Vasile Blaga, confortabil la butoanele PDL. Presedintele PDL, Vasile Blaga, si-a asigurat, la alegerile de sambata, o majoritate confortabila in noua conducere a partidului. Din componenta acesteia fac parte noua presedinti de filiale judetene, unele cu rezultate bune la alegerile locale, altele cu mai putin succes, dar care se numara, toate, printre primele care siau exprimat sustinerea pentru Blaga in fruntea PDL. Astfel, dintre cei care obtinut rezultate bune au intrat in conducere, ca primvicepresedinti Mihai Stanisoara (Mehedinti) si Dorin Florea (Targu Mures), iar ca vicepresedinti George Scripcaru (Bra sov), Mircea Hava (Alba), Florin Popescu (Dambovita), scrie EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

PDL a intrat in zodia ''Buldogului''. PDL si-a ales sambata, in cadrul Conventiei Extraordinare, noii lideri cu care va intra in batalia pentru alegerile parlamentare. Alegerile pentru fotoliul de presedinte al PDL s-au desfasurat fara tensiuni, sambata, la Palatul Parlamentului. Vasile Blaga, singurul care a ravnit la aceasta functie, a obtinut o victorie categorica, primind 1.197 de voturi ''pentru" si doar 28 ''impotriva". ''Ca presedinte de partid imi doresc un partid muncitor, disciplinat, condus de un Birou Permanent lucrativ, in care toti colegii sa stie clar cu ce se ocupa, si vor sti", a declarat Blaga, la incheierea lucrarilor Conventiei Extraordinare. Noul lider al PDL, poreclit ''buldogul", si-a stabilit ca prioritate imediata un scor cat mai bun la alegerile parlamentare din toamna, informeaza Adevarul.

Sebastian Lazaroiu: Principele, de la crestere la cadere. Diferenta intre liderul slab si liderul puternic se vede mai ales atunci cand acestia sunt in gratiile poporului. Cand oamenii au incredere in liderul puternic, acesta isi va folosi puterea pentru a infaptui reforme. Reformele inseamna durere si rezistenta la schimbare. Inseamna atacuri din partea sistemului si oponentilor. Dar liderul puternic se tine tare. Stie ca are masele de partea lui. Stie insa si ca, la un moment dat, va pierde sprijinul lor. Se va eroda, va obosi, va fi incoltit. Integral in EVZ.

Gafele delegatiei Romaniei la Bruxelles. Premierul tarii si-a luat singur dreptul de a reprezenta interesele nationale, ignorand decizia Curtii Constitutionale care reconfirma acest drept sefului statului. Acesta a fost tonul majoritatii relatarilor din presa internationala referitoare la ''telenovela rumana", asa cum stiau jurnalistii spanioli, despre scandalul delegatiilor Romaniei la acest summit. Prima gafa a fost transferul conflictului politic intern la Bruxelles, preluat de grupurile politice europene si liderii lor. Integral in Adevarul.