Cum a comentat CTP declaratiile Angelei Merkel privind incalcarea statului de drept in Romania. Cuvantul cancelarului german, Angela Merkel nu trebuie sa fie ignorat, a declarat Cristian Tudor Popescu, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV. Jurnalistul a mai criticat si reactia premierului Victor Ponta la declaratiile de luni ale Angelei Merkel, catalogand-o drept "politicianista, populista si agresiva". "Ceea ce vedem scris pe ecran, "Ponta: Nu Merkel va vota", este o declaratie politicianista, populista si agresiva a domnului Ponta prin care incearca sa mai castige ceva capital politic din cat o fi pierdut in ultima vreme. Nu poti sa te referi la modul acesta la cancelarul german..." Integral in EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Liderul socialistilor din Bundestag, Frank-Walter Steinmeier, isi exprima ingrijorarea fata de evolutiile din Romania.

Frank-Walter Steinmeier, liderul SPD (socialistii germani) din Bundestag, a facut luni apel la toti actorii politici din Romania sa nu incalce principiile democratice, scrie focus.de, citand dpa. Starea culturii politice este alarmanta, a declarat Frank-Walter Steinmeier, fost ministru german de externe, intr-o declaratie referitoare la ultimele evolutii din Romania. Indiferent cui ii apartine cea mai mare parte din vina, este inacceptabil ca in decurs de cateva zile sa ingradesti atributiile Curtii Constitutionale, a mai spus liderul SPD. Integral in Adevarul.

Ce doctori ar fi iesit din Mozaceanu si Giubega! Cu pleoscaiala dezgustatoare a unui ou stricat, strivit de caldaramul incins, a picat inca un scandal la bac. Surpriza: promovarea e inca si mai proasta decat anul trecut! Care fusese cea mai proasta din istorie. "Nu exclud desfiintarea unor licee", a anuntat grav ministra Andronescu. Dintre cele care nu au avut nici un elev promovat. "Vom face o analiza ca sa vedem daca nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar parea inadmisibil". Asta este halul in care a ajuns invatamantul romanesc: e inadmisibil ca un liceu sa aiba 0% promovare la bac, dar numai daca se petrece doi ani consecutiv, relateaza EVZ.

Boc: Daca CC respecta aceeasi linie de jurisprudenta, maine trebuie sa dea castig de cauza PDL-ului. Fostul premier Emil Boc considera ca, daca Curtea Constitutionala va respecta aceeasi abordare pe care a avut-o luni in elaborarea deciziilor privind suspendarea presedintelui si revocarea din functie a celor doi presedinti de Camera, atunci marti CC ar trebui sa dea castig de cauza PDL-ului in ceea ce priveste modificarea Legii referendumului de catre USL. "Curtea, daca ramane consecventa cu decizia de astazi, practic ar trebui sa dea castig de cauza PDL-ului cu Legea referendumului maine si sa ramane valabila teza PDL-ului prin care au fost criticate niste schimbari ale regulilor jocului in timpul jocului si implicit schimbarea Avocatului Poporului", a declarat fostul premier la Realitatea TV. Continuara in Adevarul.