A inceput lupta intereselor in Primaria Capitalei. S-au impartit comisiile de specialitate in Consiliul General. Unii nu au primit ce isi doreau. Ana-Maria Popescu, consilier PP-DD, nu era multumita ,la prima sedinta a Cpnsilului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), desi a fost aleasa in doua comisii de specialitate: pentru relatii cu Uniunea Europeana si de patrimoniu. Aceasta voia sa faca parte din comisia de Protectie a Consumatorilor. Motivul, invocat pe holurile Municipalitatii, pare cel putin halucinant: "Am un coafor. (...) Vroiam in Comisia de Protectie a Consumatorilor pentru ca am tot timpul control acolo". Gratiela Draghici, consilier general PSD, abia a luat cuvantul in mandatul trecut, in cadrul sedintelor, si nu sta de vorba cu cetatenii. Iar atunci cand ia cuvantul, ramane in memoria CGMB-ului. In ultima sedinta a fostului Consiliu, a cerut o evidenta cu oamenii "zombie", scrie EVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Antonescu: Basescu, la Revolutie, se afla in birou, la mineriade organiza trenuri pentru mineri. Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, duminica, la Timisoara, ca Traian Basescu "se ascundea", in timpul Revolutiei din decembrie 1989, "intr-un birou al nomenclaturii comuniste", iar in timpul mineriadelor "organiza trenurile pentru mineri". "Nu stiu cum intampina noaptea Traian Basescu si Monica Macovei. La usa constiintei mele, in fiecare noapte apar ei, cei care au cazut atunci si ne intreaba acum "ce ati facut cu sangele nostru?", "ce ati facut cu jertfa noastra, intreaga si curata?", a spus Crin Antonescu, la mitingul anti-Basescu care s-a desfasurat la Timisoara. Referindu-se la faptul ca presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, "ameninta cu Europa", Antonescu a afirmat ca "Romania este in Europa prin jertfa curata a miilor de tineri ai Timisoarei, din decembrie 1989". Potrivit lui Antonescu, in timpul Revolutiei din decembrie 1989, Traian Basescu se afla "intr-un birou al nomenclaturii comuniste", anunta Romania Libera.

Regulile dupa care se va desfasura referendumul din 29 iulie, invaluite in ceata. Pana la referendumul privind demiterea presedintelui Traian Basescu au ramas doar 13 zile, insa Guvernul Romaniei n-a reusit sa stabileasca regulile dupa care se va desfasura scrutinul de pe 29 iulie. Modul in care urmeaza sa se desfasoare referendumul care vizeaza inlaturarea lui Traian Basescu din fotoliul de sef al statului este inca invaluit in ceata. Presedintele suspendat de "Coalitia 256" le-a scris vineri presedintelui interimar, premierului si sefilor celor doua Camere, cerandu-le sa limpezeasca regulile dupa care se va desfasura referendumul programat pe 29 iulie. "Este vorba, in primul rand, despre regulile de validare a referendumului, numarul si locul de amplasare a sectiilor de votare din tara si din strainatate, formula de reprezentare in comisiile din sectiile de votare si durata efectiva a votarii", a punctat Basescu, informeaza Adevarul.

Furtul lui Ponta, intre comitii si comitete. Andronescu ameninta Universitatea Bucuresti. Verdictul de plagiat poate duce la pierderea scolii doctorale a Universitatii din Bucuresti, a anuntat ministrul Educatiei. Rectorul institutiei crede ca aceasta este o forma de presiune. La o luna dupa ce revista stiintifica "Nature" publica articolul despre plagiat care a aruncat in aer scena politica, in Romania nu s-a ajuns inca la un verdict clar, acceptat de toata lumea. Singura decizie luata in acest caz, care arata ca lucrarea reprezinta un plagiat, este cea a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a dat verdictul in ziua in care, prin ordin de ministru, Liviu Pop a dizolvat consiliul. CNATDCU a cerut ministrului Educatiei retragerea titlului de doctor al premierului, insa ministrul sustine ca acest organism nu are niciun drept sa se pronunte in privinta lucrarii, lucru infirmat insa de lege, scrie EVZ.

MRU: Noua putere a aparut pe hotie, nu a furat scaune in Parlament, au fost cumparate constiinte. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a afirmat, duminica, la Arad, ca noua putere din Romania "a aparut pe hotie", dar nu pentru ca a furat scaune in Parlament, ci pentru ca "au fost cumparare constiinte". Ungureanu a tinut, duminica seara, in incinta Palatului Culturii din Arad, un discurs in fata a aproximativ cinci sute de simpatizanti ai Initiativei Civice de Centru Dreapta, in marea lor majoritate membri PDL. Ungureanu si-a inceput discursul multumindu-i primarului municipiului Arad, Gheorghe Falca (PDL), pentru organizarea evenimentului. "Este una dintre cele mai calde primiri de care m-am bucurat vreodata", a spus Ungureanu. In discursul sau, Ungureanu a criticat intens noua putere si demersurile de suspendare a "presedintelui legitim". "In fruntea tarii este un prim-ministru care a plagiat, adica a furat, a furat o carte. Un prim-ministru care a mintit. La Cotroceni, ca interimar, se afla un presedinte care a venit la munca in Parlament unu la suta, un procent din timpul de lucru, adica cinci minute din serviciul dumneavostra intr-o zi", le-a spus fostul premier celor prezenti, anunta Romania Libera.