Ion Cristoiu: La vederea Constitutiei, Crin Antonescu face o noua criza. Daca ar fi sa-i credem pe angajatii din Romania de azi, lunea e cea mai nesuferita zi a saptaminii. Weekendul s-a incheiat si urmatorul se anunta a veni doar peste patru zile. Mult mai grav, lunea trebuie sa te intorci la munca, si patronul sau seful, convins ca te-ai odihnit in cele doua zile si ceva de weekend, te pune la treaba. Ieri, luni, 2 iulie 2012, copresedintele USL, Crin Antonescu, a avut doua iesiri publice. Daca ne gandim ca tocmai intr-o astfel de zi nesuferita, liderul PNL s-a vazut obligat sa se trezeasca si sa atinga efortul cumplit cerut de doua iesiri publice, intelegem de ce interventiile fostului viitor presedinte al Romaniei au stat sub semnul crizei care-l defineste si care i-a adus alintul de Crizel Antonescu. Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cine plange democratia, plange la mormant strain. Monica Macovei striga "Oameni, treziti-va! Suntem in plina lovitura de stat!", Raluca Turcan acuza ca liderii USL "au lansat un adevarat linsaj politic impotriva institutiilor statului", Curtea Constitutionala se plange la Comisia Europeana pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) cu privire la ceea ce numeste a fi "atacurile fara precedent la adresa Curtii Constitutionale si a judecatorilor sai", Stolojan trimite o scrisoare eurodeputatilor despre derapajele Guvernului USL de la democratie, relateaza Bursa.ro

Elena Udrea: Mai simplu este ca Antonescu sa mearga la Cotroceni inaintea lui Basescu si sa ii ocupe scaunul. Deputatul PDL Elena Udrea a postat aseara pe contul de Facebook, intrebandu-se "de ce ce toata mascarada din Parlament" atata timp cat Ponta si Antonescu nici macar nu mai mimeaza respectarea Constitutiei. "In conditiile in care USL, Ponta si Antonescu nici macar nu mai mimeaza respectarea Constitutiei, a legilor, a statului de drept, a institutiilor democratice, a opiniilor societatii civile si a semnalelor trase de toate cancelariile occidentale, nu inteleg de ce toata mascarada din Parlament!", intreaba Elena Udrea. Continuarea in EVZ.

Lovitura de stat? USL demareaza procedurile pentru propria sinucidere politica. Antonescu nu mai are rabdare. Vrea sa se instaleze cu orice pret la Cotroceni, cat mai repede- in cateva zile, in cateva ore!- chiar si cu riscul pierderii propriului electorat. De ce graba aratata acum pentru suspendarea lui Basescu s-ar putea intoarce ca un bumerang impotriva USL? Miscarile politice facute de alianta de la putere arata ca obiectivul principal si imediat al acesteia este suspendarea presedintelui. Nu respectarea promisiunilor electorale, nu gasirea unor masuri de relansare economica a Romaniei. Pur si simplu, eliminarea lui Basescu de pe scena politica romaneasca, relateaza Romania Libera.

Ecaterina Andronescu vrea sa modifice Bac-ul. Noul ministru al Educatiei intentioneaza sa introduca examenul diferentiat mai devreme decat era prevazut in lege. Ecaterina Andronescu a preluat luni cel de-a treilea mandat al sau la Ministerul Educatiei. Primul lucru pe care si l-a pus in gand este sa schimbe modalitatea de organizare a examenului de Bacalaureat. Propunerea se afla deja in Senat. Daca se aproba, candidatii din 2013 vor sustine acest examen cu probe diferentiate, in functie de profil si filiera. In forma ei actuala, Legea educatiei nationale prevede introducerea Bac-ului diferentiat din 2016, anunta Adevarul.

Zgonea si Hrebenciuc neaga ca USL planuieste suspendarea presedintelui. Noul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti seara, ca nu exista o discutie privind initierea suspendarii sefului statului, iar deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a spus ca actiunea nu este in planurile sale, adaugand ca este ultimul care se gandeste "la lucrurile astea". Intrebat, dupa alegerea sa in fruntea Camerei Deputatilor, daca se va initia procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, Valeriu Zgonea a raspuns: "Nu exista aceasta discutie", scrie Adevarul.