Soarta politica a lui Ponta, in pixul Ecaterinei Andronescu? Cel mai probabil rectorul Universitatii, Mircea Dumitru, va propune retragerea titlului de doctor in cazul Ponta, dar decizia finala ii apartine Ecaterinei Andronescu. Ministrul are doua variante. In cazul in care este de acord cu retragerea titlului de doctor, soarta premierului e pecetluita. Nimeni nu poate "supravietui" politic unui astfel de verdict care echivaleaza cu furtul. E drept, furt intelectual. La pachet cu retragerea titlului de doctor Ponta ar putea pierde si functiile de conferentiar si avocat. Totusi, a doua varianta este cea mai probabila deoarece Andronescu s-a antepronuntat. Altfel spus, Andronescu va merge pe mana unei comisii numite politic (CNE) si nu va respecta punctul de vedere al Universitatii Bucuresti. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, ar ignora astfel cele mai importante institutii universitare din Romania. Si asta desi Universitatea Bucuresti a reusit, in 2012, o performanta unica intrad in Top 200 al "QS World University Rankings", scrie Romania libera.

Agenda politicaFoto: Colaj foto

Traian Basescu: Federatia Rusa nu are niciun interes in destabilizarea Romaniei. O spun cu responsabilitatea omului politic experimentat. Nu exista niciun fel de pozitie oficiala a Federeatiei Ruse, exprimata prin Ministerul de Externe, prin Presedintie, prin vreun demnitar rus care sa arate ca exista o sustinere pentru cele intamplate in ultimele trei saptamani. Ca atare, nu am niciun temei sa cred ca Federatia Rusa se bucura sau nu se bucura. Daca-mi permiteti o parere personala, n-ar putea fi vesela ca la frontierele ei sau in apropiere de frontierele ei se produce o asemenea devalmaseala. Deci nu cred in implicarea statului rus in ce se intampla la noi. In schimb, sunt destui vanatori de afaceri si de interese, care isi asuma, mai mult sau mai putin voalat, oarecari influente. Iar papagali de la noi cad in aceste plase! Se si compromit cu ocazia asta si in niciun caz nu fac vreun serviciu Federatiei Ruse care, o spun cu responsabilitatea omului politic experimentat, nu are niciun interes in destabilizarea Romaniei. Are alt tip de interese: sa dezvolte afacerile, sa fie cat mai implicata in sectorul energetic. Statele mari asa lucreaza, si nu cu Kondyakovi... Insa politicienii romani atata minte au incat se compromit in jocuri de acest gen, a declarata Traian Basescu intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.

Elena Udrea: Dupa ce a criticat brandul national, acum Ponta se afiseaza cu frunza. Fostul ministru al Turismului Elena Udrea l-a luat peste picior pe Victor Ponta, care a criticat brandul national al Romaniei cand era in Opozitie, dar care acum s-a afisat cu o camasa care avea pe piept logo-ul brandului de tara, informeaza mediafax.ro. "O dovada in plus ca nu poti sa ai incredere in Victor Ponta: dupa ce a criticat brandul national cand s-a lansat, acum nu se sfieste sa se afiseze cu frunza pe piept", a scris Udrea pe Facebook. Premierul Victor Ponta a asistat, sambata, la finala Raliului Sibiului, la care si el a concurat, in ultimii sase ani, din pozitia de copilot, el salutandu-i si felicitandu-i pe cei care au ramas in competitie, scrie EVZ.ro

"Ce urmeaza in batalia politica?" Valeriu Turcan explica violenta de limbaj a lui Basescu, Ponta si Antonescu astfel: "Radicalizarea mesajelor este un lucru tipic pentru finalul campaniei si obiectivul acestei tehnici de campanie este mobilizarea, energizarea propriului electorat. Ea nu va produce un castig pentru vreuna din tabere, nu va aduce procente in plus. Daca ne uitam cu atentie, observam ca aceste cuvinte mai dure sunt de obicei spuse la mitinguri. Mitingurile sunt construite nu pentru miile de participanti, ci pentru sutele de mii de simpatizanti din fata televizoarelor". Cozmin Gusa considera insa ca violenta de limbaj a trio-ului Ponta-Antonescu-Basescu se datoreaza disperarii, scrie Romania libera.

Nastase stia de plagiat? Vezi ce a scris in PREFATA tezei de doctorat a premierului. Fostul prim-ministru Adrian Nastase, coordonatorul tezei de doctorat pe care a scris-o Victor Ponta in 2003, sesizase inca de pe atunci faptul ca lucrarea contine multiple nereguli. O dovedeste prefata semnata de Nastase, in care-si descrie in termeni elogiosi elevul, insa nu se poate abtine sa nu admita existenta unor "imperfectiuni inerente". "Tinand cont de imperfectiunile inerente inceputului de drum pe care tanarul autor a pornit cu pasiune si curaj, consider ca aceasta lucrare poate fi un prim pas in cunoasterea fenomenului justitiei penale internationale si crearea unei conceptii stiintifice a juristilor romani in acest domeniu", scria Nastase potrivit EVZ.ro