Doina Melinte, protejata de Viorel Hrebenciuc. Doina Melinte si-a schimbat tabara politica dupa doua decenii, ea abandonand PDL, partid al carui membru fondator era, in favoarea PSD. Pretul tradarii a fost unul pe masura, un post caldut de vicepresedinte la Agentia Nationala Anti-Doping, cu rang de subsecretar de stat, si, cel mai probabil, ingroparea scandalului legat de participarea ilegala a fiicei sale la sesiunea speciala de Bacalaureat rezervata olimpicilor. Trecerea sa in ograda PSD a fost orchestrata cu ajutorul concitadinului ei, Viorel Hrebenciuc, seful comitetului judetean al PCR Bacau din ultimii ani ai comunismului si eminenta cenusie a PSD-ului, dar si un apropiat al fostei atlete, chiar daca, ani buni, cei doi au fost, teoretic, adversari politici, scrie Adevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

De ce au mintit exit-poll-urile la alegerile de duminica. Romania din exit-poll-uri: Clujul condus de Marius Nicoara, Sorin Oprescu a castigat cu un procent de aproape 64%, si nu de 56, iar USL cu un vot politic de peste 60%, si nu cu unul sub 50%. Cum se explica aceste diferente? La ora 19, Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES) anunta ca Emil Boc a pierdut lupta pentru Primaria Clujului. In dreptul fostului premier exit-poll-ul a trecut procentul 36,9% si in dreptul contracandidatului sau, Marius Nicoara, a trecut 43,9 la suta. Rezultate oficiale ale Biroului Electoral Central (BEC) arata cu totul altfel: Boc, 40,61% si Marius Nicoara, 39,53%. Sociologii Vasile Dancu si Alin Teodorescu au explicat pentru RL care sunt cele mai intalnite cauze pentru diferentele mari intre cifrele date de sondajele de la urne si rezultatele oficiale, anunta Romania Libera.

Ei conduc Primariile din puscarie! Au fost acuzati de luare de mita, fraude, spalare de bani, falsuri. In Romania nu conteaza! Mladin si Ruse au fost alesi primari. La o aruncatura de bat de Capitala, in comuna Jilava, logica romanului-votant ia o turnura halucinanta! Majoritatea decide ca alesul sa fie un candidat aflat de sase luni in spatele gratiilor, acuzat de luare de mita, fals intelectual in forma participatiei improprii, instigare la infractiunea de spalare a banilor si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie. Toate acestea facute pe raza comunei unde oamenii il voteaza! Astfel, fostul primar Adrian Mladin, se vede ales din nou edil peste Jilava. Imediat dupa aflarea vestii, Mladin a facut o cerere de eliberare sub control judiciar, insa magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti i-au respins-o, ieri, tinandu-l dupa gratii, informeaza EVZ.

"Schema Grajdan", aplicata pentru salvarea lui Mang. Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a inlocuit membrii Consiliului de Etica, organism ce trebuie sa se pronunte daca senatorul PSD Ioan Mang este vinovat de plagiat. Ministrul interimar de la Educatie, sindicalistul Liviu Pop, a schimbat vinerea trecuta componenta Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), organismul care stabileste daca o lucrare este sau nu plagiat. Inlocuirea membrilor Consiliului de etica s-a facut cu numai o saptamana inainte ca senatorul PSD Ioan Mang sa fie audiat in cazul de plagiat de care este acuzat, astfel incat cele doua momente au fost asociate imediat in lumea academica. Dragos Ciuparu, fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), schimbat si el din functie de catre ministrul interimar, este convins ca deciziile lui Pop referitoare la Consiliul de etica au legatura cu plagiatul lui Mang: "Este evident ca asta s-a urmarit, tergiversarea chestiunii", scrie Adevarul.

Crin Antonescu: Nu-mi suna deloc bine formula presedintelui "doar o declaratie a Parlamentului". Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca nu-i suna deloc bine formula presedintelui "doar o declaratie a Parlamentului", aratand ca i se pare absurda afirmatia sefului statului. "Nu stiu ce va face presedintele, dar mie nu-mi suna deloc bine formula "doar o declaratie a Parlamentului". Sunt declaratii care au facut istorie, ale Parlamentelor, declaratia de independenta, declaratii care au schimbat lumea", a spus Antonescu, la Realitatea TV. El a aratat ca la Consiliul European se face politica, fiind un for politic si nu un tribunal. "Declaratia de azi a Parlamentului este o expresie de vointa politica si cine doreste tine cont de ea, cine nu, nu. Dar a spune ca este doar o declaratie si nu o hotarare imi pare chiar absurd, in lectura democratica", a mentionat liderul PNL, anunta Romania Libera.