Ion Cristoiu: ''Ponta e o papusa pusa de sistem pentru a pune capat ofensivei din justitie''. Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, aseara, la emisiunea "Ultimul Cuvant" difuzata de B1TV, evolutia cazurilor de coruptie de cand USL a preluat mandatul. Potrivit lui Cristoiu, desi USL-ul a preluat puterea, membrii de partid cu dosare continua sa fie condamnati. ''Victor Ponta este o papusa pusa de sistem pentru a pune capat ofensivei din justitie'', a declarat Ion Cristoiu, observand ca primul ministru nu este responsabil pentru activitatea febrila a USL-ului din ultima perioada, in scopul preluarii puterii, informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum se da o lovitura de stat cu Ponta&Co. Astazi, tot mai multi analisti vorbesc de "dictatura parlamentara" sau chiar de "hitlerism parlamentar", dar trec cu vedere o trasatura esentiala a actualului proces de instaurare a unui regim autoritar: utilizarea institutiilor neutre din punct de vedere politic in interesul Puterii pentru a schimba ordinea constitutionala in Romania. Azi ne-am dori ca anul trecut sa ne fi inselat. Orb sa fii sa nu vezi caracterul sistematic cu care puterea USL preia in forta si cu o viteza nemaiintalnita controlul asupra tuturor institutiilor, activitatilor si practicilor din societatea romaneasca, intr-un asalt fara precedent asupra valorilor liberale si societatii deschise, relateaza Romania Libera.

Cine e stapan pe legile Romaniei? Guvernul a decis sa preia Monitorul Oficial de la Camera Deputatilor, pentru a controla momentul aparitiei unor acte normative. Monitorul Oficial trece din subordinea Camerei Deputatilor sub autoritatea Guvernului, a decis Executivul, printr-o ordonanta de urgenta. Ordonanta de urgenta de modificare a Legii de organizare a Monitorului Oficial al Romaniei prevede ca Regia Autonoma Monitorul Oficial sa ''se reorganizeze ca regie autonoma persoana juridica ce desfasoara activitate de interes public national si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara sub autoritatea Guvernului Romaniei, exercitata prin Secretariatul General al Guvernului", informeaza Adevarul.

CTP: Ponta s-a asigurat ca va primi un verdict favorabil in cazul plagiatului. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, aseara, ca premierul Victor Ponta a spus ca va demisiona daca se va dovedi ca a plagiat doar fiindca si-a asigurat un verdict favorabil. "Faptul ca Ponta a declarat pentru El Pais ca isi va demisia daca se dovedeste plagiatul este pentru mine un indiciu clar ca Ponta s-a asigurat de un verdict intelept din partea Comisiei de Etica", a spus CTP, la emisiunea "Sub semnul intrebarii" difuzata de B1 TV, scrie EVZ.

Cat il va costa pe Ponta fotografia de grup de la Bruxelles. In lupta dintre presedinte si premier privind reprezentarea la Consiliul European de vara, premierul Ponta pare sa fi iesit victorios de vreme ce se afla la Bruxelles si conduce delegatia Romaniei la acest summit important pentru viitorul Europei. Cu toate acestea, faptul ca plecarea lui Ponta la Bruxelles s-a facut cu pretul ignorarii Constitutiei este posibil sa-l coste pe liderul PSD in plan intern mai mult decat a castigat in plan extern. Atacurile concertate asupra Curtii Constitutionale au completat seria de masuri controversate care ii contureaza actualului Guvern un profil de regim discretionar. Integral in Romania Libera.