Vasile Blaga: Suspendarea presedintelui, "act de banditism politic". Colegiul Director National al PDL se va reuni luni la ora 11:00 pentru a lua masurile care se impun, a declarat presedintele partidului, Vasile Blaga, care a mai precizat ca PDL "este alaturi de presedintele Traian Basescu clar si fara comentarii". Presedintele PDL a facut un apel "solemn" adresat UDMR, UNPR si grupului minoritatilor "sa se trezeasca" si sa nu participe la "acte de banditism politic", informeaza EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cristian Preda: Antonescu intimideaza CCR, sa clarifice daca vrea sa ignore Constitutia. Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda considera ca liderul PNL Crin Antonescu incearca sa intimideze CCR prin precizarea ca, pe suspendare, i se va Curtii sa dea un aviz in 24 de ore si ii cere liberalului sa spuna daca USL are intentia de a incalca Legea fundamentala, potrivit realitatea.net. "Crin Antonescu a sustinut azi ca plenul Parlamentului, chemat sa asculte joi cererea de suspendare a Presedintelui, va cere Curtii Constitutionale un aviz in "circa 24 de ore". Seful USL nesocoteste faptul ca Parlamentul nu poate da un termen CCR. Ceea ce face Antonescu se numeste intimidare", sustine Preda. Continuarea in Romania Libera.

Trei luni cu Antonescu presedinte. Ce inseamna? In cazul in care Presedintele Traian Basescu va fi suspendat din functie, atunci numarul doi din stat, Presedintele Senatului, Crin Antonescu va deveni presedinte interimar. Conform Constitutiei, el poate ocupa aceasta functie timp de trei luni, dupa care trebuie sa se organizeze alegeri. Din aceasta postura, Crin Antonescu nu va avea aceleasi atributii cu cele ale unui sef de stat ales in urma unui proces electoral, dar le va mentine pe cele mai importante. Integral in EVZ.

Tehnologia loviturii de stat. Evenimentele petrecute in Parlament in ultimele doua zile au aerul unei lovituri de stat ''de catifea, pregatita minutios prin concertarea actiunilor intre Guvern si majoritatea parlamentara, astfel incat sa ofere o aparenta de legalitate. Analiza pasilor efectuati de catre Guvern si de majoritatea parlamentara ne permit acum sa deslusim mecanismele prin care o serie de institutii ale statului au fost puse in imposibilitate de a actiona, astfel incat scopul politic prioritar, inlaturarea presedintelui tarii, sa poata fi atins fara riscul de a fi impiedicat de alte proceduri legale. Integral in Adevarul.

Romania, pe mana hotilor si prostilor. Acum si "2 in 1". Este o intrebare pe care, sunt convins, si-o pun multi care asista perplecsi la lichidarea statului de drept, la transformarea lui intr-un stat de... "Drepti!". (sintagma plagiata - n.a.). De ieri, Curtea Constitutionala(CCR) a fost dezarmata. Intreaga operatiune s-a derulat sub lozinca perfida "nimeni nu se atinge de judecatorii Curtii Constitutionale". Nimeni nu se atinge "pe persoana fizica", vorba lui Marian Vanghelie, relateaza EVZ.

Logica unui puci acceptat de toate partile. De ce ramane Romania tacuta? Transformarea parlamentului intr-o intreprindere care isi foloseste prerogativele doar pentru a aduna toata puterea in mainile cuplului Antonescu&Ponta nu ingrijoreaza celelalte puteri ale statului, nu alarmeaza fragila societate civila si nu-i deranjeaza pe romani. Puciul este o traditie acceptata in liniste, uneori cu frica, alteori pur si simplu cu nepasare, noteaza Romania Libera.