Uluitor: Ponta ii taie benzina la avion lui Basescu. Premierul Ponta l-a amenintat pe presedintele Basescu ca va folosi toate metodele si ca il va bloca in tara cu orice pret si nu-l va lasa sa plece in locul sau la Bruxelles, la Consiliul European. Victor Ponta a amenintat ca nu se va da in laturi si va utiliza metode din "Stan si Bran" pentru a transa disputa intaietatii la Bruxelles. "Romania TV" a dezvaluit marti seara ce masuri strategice va lua premierul pentru a-l tine pe seful statului cu forta in Romania si a-l impiedica sa ajunga la Consiliul European. La ultima intalnire intre patru ochi de la Cotroceni, Ponta l-a avertizat pe seful statului ca are la indemana trei masuri infailibile: 1. Nu-i va semna ordinul de deplasare. Este vorba de o formalitate prin care un departament de la Palatul Victoria avizeaza orice deplasare in strainatate a unui demnitar roman. 2. Nu-i va da aprobare de zbor. Ponta l-a amenintat pe Basescu ca va cere autoritatii aeronautice sa nu aprobe desprinderea de la sol a aeronavei prezidentiale, scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Antonescu: Protocolul USL nu poate fi rupt nici la Vrancea, nici la Galati, nici la Maramures. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca protocolul USL nu se poate rupe nici la Vrancea, nici la Severin, nici la Galati, nici la Maramures, pentru ca este semnat la nivel national, iar organizatiile judetene "sunt tinute sa-l respecte". "Nici la Vrancea, nici la Severin, nici la Galati, nici la Maramures nu se poate rupe protocolul USL. Nu exista decat un protocol USL cu valoare juridica si el este incheiat la nivel national. Judetele, organizatiile judetene, sunt tinute prin propriile prevederi statutare ale partidelor care compun USL si, prin acest document, sunt tinute sa-l respecte", a spus liderul liberal. El a mai afirmat ca acest protocol de colaborare nu se poate rupe unilateral sau in anumite judete. Despre tensiuni care ar exista intre PNL si PSD la Vrancea, Antonescu a aratat ca sunt niste probleme reale in judet. "Le-am discutat si pe acestea si cu implicarea conducerilor centrale ale partidelor, vor fi rezolvate, dar cei de la Vrancea sunt conditionati sa convietuieasca in USL atata vreme cat in Romania va exista USL. Desigur, nu este o eternitate. Ii consolez eu", a mai precizat Crin Antonescu, anunta Romania Libera.

Oamenii lui Ponta strang randurile in jurul sau. In scandalul "Plagiatul", cei din tabara premierului Victor Ponta il apara, considerandu-l victimia unui atac politic. Mai mult, actualul ministru al Educatiei promite razbunare. Plagiatul lui Victor Ponta a nascut reactii in special in tabara partidului pe care il conduce, PSD. Colegii de partid acuza ca fapta acestuia a fost data in vileag cu scopuri politice. In celelalte partide, politicienii nu vor sa intervina in acest subiect, iar societatea academica asteapta sentinta expertilor. Profesorul si mentorul lui Victor Ponta, fostul premier Adrian Nastase, a reactionat, in scandalul "Plagiatul" pe blogul sau. Romania a fost condusa in ultimii opt ani prin santaj, dosare si tot felul de mizerii de acest gen. Stiu foarte bine acest lucru pentru ca sunt una dintre tintele predilecte ale acestor metode securiste. Si vad ca cedarea puterii, chiar si in urma unui vot popular, se face foarte, foarte greu. De altfel, ma asteptam la acest lucru, informeaza Adevarul.

Robert Negoita a depus juramantul! "Nu trebuie decat sa ude florile si castiga si peste patru ani". Fete tinere si aplaudaci care se laudau ca sunt prieteni cu noul edil al sectorului 3. Robert Negoita a depus juramantul! Zapuseala mare, ieri, pe strada Parfumului din Capitala. E ora 12.00 fix, iar edilul nou ales peste sectorul 3, Robert Negoita, trebuie sa depuna juramantul. Primaria s-a umplut de barbati imbracati la costum, fete tinere cu fuste scurte si machiate, dar si de persoane care se intreceau in aplauze. "Bravo, domnule primar-presedinte" sau "bravo, domnule primar, viitor general", au fost cateva din aclamatiile celor prezenti in hol atunci cand Robert Negoita a aparut. Aplauzele au continuat si in sala de consiliu, care s-a umplut pana la refuz. "Ai vazut, e pe cai mari", "Sa vedem ce face", dialogau doi barbati costumati si care aplaudau frenetic, cu gandul la excursiile oferite de edil in campania electorala, scrie EVZ.

Miza razboiului din PDL Constanta. Liderii democrat-liberali se suspenda, se exclud si isi cer unul altuia demisia. Miza conflictului este un posibil scaun de viitor deputat. PDL Constanta a trait, luni spre marti, o adevarata noapte a cutitelor lungi. Presedintele Organizatiei Judetene PDL Constanta, Christian Gigi Chiru, a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca Biroul Permanent Judetean, intrunit cu cateva ore mai devreme, departe de ochii presei, a luat cateva hotarari importante. Prima se referea la sustinerea sa in functie. 24 de membri din 36, care au participat la BPJ, au fost de acord. Noaptea cutitelor lungi din PDL era insa abia la inceput. BPJ a mai aprobat demiterea din functie a presedintelui Organizatiei Municipale Constanta a PDL, Maria Stavrositu, dizolvarea acestei organizatii, excluderea presedintelui Organizatiei de Tineret a PDL, Mihai Petre, si a membrului BPJ OTPDL Dorin Opreanu. S-a desemnat prin vot si un presedinte interimar pentru Organizatia Municipala, in persoana deputatului Constantin Chirila. BPJ a mai hotarat sa activeze in perioada urmatoare pentru sustinerea candidatului Zanfir Iorgus la functia de primar al municipiului Mangalia si, in unanimitate de voturi, sa il sustina pe domnul Vasile Blaga pentru functia de presedinte al PDL, anunta Romania Libera.