Politic Show: Ungureanu, despre o posibila candidatura la presedintie: Daca va fi nevoie, da; Basescu a luat startul in campania pentru referendum; Cum este caracterul lui Victor Ponta?
Ungureanu, despre o posibila candidatura la presedintie: Daca va fi nevoie, da. Traian Ungureanu a spus, la miting, ca printre cei de pe scena se afla viitorul presedinte al tarii, participantii scandand "MRU", iar la final, intrebat de ziaristi daca el este cel la care s-a referit europarlamentarul, fostul premier a raspuns: "Eram multi acolo, nu? Cineva trebuie sa fie", potrivit Mediafax. In timpul mitingului, Traian Ungureanu a spus ca printre cei care se afla pe scena este si viitorul presedinte al tarii. La final, intrebat de ziaristi daca el este cel la care s-a referit europarlamentarul Traian Ungureanu, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a raspuns: "Eram multi acolo, nu? Cineva trebuie sa fie", informeaza Romania Libera.
Jos Basescu! Dar opriti atacul impotriva democratiei. Nu am regrete pentru Traian Basescu. Nu-mi place de Vasile Blaga. Roberta Anastase trebuia sa fi plecat de mult din scaunul prea inalt pe care o cocotase partidul. Nu despre ei este vorba, ci despre lovitura constitutionala pe care guvernul si majoritatea parlamentara o dau in aceste zile. Despre intoarcerea Romaniei in zilele fara speranta de la sfarsitul lui iunie 1990. Cu o presa in genunchi, cu un Parlament in care FSN controla peste trei sferturi din voturi, intr-o totala izolare internationala. Citeste continuarea editorialului in EVZ.
Cum este caracterul lui Victor Ponta? Prim-ministrul Victor Ponta a insistat astazi in a sustine o minciuna sfruntata intr-un caz limpede ca lumina zilei. Mai grav este ca incearca sa mascheze situatia delicata in care se afla, lansand un atac nepotrivit impotriva jurnalistilor care au scris despre asta. Modificarile din CV-ul prim-ministrului Victor Ponta, legate de un ''master" facut la universitatea Catania, au fost un subiect prezent in discursul lui Traian Basescu, de astazi, din Parlament. Informatia a fost publicata ieri de adevarul.ro si astazi de ''Adevarul". Pe adevarul.ro, orice cititor poate vedea documente care dovedesc negru pe alb ca Ponta si-a trecut in CV un master care nu exista. Continuarea in Adevarul.
Presedintele, din nou la judecata parlamentului. Marile puteri sar in apararea lui Basescu. Parlamentul voteaza astazi pentru suspendarea presedintelui, marcand una dintre cele mai importante crize politice care au avut loc in Romania dupa 1990. Pe plan intern, victimizarea presedintelui, schimbarea fortata a cadrului legal pentru suspendare si urgenta sub care se produc lucrurile ar putea duce la reinventarea lui Traian Basescu si cresterea numarului de sustinatori ai sai. In plan extern s-ar putea spune ca presedintele este sprijinit de marile puteri europene in razboiul sau cu Parlamentul. In acelasi timp, de la Bruxelles vin avertismente serioase referitoare la sanctiunile care ar putea fi date Romaniei din cauza crizei generate de USL, relateaza Romania Libera.
Legi cu dedicatie pentru debarcarea lui Basescu. In paralel cu actiunile brutale din Parlament ale majoritatii USL, Guvernul a intreprins un intens proces de modificari legislative, menit a usura demiterea presedintelui Romaniei. Doua au fost legile pe care Guvernul le-a modificat prin procedura de urgenta, astfel incat sa inlature orice piedica din calea debarcarii presedintelui Traian Basescu: cea a functionarii Curtii de Conturi si cea a Referendumului. Primul act s-a consumat miercuri dimineata. Dupa primele reactii de nervozitate ale cancelariilor occidentale fata de evenimentele politice din Romania, inaintea sedintei de guvern, premierul Victor Ponta a dat asigurari ferme ca Guvernul pe care il conduce nu va intreprinde niciun act prin care sa fie afectata activitatea si independenta Curtii Constitutionale, scrie Adevarul.

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul