Tendinte electorale: Facebook, izlaz si Regina de diamant. Dumnica am fost intr-o comuna din zona Giurgiu. Pe la pranz am asistat la un miting electoral. S-a desfasurat pe un izlaz trasat ca un teren de fotbal si marginit de doua tribune stinghere. A participat tot satul. In zona, lumea se strange cam la orice, chiar si cand vine Smurdul la cate un bolnav. Perimetrul era ingradit. La intrare primeai cate un pix, un balon, o bricheta si o esarfa. Apoi te asezai fara sa vrei la o coada unde se dadeau bonuri cu numere. Eu am prins 1214. Se spunea ca bonurile ar fi pentru o tombola unde s-ar putea castiga biciclete, masini de tuns iarba si chiar un scuter. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Devansarea alegerilor, greu de realizat. Propunerea premierului Victor Ponta de a organiza alegerile parlamentare in luna octombrie, si nu in noiembrie este greu de transpus in practica. Mandatul actualului Parlament este de patru ani de zile si expira pe 19 decembrie 2012, iar Constitutia prevede ca noul Legislativ se intruneste la cel mult 20 de zile de la alegere, care in mod normal ar fi programata la finalul lui noiembrie. Constitutia prevede un singur caz in care presedintele poate dizolva Parlamentul inainte de termen: daca Legislativul nu a acordat votul de incredere pentru formarea Guvernului in termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin doua solicitari de investitura, informeaza Adevarul.

Sponsorii il tin "in geam" pe Robu, candidatul cu inima in pioneze. Situatia candidatului USL de la Timisoara este unica in Romania. Nicolae Robu a fost operat pe cord deschis in urma cu cateva zile, a suferit o operatie cu 4 by-pass-uri, medicii ii interzic categoric sa se mai implice in campanie, dar cei care au pompat sute de mii de euro in cadidatura sa il obliga sa mearga pana la capat. Nicolae Robu este total inexistent in aceasta campanie, orice moment de stres ii poate fi fatal, dar continua sa zambeasca timisorenilor de pe toate afisele lipite prin oras. Candidatul "pus in geam" de catre cei din spatele sau a devenit o realitate in Romania. La minim 500.000 de euro este evaluata campania senatorului PNL Nicolae Robu, candidatul USL la Primaria Timisoarei. Continuarea in EVZ.

De ce, ma rog, lacustele PDL sunt mai bune decat lacustele USL? Sunt cateva subiecte importante despre care reprezentantii si sustinatorii PDL nu ar trebui sa faca acum nici un fel de comentariu. Spre exemplu, sa acuzi politizarea institutiilor publice facuta de USL cand guvernul din care ai facut parte este responsabil pentru una dintre cele mai nerusinate politizari ce au avut loc in Romania este chiar tupeu, relateaza Romania Libera.

Theodor Stolojan: Supraimpozitarea lui Ponta, populism de campanie. Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, sustine ca ,,vorbaria" premierului Victor Ponta privind politica fiscala demonstreaza "incompetenta", catalogand intentia premierului de a impozita suplimentar bugetarii drept "populism ieftin de campanie". "Vorbaria domnului Ponta despre ce intentioneaza sa faca in domeniul politicii fiscale nu mai conteneste. Nu este zi in care sa nu aflam noutati care se bat cap in cap, demonstrand incoerenta, lipsa de analiza economica si incompetenta", a spus Theodor Stolojan, care a amintit ca reforma sistemului de salarizare in sectorul de stat a fost facuta de Emil Boc, scrie EVZ.

Oprescu ar castiga alegerile cu 65% din voturi. Surpriza din sectorul 3. Sorin Oprescu se afla pe primul loc in optiunile de vot ale bucurestenilor pentru Primaria Capitalei. Potrivit ultimului sondaj de opinie realizat de CSCI, Oprescu ar castiga alegerile de duminica cu 65% din voturi. Pe pozitia a doua se claseaza candidatul PDL, Silviu Prigoana, informeaza Rtv.net. Silviu Prigoana este creditat cu 15% dintre optiunile de vot ale celor intervievati, fiind urmat de Nicusor Dan, cu 8%. 12% dintre cei chestionati ar vota un alt candidat, informeaza Romania Libera.