Obsesia lui Antonescu pentru Basescu e mai presus de lege. Crin Antonescu este realmente obsedat de suspendarea lui Basescu. Nu se mai impiedica de lege. Tot mai nerabdator sa preia fotoliul de la Cotroceni, presedintele PNL s-a lansat ieri intr-un atac public furibund, in care l-a amenintat pe seful statului ca, daca va refuza investirea lui Puiu Hasotti in functia de ministru al Culturii, USL va initia luni procedurile de suspendare a acestuia. In cele din urma, Traian Basescu a acceptat numirea lui Hasotti. Prin interventia sa, Antonescu a aruncat practic la cos o decizie a Curtii Constitutionale (98/ 7 februarie 2008), care da dreptul presedintelui sa refuze o singura data, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru, relateaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

De ce a durat asa mult ''hartuirea" lui Nastase. La scurt timp dupa tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, colegii acestuia de partid s-au repezit sa aprecieze ca gestul este, indubitabil, determinat de ''hartuirea" si ''umilintele" la care ex-premierul ar fi fost supus in anii ''interminabili" de proces. Nici unul dintre vorbitori nu a explicat insa de ce a stat atata in instanta dosarul ''Trofeul Calitatii". "S-a rupt firul. A rezistat 8 ani de zile la o tracasare permanenta, dar s-a rupt firul", a aratat in direct la tv, la ceas de noapte, ex-presedintele Ion Iliescu. ''Hartuirea sapte ani de zile, toti suntem oameni, cedam in timp, sigur nu pana acolo...", a comentat, joi dimineata, si liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu. Continuarea in Romania Libera.

Adrian Nastase, inotator intr-un ocean de ura. Ieri am scris un comentariu legat de suferinta lui Adrian Nastase. Cateva randuri, pe care le-am dorit a fi mai mult o confesiune decat un editorial, scrise dintr-o suflare, fara corectura. Am scris cum am simtit. A atras multe vizualizari, dar am retrait un sentiment pe care-l credeam uitat. Am simtit cum ma afundam intr-un ocean de ura. O ura care ne macina ca un blestem de aproape doua decenii, care nu ne lasa sa ne spunem pasurile altfel decat prin injuraturi scrasnite, in care suferintele de zi cu zi devin bolovani pe care-i aruncam in obrazul vecinului, scrie EVZ.

Presedintia: Guvernul adopta o pozitie gresita daca se considera in conflict cu presedintele. Traian Basescu considera ca Guvernul adopta o pozitie gresita daca se considera in conflict cu presedintele, declara Bogdan Oprea, care mai arata ca presedintele nu intelege de ce timpul alocat sedintelor de guvern este pierdut pentru a discuta teme politice, in loc sa fie folosit pentru guvernare, informeaza Adevarul.

Cristoiu contra Cristoiu: Victor Ponta a inventat plagiatul care sare-n ochi! Marti seara, in debutul emisiunii Ultimul cuvant, de pe B1 TV, mi-au cazut privirile pe cele doua texte - originalul si plagiatul - a caror alaturare dovedea ciordeala. Surpriza pe care am manifestat-o, observata de telespectatori, nu era mimata. Pur si simplu eram stupefiat de maniera otova in care lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta preluase halci intregi din alte lucrari. Cand revista britanica Nature, intarita de cotidianul Frannkfurter Allgemeine Zeitung, a scris ca junele nostru premier a plagiat in lucrarea sa de doctorat, n-am avut nicio indoiala ca asa era. Integral in EVZ.