista un consens general al partidelor este practic bine", informeaza Romania Libera.

Cristoiu contra Cristoiu: PDL salveaza Guvernul penal! Si astfel, incredibilul devine realitate! exclama Ditie, personajul principal al romanului satiric iscalit de cehul Bohumil Hrabal. "L-am servit pe Regele Angliei", ori de cate ori viata obisnuita o ia razna printr-o intamplare iesita din comun. Chelnerul pitic si capatanos din romanul faimosului satiric se refera la intamplari din realitatea Cehiei de dinainte si din vremea celui de-al doilea Razboi Mondial. Daca ar fi trait in Romania lui 2012, personajul ar fi exclamat la fel in fata vestii ca BNP al PDL a respins initiativa lui Cezar Preda de a depune o motiune de cenzura impotriva guvernului Ponta pentru afacerea Grajdan. Integral in EVZ.